Körvonalazódik az Arsenal terve a 2021-es téli átigazolási ablak kapcsán, írják egybehangzó angol és olasz források.

Az szinte biztos, hogy Mikel Arteta menedzser egy kreatív szervező középpályással akarja megerősíteni a keretet, annak ellenére, hogy az elmúlt három bajnoki mérkőzésen kezdőként kapott szerepet a klub hazai nevelésű játékosa, Emile Smith Rowe, aki mind a három alkalommal remek teljesítménnyel segítette csapatát a győzelmekhez.

Arteta tavaly nyáron még Houssem Aouart, a Lyon középpályását szemelte volna ki erre a posztra, ám sajtóhírek szerint az Arsenal érdeklődése meglehetősen elhalványult a francia játékosért, és nem valószínű, hogy ajánlattal jelentkeznek majd érte a tél folyamán.

Az elmúlt hetekben felmerült még Isco, a Real Madrid játékosának a neve is, a 28 éves középpályást kölcsönbe igazolta volna le Arteta a szezon végéig - és állítólag kezdetleges tárgyalások már voltak is ezügyben, ám Smith Rowe előretörése miatt aligha valószínű, hogy realizálódni fog az Isco-ügylet.

Egy játékos neve azonban stabilan szerepel Arteta radarján a sajtóhírek szerint: Emiliano Buendiáé, aki a Norwich színeiben játszik 2018 óta. A 24 éves középpályás - aki a szélen is tud játszani - idén 19 pályáralépés során 7 gólt szerzett és 7 gólpasszt osztott ki, teljesítményével pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Kanárik jelenleg feljutást érő helyen állnak a másodosztályban.

Angol és olasz kapok szerint az Arsenal egyelőre nem tett még ajánlatot Buendiáért, de informális tárgyalások már voltak a játékos ügyében. Kérdés, hogy az Ágyúsok milyen nagy átigazolási kasszából gazdálkodhatnak januárban, de az szinte biztos, hogy néhány játékostól előbb meg kell válnia Artetának, mielőtt új embert igazol a keretébe. Felmerült még annak a lehetősége is, hogy ha a Norwich túl sokat kérne Buendiáért januárban, az Arsenal bevonná Joe Willock vagy Reiss Nelson játékjogát is az esetleges üzletbe.

Buendia mellett még a Dortmund játékosárt, Julien Brandtért is érdeklődik Arteta, ám egyelőre a német középpályásért sem tett ajánlatot az Arsenal.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (137)

3 éve
Az Independent szerint több mint 8 játékostól válhat meg Arteta a téli és nyári átigazolási ablakban, Mustafi, Elneny, Nelson, Chambers, Balogun, Willock, Ozil, Sokratis, Kolasinac.


Mavropanos, Torreira, Xhaka és Lacazette helyzetét pedig még kivizsgálnák.


Egyre inkább támaszkodna az ifikre, bár erre pont ellentmondás Nelson, Willock de főleg Balogun helyzete, viszont Azeez lehet a következő akademista, aki ezzel jól járhat.
3 éve
https://www.youtube.com/watch?v=rcWEVNXfbh0 Ebben 10:32-től Ornstein beszél a kreatív középpályás "hajtóvadászatunkról". Szerinte Eriksen nincs képben, Iscot nem annyira szeretné Arteta, Buendía túl drága és Ornstein szerint nem fogjuk beáldozni Nelsont vagy Willockot véglegesen, Brandtnál nem történt áttörés, de ez nem az jelenti, hogy később nem fog. Elvileg ESR elé hoznánk valakit, aki jobb nála, és tud tőle tanulni, de ez nehéz lesz, mert sok pénzt kérhetnek egy ilyen játékosért.
3 éve
Nelsont véglegesen én sem áldoznám be, csak kölcsönbe max. Pedig neki jót tenne egy kölcsön, mert a keret mélysége miatt neki alig fog szerep jutni, hiszen Saka, Pepe, Willian is elötte van a sorban a jobb oldalon, vagy pedig ki kéne próbálni a balon. Szerintem még belőle lehet vki, csak folyamat kéne neki a lehetőség. Willock már kevésbé. Ha Brandt olyan jó, mint mondják, akkor miért is válik meg tőle a Dortmund a mai világban aprópénzért?
