Az Arsenal hétfő késő este megerősítette, hogy leigazolták Thomas Partey-t az Atletico Madrid együttesétől.

A 27 éves játékos 2012 óta volt a madridi csapat játékosa és 188-szor lépett pályára. 2018-ban megnyerte az Európa Ligát és a Szuperkupát, 2016-ban pedig BL-döntőt játszhatott.

"Thomasnak minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy kulcsjátékosa legyen az Arsenalnak. Egy vezéregyéniségről van szó mind a pályán, mind azon túl, pontosan olyan játékos és személyt igazoltunk, akit eleve akartunk a csapatunkban tudni. Úgy érezzük, hogy már pontosan ismerjük őt, hiszen az elmúlt időszakban közelről figyeltük a teljesítményét." - mondta Edu.

"Egy ideje már monitorozzuk Partey-t, így érthetően nagyon elégedettek vagyunk, hogy egy ilyen kaliberű játékossal erősödik a keretünk. Egy dinamikus középpályásról van szó, hihetetlen energiával. Egy élcsapatból jön óriási tapasztalattal, ahol a legmagasabb szinten játszott a spanyol bajnokságban és a Bajnokok Ligájában." - mondta Arteta.

"Nagyon lenyűgözött a hozzáállásával és munkabírásával. Intelligens játékos, alig várjuk, hogy beillesszük őt a csapatba, és hogy ő is hozzátegyen ahhoz a folyamathoz, ami nálunk folyik jelenleg."

Partey a 18-as számú mezben fog játszani az Arsenalban,

Korábban írtuk

Megbízható sajtóértesülések szerint az Arsenal az elmúlt órákban arról értesítette a spanyol futballszövetséget, hogy kifizeti a Thomas Partey jelenlegi szerződésében szereplő 50 millió eurós kivásárlási záradékot, hogy a ghánai játékos játékjoga a londoni klubhoz kerüljön a ma éjfélkor záruló átigazoláasi ablakban.

A spanyol szövetség szabályzata szerint minden klubnak meg kell adnia a játékosai számára egy minimum kivásárlási összeget, amelyet sokszor irreálisan magasan szabnak meg, hogy egyetlen érdeklődő csapat se tudja teljesíteni azt. Partey jelenlegi kontraktusában azonban ez az összeg 50 millió euró, amelyet egyösszegben kell az Arsenalnak kifizetnie.

A londoni csapat az elmúlt hónapokban többször is felvette a kapcsolatot a madridi csapattal, hátha lentebb tudnák nyomni a kivásárlási összeget, és felmerült Matteo Guendouzi vagy Lucas Torreira játékjogának a bevonása is az ügyletbe, ám Diego Simeone klubja mindkét opciót elutasította. 

Az Arsenalnál - miután a Houssem Aouar-ért történő tárgyalások eredménytelen voltak - hétfő kora délután úgy döntöttek, mégis csak aktiválják a Partey szerződésében szereplő kivásárlási záradékot, így nem szükséges tárgyalniuk az Atletico Madriddal. A hírek szerint Partey már jelezte a madridi csapatnak, hogy szeretne az Arsenalhoz igazolni. Az egyeztetések jelenleg is folyamatban, úgy hírlik, a ghánai játékos Spanyolországban csinálná a kötelező orvosi vizsgálatát.

A felek jelenleg optimisták a kedvező végkifejlet szempontjából, de az Arsenalnak igyekeznie kell, hiszen az idei átigazolási ablak ma magyar idő szerint éjfélkor zárul.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (39)

