Thomas Partey az első arsenalos interjújában elárulta, a célja mindenképpen a bajnoki cím a londoni klubbal, még ha ehhez még rengeteget kell dolgozniuk az új csapatával.

A 27 éves ghánai játékos szerdán érkezett Londonba a válogatott meccseit követően és azok után, hogy az október elejéig kitolt nyári átigazolási ablak utolsó napján az Arsenalhoz igazolt. Mikel Arteta csapata ugyanis a végéig várt Partey megvásárlásával, aki végül úgy került az észak-londoni együtteshez, hogy az Arsenal nemes egyszerűséggel kivásárolta őt az Atletico Madridos szerződéséből 45 millió fontért.

"Az utolsó pillanatig nem is tudtam igazán, mi történik. Az ügynököm felhívott az átigazolási időszak utolsó napján, és elmondta, hogy zajlik az átigazolásom. Nagyon boldog voltam, nem is aludtam aznap este." - mondta Partey.

"Nagyon boldog és izgatott voltam. Még nem is voltam az Arsenal játékosa, de a csapat szurkolói máris rengeteg üzenettel bombáztak, nagyon azt akarták, hogy írjak alá." 

"Mindezeken túl nagyon büszke vagyok, hogy immáron az Arsenal játékosa lehetek. Fontos játékosnak érzem magam, nagyszerű érzés itt lenni. Régóta követem az Arsenalt, kiskoromban rengeteg meccset néztünk, többek között a Veretlenek szezonját 2004-ben. Szerintem ekkor nyerte el sok szurkoló szívét a csapat. Hihetetlen, mennyi remek játékos játszott itt korábban: Ian Wright, Thierry Henry, Patrick Vieira, Bergkamp az egyik legjobb volt, eszméletlen jó volt az a szezon."

A ghánai játékos ezt követően a jelenről és a jövőben elérendő célokról is nyilatkozott.

"Arteta kulcsszerepet játszott az átigazolásomban. Ő és Edu is elmondták a terveiket a klubbal kapcsolatban, ami nagyon izgalmasan hangzott, így nem is volt más választásom, mint jönni."

"A menedzser már látott játékban, tudja, mit tudok a csapathoz tenni. Azt gondolom, azt akarja velem játszatni, mint amilyen szerepkörben az Atletico Madridnál játszottam. Úgy vélem, sietnem kell a beilleszkedéssel, gyorsan fel kell vennem a ritmust. Mindent meg kell tennem, ami tőlem telik az edzéseken. Készen állok a játékra, de azt ő dönti el, mikor nevez be a kezdőbe."

"Nagy kihívás előtt állok, de ezt akarom megtapasztalni. Készen állok mindent megtenni, hogy segítsek a klubot visszajuttatni oda, ahová tartozik. A végső cél a bajnoki cím, de ez nehéz lesz. Ugyanakkor dolgozni fogunk a célok megvalósításán. Szerintem készen állunk, most már csak ki kell állni a pályára és végrehajtani a tervet." - zárta szavait az Arsenal új 18-asa.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

3 éve
Bajnoki cím? Nem is BL. Na nem annyire antireélis a nézőpontja. Legalább nem BL-t mondott végső célnak.
4 éve
Nagyon kiváncsi vagyok, mit fog adni a csapatnak, mennyire tudja mondjuk levenni a védelemről a terhet és mennyire tudja segíteni a támadásokat. Valóban megtaláltuk-e az új Vierankat benne, és Ő emelheti fel Arteta csapatát a megfelelő polcra?

Igazából ezekkel az igazolásokkal a védelemnek és a védekezésnek most már rendben kell lennie, és télen, illetve nyáron pedig a támadások és helyzetek kialakításáért szükséges KP kell.
3 éve
Nincs rendben, csak éppen elfogadható. Saliba jegelése fájdalmas, sokkal fájóbb, mint Özil mellőzése. Mustafi is ott volt tegnap a cserepadon, kezdek aggódni, Bellerín is értékelhetetlen sokszor.

Szólj hozzá