3 éve
Hát igen, ez engem is elgondolkodtat. Mondjuk ott van nekik már Reyna és Bellingham, akik fiatalabbak és lehet úgy ítélik meg, hogy előttük nagyobb jövő áll. Lehet a pénz is kell nekik a helyzet és a nézők hiánya miatt. Azzal nem nagyon lehet vitatkozni, hogy technikailag a legképzetebbek között van az egész Bundesligában, a kreatív számai is nagyon jók, nekem hozzáállásban és fizikális tekintetben vannak kérdőjeleim vele kapcsolatban. Ornstein egy másik cikkben azt írja, hogy Aouart tovább nézték a scoutjaink és kétsegek merültek vele kapcsolatban, úgyhogy nem lesz erőltetve az ő leigazolása. Aztán azt is eltudom képzelni, hogy ezt a klub mondja neki, hogy lejjebb strófolják az árát, mert még mindig ő az elsőszámú.
3 éve
Én semmiképp sem így közelíteném ezt meg. Nelsonból kizártnak tartom, hogy Gnabry kaliberű játékos váljon, ha be kell áldozni Buendíáért, hát egye penész, lenyelem. Willockhoz való ragoszkodás meg egyenesen nonszensz a vezetőség részéről, ha igaz. Őszintén, mondjátok el nekem, hogy mit adhat nekünk ez a Nelson gyerek, amiért szívni kéne a fogunkat érte? Lehet, hogy bukunk rajta 10-15 milliót, de basszus kapnánk egy iszonyú jó, kreatív játékost Buendía személyében, aki akár nemzetközi kupa indulást érő helyekre is kormányozhatná a csapatot. Ha meg marad Nelson, mi lesz? Játszik még 3 kupameccset, meg beáll 2 bajnokin, aztán nyáron meg kölcsönadjuk megint valahova? Megéri? Szerintem egyáltalán nem. Gyakorlatilag ti most Nelson mellett leteszitek a voksotokat az argentinnal szemben. Hát én még a kabátot is ráadnám, ha cserébe megkapjuk a kis gauchot. Brandttal kapcsolatban ugyanazt mondom mint arpi, kurva intelligens, és technikás, de kicsit nyegle és lusta ő is. Én nagyon csípem, de tényleg megfontolandó a tag. Mindenesetre ha nem jön Buendía, simán adnám a németet is. Másik pedig, hogy ha ez a két játékos kilőve, akkor még Sabitzer ott lenne, mint értékelhető megoldás, akit belső középpályásként is tudnánk használni, akár Partey párjaként is szerintem, de ha kell egy sorral fentebb is helytáll, akár a széleken is. Múltkor már olvastam, hogy Józsi is vinné. Az Nkunkus pletykák szépen elhallgattak.
3 éve
Willockot én is bármikor odaadnám, szerintem a klub is, csak vajon ő kell-e a Norwichnak? Egyrészt nem is ugyanaz poszt, a játékstílusuk meg végképp nem, illetve látnak-e egyáltalán akkora potenciált benne, hogy megérje nekik elveszteni a legjobb játékosukat? Szerintem aligha, úgyhogy maradt Nelson, akiből még bőven lehet jó játékos. Én inkább keresnék más megoldást, mint pl. Nketiah eladása, Özil, Sokratis és Mustafi kipaterolása és utána kifizetném a Norwich által kért pénz, esetleg kölcsön ajánlatokkal kompenzálnám kicsit.
3 éve
Persze, nem mondom, hogy nem lenne jobb megoldás, amiket Te írsz, de ha nincs más választás, mert a Norwichnak Nelson kell, vagy Nketiahékért meg nem akarnak fizetni, akkor belemennék Nelson feláldozásába. Bőven.