4 éve
https://www.youtube.com/watch?v=drOd45OET-8 Mit szóltok Thomas 9. helyezéséhez? Én előrébb tettem volna mindenképp. Előzi pl. Werner, akit 100%, hogy csatárnak igazoltak, de már most pakolgatják ki a bal szélre, mert rájöttek, hogy a PL-ben egyedüli centernek vélhetően kevés lesz. Csak ott a bibi, hogy oda meg van egy Pulisicük, aki sokkal hatékonyabb azon a poszton. Akkor miért is jobb igazolás, mint Thomas, aki legjobb korban lévő klasszis játékos, posztja egyik legjobbja, és mondhatni hiányposztra érkezik? Mondjuk Havertz beépítésével is megszenvednek szerencsére.
4 éve
Én beraktam volna az első háromba, az biztos! Szerintem Havertz kicsit túl van értékelve, én legalábbis annyira nem vagyok tőle elájulva, és az eddigi Chelsea-s játéka sem győzött meg az ellenkezőjéről. Szerintem Ziyech-kel sokkal többet nyertek, mint Havertz-cel legalábbis rövid távon biztos, ha ő és Pulisic visszatér, akkor fognak szerintem beindulni, ha nem akkor Lampardnak annyi.
4 éve
Nálam Thiago Alcantara, Sané és Partey lenne a top 3, ami az idei nyári átigazolásokat illeti. Igazából nem is kell ezt a listát komolyan venni, ahogy a többi top 10 is abszolút szubjektív. Szórakozásnak és műsornak jó, de nem kőbe vésett dolgok ezek. Haraszti Ádinál már észrevettem, hogy a Bundesligás csapatokat, játékosokat szereti egy kicsit túllihegni, de nyilván ez annak tudható be, hogy azt közvetíti. Peet meg nagyszerű elemzéseket készít, azokat érdemes nézegetni, aki szeretne egy kicsit komolyabban belemélyedni a foci világába. Viszont ha Arsenal-szurkolóként nézem a munkásságát, akkor feltűnt már, hogy sokszor egysíkon gondolkodik, lenézi azt, aki nem ért vele egyet. Valamint szereti a jóban is észrevenni a rosszat, vagy a kis rosszból óriásit kreálni, vagy éppen a klub könyvelőjét játszani, ahogy ebben a videóban is teszi. Mondjuk sok külföldi Arsenal-blogger/oldal is ilyen.
4 éve
Nyilván nem kell túllihegni, de azért 9.-nél én is előrébb tettem volna. Amúgy Thiago meg Sané meglepő, hogy máris lesérültek.
4 éve
Azzal egyetértek, hogy az angol sajtó szopkodja a Chelseat, de ezt inkább a hazai legenda, Lampard személyének tudom be, mintsem az igazolásoknak. Szegényeknek már nagyon régóta nem volt bajnok edzőjük, de még britt is alig. Most mindent elkövetnek, hogy Lampard jó fényben tűnjön. Jackoxi: Thiago fertőzött lett, nem sérült le.
4 éve
Pepito: Fején találtad a szöget. És igazából nem is lenne baj, ha ezt úgy mondaná, mint személyes véleményt, de nem ez történik. Ez a szent és sérthetetlen.
4 éve
Törölt felhasználó
A belgak szovetsegi kapitanya jelezte,h de bruyne nincs 100%-os allapotban.Aguero,Jesus,Sterling,Zinchenko off...Meg a vegen lesz keresnivalonk a rangadon.🤪✌
4 éve
Szoboszlai valoban remek jatekos, de jelenleg egy bundesliga csapatban, egy dortmundban vagy egy lipcseben tudna tovabb lepni, mert jelenleg a PL-hez kepest fizikalisan iszonyuan gyenge bajnoksagban jatszik. Szerintem is a Leipzig egy sokkal jobb lepes lenne neki. Ha ott is tud bizonyitani azt mondom lehet tovabb lepni.
4 éve
Bullshit! Özil, Xhaka, Ceballos fizikális tulajdnoságok alapján előrébb jár? Nem hinném! Nyugodtan jöhetne Aouarral karöltve!
4 éve
Xhaka eleg eros fizikalisan, es en nem Szoboszlai felepitesere gondoltam, hanem a PL es az osztrak bajnoksag kozti fizikalis kulonbsegre.
4 éve
Elég erős, de lassú, mint a tetű. Tök mind1, Haalandnak sem okozott gondot, Szoboszlai sem az a nádszálvékony kisgyerek, mint pl Ceballos v Özil. Aki előre gondolkodik, mint Szoboszlai, annak nem okoz akkora gondot az amiről beszélsz, emellett egyáltalán nem lassú.
4 éve
Haaland sem a PL-be jott, vagy Madridba, hanem elment szepen felepiteni magat Dortmundba, ahol kozben szepen megedzodik, Haaland raadasul teljesen mas fizikalisan es mas a posztjuk. Azert valljuk be meg csak senki le se szarna itt, ha nem magyar lenne.
4 éve
Na ne mondd, h Haaland más poszt, és vastagabb a srác :D A PL már régen nem olyan kemény, mint volt 2005 körül, Dominik profi, simán átállna erre. Nézz már róla videókat! Kitől látsz ilyen megmozdulásokat, ilyen profin végrehajtva? Csak a legnagyobb spílerektől, és még csak 19 éves, hiába osztrák 1. osztály, Haalandon is látszott már akkor, h Mbappe után a 2. legjobb csatár világszinten, a Bundesligában is úgyanúgy rugdossa a gólokat. Bőven elférne ebben az Arsenalban Dominik, kár erről vitázni.
4 éve
Szoboszlainál pedig az a legesélyesebb, hogy a Lipcséhez megy a télen (Bild). Több jó korban lévő játékosuknak (Forsberg, Sabitzer) is kevesebb, mint két év maradt hátra a szerződésükből, így döntéskényszerben lesznek: vagy hosszabbítani kell velük, vagy eladni őket, viszont a Lipcsének eléggé feszes a fizetési struktúrája, amely szerint nem adnak bizonyos összegnél magasabb fizetést senkinek, és pl Sabitzer már így is a legjobban kereső játékosuk, így valszínűbb, hogy őt pl. inkább eladják jövő nyáron, és a helyére a legvalószínűbb érkező Szoboszlai, akinek nem lesz olyan magas a fizetési igénye és még a későbbiek folyamán őt is el fogják tudni adni jó pénzért valószínűleg. Mondjuk Romano szerint ugye nálunk nincs is a lista tetején azok között akit arra a posztra szeretnénk.
4 éve
Ornstein: Saliba úgy tűnik januárig marad, aztán meglátják, hogy mi lesz vele. Ha addig nem sikerül kezdeni vele valamit, akkor elképzelhető, hogy kölcsönadják a Saint-Etienne-nek, ahogy ez majdnem megtörtént már a Deadline Day-kor is.