3 éve
Az egyertelmu, hogyha csak Nelson vegleges odaadasavl jonne esetleg Buendia, akkor szo nelkul odaadnam,
3 éve
Törölt felhasználó
Nekem Buendia az utso a sorban,elmondom miert es a velemenyetekre vagyok kivancsi.Sokszor lattam jatszani meccsen, Osszefoflalokban,kis osszevagott videokban.Tudok rola alkotni egy eleg vilagos velemenyt.En azert nem nagyon vagyok oda Buendiaert,mert iszonyat merev es azon kivul,h jo elorepasszai vannak es nyilvan ehhez tarsul egyfajta "jol lat a palyan" is, azon felul semmi kimagaslo.Jobb labbra cselez folyamatosan,raadasul cselezesben kozepszer totalisan.90-10 -re jobblabas. raadasul felallt vedelembe O sem megy bele es csinalja meg,huzza meg.Es nalunk kezd kirajzolodni egy olyan alapszerkezet,h szinte allandoan felallt vedelem ellen kell a tamadoinknak bizonyitania.1v1-ekben stb.Nem fog Buendia belerontani a felallt vedofalba,es megcsinalni a cselt 2 v 3 vedo kozott sem.mint anno Rosicky, v Hleb v Cazorla...nekunk olyan kell aki felallt vedelemmel szemben is,10-bol 10x nekimegy.Buendiatol nem lazom ezt ,es azt sem,h kis agymosassal ez valtozna.Kerlek irjatok le ti is,h ti mit lattok benne?!..a Statok jok,de egy Norwichnak nem is kell az esetek donto tobbsegeben felallt vedelem ellen fociznia.
3 éve
Buendiá távolabb a kaputól jó, neki az a tipikus Cazorla pozi kéne, ha felállt védelem akkor hatékonyabb Brandt és Isco a 16-oson belül.
3 éve
Egy 24 éves fiatalemberről beszélünk, aki belekostólt a kemény Champoba és tavaly a PL-be is, nem is rossz számokkal, szerintem ennyi idősen is tud fejlődni valaki, ha megfelelő kezek alatt van. Ugyanaz az ügynöke, mint Alexisnek és Martineznek. Szerintem pedig pont a felállt védelem ellen hasznos, ugyanis jelenleg nem igen van a keretben olyan játékos, aki meg tudná játszani a szélsőket vagy a csatárt egy szemfüles passzal. 1 v 1-ben is jó, hiszen alacsonyan van a súlypontja, ezért gyorsan mozog, labdabiztos, nehéz tőle elvenni a labdát. Jól lát a pályán és van esze a focihoz. A legjobb az RW pozicióban, de tud CAM és LW poziban is játszani. De neki nem is az a feladata, hogy neki rohanjon a falnak és áthámozza magát több emberen, ls jelenleg nem is olyan emberre van szükségünk és szerintem Rosicky, Hleb és Cazorla sem az a típus volt. Mindegyiküket, beleértve az argentínt is az esze teszi veszélyessé, és a labdabiztossága. Ott van Pepe, gyors, jól cselez, de a többségében, vagy belefordul, vagy belebonyolodik 1-1 cselbe és könnyen szerelik, nem ér vele semmit, pedig Ő aztán át tudná vinni a labdát, de nincs agya hozzá. A legtöbbször rossz döntést hoz.
3 éve
Számok alapján tavaly az egyik legjobban cselező játékos volt a PL-ben, a kialakított helyzetekről meg ne is beszéljünk. Valóban nem kétlábas, de annyira kétlábas játékos, mint Cazorla, ritka mint a fehérholló. Viszont nekem annyira egylábasnak sem tűnik , mint Pepé vagy éppen Özil. Isco ha valamiben tudna segíteni, akkor az a build-up gyorsítása, ritmusváltások félpályán, kapu közelében és kulcspasszok tekintetében van nála bőven jobb.
3 éve
Még egy játékos, akiről mostanában szó sem esett, de régebben volt pletyka vele kapcsolatban, az nem más, mint Lorenzo Pellegrini a Romából. Statok alapján megint csak az jön ki, ami nekünk kell, és elvileg van egy 30 milliós kivásárlásija, amit két részletben lehet fizetni. Aki több Seria A-t néz, az biztos jobban tudja, mint én, de ha Eduék tartják magukat ahhoz, hogy jobban fognak a számokra támaszkodni az igazolások előtt, akkor Pelligrininek fel kell, hogy merüljön.
3 éve
Buendíát én egyáltalán nem nevezném egylábas játékosnak.
3 éve
Hát ha már Serie A, én Zielinskit is kurvára bírom, bármikor szívesen látnám nálunk.
3 éve
Igen, csak ő lehet már nekünk nem elérhető. Pelligrini sem lenne az, ha nem lenne kivásárlásija.
3 éve
Nézed a Nápoly meccset? Mi labdát adott már Insignének gecc! Frusztráló amúgy Gattusoékkal még csak szimpatizálni is, mert rohadt irtitáló ez a sok kihagyott helyzetük, pedig kb. legjobb olasz csapat.
3 éve
Zielinskit most nyáron lehetett volna megszerezni, amikor már csak egy év volt hátra a szerződéséből. Pellegrininek viszont 22-ig van szerződése, így nála is lassan esedékes lesz a hosszabbítás, vagy a távozás. Egyébként Buendíának meg 2024-ig van szerződése, tehát a Norwich nem csoda, hogy nem szégyell elkérni érte akár 40 milliót, mert nincsenek lépéskényszerben vele kapcsolatban és a pénzre sincsenek rászorulva. Csodálkozok én is ezen, hogy ezek a játékosok fel sem merülnek. Mondjuk Pellegrinit éppen Mkhitaryan és Pedro szorította ki a kezdőből, ha ők egészségesek akkor csak padozik Pellegrini. Elvileg Yazicinek is brutál számai vannak ebben a szezonban, csak nála kérdés, hogy ezt tartósan tudja-e hozni, vagy ez csak egy kiugró teljesítmény.
3 éve
Saliba nizzai debütálást néztem, de kikapcsoltam. MB1 színvonal a játék, pedig nem 1, nem 2 tehetséges játékos van a pályán. A Nice 2-0-ra ég, egy tisztán látható lesgóllal, és egy majdnem félpályáról röviden hazaadott labdával. Saliban látszik a meccshiány, és a 3 védős rendszerben ő a leghátsó védő, ami szerintem ismeretlen számára, előző csapatánál valamelyik szélen volt ebben a rendszerben.
3 éve
Szerintem Pellegrini nem illik a 3-4-2-1-be. Ő középpályás, nem értem miért a támadó szekcioban erőltetik. A francia bajnokság színvonala vicc kategória, 1-2 meccset láttam idén, de hagyjuk inkább. Még a jó csapatok is sokszor hulladék meccseket tolnak. Az ilyen Nizzák meg szóra sem érdemesek. Na a Napoli meg ki is kapott, vicc geci hogy ennyi helyzetre lőnek egy gólt. Volt 25 lövésük bassza meg. Szurkolok nekik a bajnokságban, de magukat verik sajnos. Ez nem Gattuso hibája pedig. Ja meg mixhez is kellett volna, szóval tipikus. :D
3 éve
Pellegrini egyébként játszik, nem szorult a padra, de sokszor Mkhi és Pedro mögött helyezkedik el a pályán, nem rögtön a csatár mögött. Persze meccs közben megkapja a kellő szabadságot ugyanúgy. Statok alapján impresszív és bőven meg is fizethető, ha 2x15 millióért hozható tényleg. Elkezdtem itt délután gondolkodni, hogy akkor ki az elsőszámú célpont, Ornstein mai videójának megnézése után. Nincs pénz, időseket nem akarunk hozni...Suttyomban Olise? Nem tudom, nehéz elmenni most már tényleg a riportokon.
3 éve
A Football London szerint komolyan fontolgatjuk Bissoumát, aki örülne ha lehetősége nyílna hozzánk igazolni, mivel Arsenal szurkoló és ügyanaz az ügynöke, mint Pepének, tehát a kapcsolatfelvétellel sem lenne nagy gond.
3 éve
De jo lenne istenem nagyon hasznos jatekos szerintem.
3 éve
Jó-jó, csak ne Buendía helyett érkezzen.
3 éve
Nyilván nem helyette jönne, de ha mondjuk a Norwich nem engedné el és valami Draxler-féle igazolásra van esély, akkor inkább jöjjön most Bissouma és álljon össze Partey-val és legyen egy kurva stabil középpálya, akik azért előre játékban sem lennének olyan rosszak, nyilván nem lenne velük kreatívabb a csapat mint mondjuk Buendíával vagy Brandt-tal, de inkább ő jöjjön, mint valami kreatívnak mondott félnótás akinél megint azt kell várni, hogy mikor jár le a szerződése. Amúgy szerintem ő inkább nyári célpont, vagy maximum akkor fogunk most érte menni, ha van más komoly érdeklődő aki még januárban elvinné előlünk és ezt nem akarnák hagyni Artetáék. Bár valószínűbb a nyár mondom, és ha sikerül Guendouzit elpasszolni 25-30-ért akkor nagyjából a pénz is meg lenne rá.
3 éve
Azt adom, hogy inkább Bissouma, mint valami középszer, vagy kiégett irányító, de ha választanom kéne, hogy januárban Buendía/Brandt és Bissouma között, gondolkodás nélkül az előbbit választanám. Basszus, azért Rowera nem lehet hagyatkozni, meg akármikor kidőlhet, ha az előéletéből indulok ki. Egy sorral hátrébb meg csak kapunk már hamarosan végre egy fitt Thomast.
3 éve
Bissouma is jó, de Ő valóban Elneny vagy Guendounzi helyét tudná átvenni. ESR-re nem lehet ekkora terhet rakni, kell egy Buendia elé, mellé, hogy pihentetve is legyenek a játékosok, plusz bármikor jöhet egy sérülés hullám is. Ha Ő jönne Buendia mellé, akkor okés, akkor viszont van pénz a tárcában, ha 2 KP a cél.
3 éve
úgy néz ki a mi Özilünk itt hadja a szeretett klubunk...amikor ide igazolt én nagyon nagyon örültem neki a vilag legjobb középpályása volt egyáltalán nem ezt érdemelte ami körülötte zajlott az elmult két évben,Mesut sok sikert kívánok
3 éve
Sosem tartottam a világ legjobb középpályásának, mert leginkább csak 1-2 játékelemben volt kiemelkedő, igaz, azokban talán tényleg a legjobb volt. Kurva szomorú valóban, hogy így ér véget ez a sztori. Sajnos nagy hiba volt vele hosszabbítani, ettől függetlenül én biztos játszattam volna, amíg van szerződése. Tavaly is okozott még 1-2 szép pillanatot. Összességében viszont nem elég összetett játékos, és a hozzáállása is kritikán aluli ahhoz képest, hogy ő aranylabdát nyerni jött ide. Azért ha melléteszünk egy De Bruynét, vagy akár Fabregas, Modricot, szerintem láthatjuk, hogy jó néhány hiányossága akadt. Ezzel együtt sok szép pillanatot is okozott, meg azért volt ő assist király a PL-ben is, de biztos kelleni fog majd egy kis idő, hogy a szurkolók többsége elfelejtse az elmúlt két évet, és a pozitívumokat emelje majd ki az Arsenalos pályafutásából.
3 éve
Én nem sajnálom egyáltalán. Az Arsenal szurkolók elfogadták, hogy ha északon, a skót határ közelében volt meccsünk, akkor ő azokat kihagyta. Jöttek a hátfájdalmak, mandula gyulladások stb. Ha meg épp vállalt ezek közül egyet-kettőt, akkor az jut eszembe be róla, hogy a magasan érkező labdáknál fel sem ugrott fejelni, inkább összehúzta magát, mint egy pojáca. Wenger kivételezett vele, szabadnapokat kapott, falazott neki végig, majd miután ő elment, úgy lett vele bánva, mint mindenki mással, ami már bűzlött neki. Na meg amit mostanában művelt, az a legalja. Eljátssza a nagy vértanút, mocskolja a klubot, közben annyi történt, hogy ő lemondott a fociról. Megmondták, hogy lépjél le, itt nem fogsz játszani, sőt, ez nem csak szóban hangzott el, tettek is történtek. De ő, az idióta ügynökével együtt, csak az Arsenalt okolja, miközben vagy 6 különböző helyre tudtak volna menni már évek óta gyakorlatilag. Lehet, hogy most de nyáron biztosan elmegy még lötyögni valahova, ahol a marketing lesz a fontos, nem a játéka. Ezért nem kell sajnálni. Valóban okozott szép pillanatokat, de igazi vezér sosem tudott lenni, nagy pillanatokban ő is rendre összefosta a gatyáját és cserben hagyta Papát, aki mindvégig kiállt mellette és még kiskedvencként is kezelte.
3 éve
Jó, hát ha Wengernek is ennyi esze volt... Arról mondjuk nem Özil tehet, hogy Wenger nem ismerte fel, hogy ő kurvára nem egy vezér meg ilyenek. Soha nem is volt az sehol, nem tudom mit várt tőle. Annak idején egyébként helyette egy csatárt kellett volna igazolni, volt szó azon a nyáron Suarezről, Rooneyról és Higuaínról is. Nem tartom kizártnak, ha az egyik érkezik, megvan a bajnoki cím. Kreativitás szempontjából bőven jól álltunk Özil nélkül is.
3 éve
Özilnek 2-3 éve volt kb jó, abból is 1 igazán kimagasló, illetve 1-1 mérkőzésen nagyon kijött neki a lépés, de 7 éve itt van. Sanchezzel valóban remek párost alkottak és szép mérkőzéseket köszönhetünk neki. Mindent elmond, hogy több Realos ismerősöm is kárörvendve fogadta a hírt, hogy végre lelépett tőlük és nálunk kötött ki. Ugyanis ott is az utolsó idényében már több kárt tett, mint hasznosat, hiába volt remek páros Ronaldoval és voltak nagy barátok Ramossal.
3 éve
Hát igen, csatár kellett volna akkor, de ha már hoznak máshova nagy pénzért játékost, akkor legalább legyen vezértípus, ez se jött össze. Inkább volt ez szurkolókat lecsillapító pánikigazolás, mint tudatos építkezés, de ha már itt volt aztán Sanchez is, kellett volna még melléjük 1-2 ilyen kaliber, és akkor nem vesztjük el a bajnoki címet. Ahogy Kispesti mondja, a foci megváltozott, Özilnek így már meccsek közben is csak 15-20 jó perce van, illetve nem tud 4-5 meccsen egyhuzamban húzóember lenni, ahogy az egykor volt. Volt ahogy volt, régen volt. Csak nem szeretem ezt a narratívát, hogy többet érdemelt az Arsenaltól, pláne olyanoktól, akik nem is Arsenal szurkolók, mert ebből is akad. Azt hirtelen mindenki elfelejti, hogy mennyire zsarolta a klubot az új szerződése aláírása körül. Persze megtehette, mert hagyták, hogy abba pozícióba kerüljön, de akkor is gusztustalan, hogy most meg ő adja ki magát áldozatnak, mikor végig sakkban tartotta a klubot a heti 350 ezres fizetésért. Meg, hogy ő mennyire lojális. Akkor miért nem maradt a kezdeti 100 ezres fizetésével, ha annyira lojális? Hagyjuk már. Kedvencem tőle, hogy ő készen áll a játékra, fittnek érzi magát. Akkor miért nem takarodik el, mert kérői még mindig vannak?
3 éve
Qurvára ezt érdemelte! Összességében egy rakás szar volt az Arsenalban!
3 éve
Macey pedig a Hibernian-hez távozik véglegesen. Akkor vagy felhozzuk Okwonkwot, vagy hozunk egy cserekapust.
3 éve
Ő már tegnap a felnőtt csapattal edzett, így simán lehet, hogy harmadik számúnak szánják. Róla is azt olvasni, hogy tehetséges kapus.
3 éve
Igen, ezért gondolom én is, de voltak hírek korábban, hogy még januárban akarunk egy 2. számú kapust is. Sztem nem sok értelme van a lelátón ültetni egy 19 éves srácot, főleg ha tehetséges, inkább védjen az u23-ban, vagy adjuk kölcsön ahol fejlődhet és hozzunk egy jó cserekapust. Azt olvastam, hogy Seny Dienget figyeljük a QPR-ból.

Szólj hozzá