Valamint Özil fizetésén nagyjából heti 100 ezer fontot spórol a klub így, hogy nem lesz nevezvevalószínűleg a PL-re sem. Az alap 250 ezer font körüli fizetését továbbra is kapja természetesen, de a fennmaradó összeg nagy része pályáralépéshez kötött búnusz, így ezt a klub meg tudja spórolni Özil kihagyásával a különböző sorozatokból. Viszont Ornstein azt írja, hogy amiért maradt a klubnál Özilt elméletileg megillet egy 8 millió fontos hűségbónusz, úgyhogy mostmár kezd konkretizálódni, hogy miért nem akar az Istennek se távozni még kölcsönbe se ez a fasz, úgy hogy a fizetését a két klub összedobta volna közösen (Állítólag az Al-Nasr még 5 millió fontot fizetett is volna érte, neki pedig egy 2 éves szerződést ajánlottak óriási fizetéssel, de természetesen Özil nem kért ebből). Ez a kretén Gazidis, hogy tudott ilyen szar szerződéséket kötni, megáll az eszem. Ehhez értett ez a vadbarom, hogy hogy fizesse túl az összes középszerű, vagy már leszállóágban lévő motiválatlan faszt. Sajnos ebből látszott a leginkább, hogy Kroenke magasról szart az egész klubra, mert majdnem egy évtizedig hagyta itt garázdálkodni ezt a kopasz kókler-férget.
4 éve
Ez a logikus döntés Salibával kapcsolatban, csak akkor nem értem mi a bánatért nem neveztük az EL-re.
4 éve
Hát ez az! Ebből is látszik, hogy már megint nem úgy lett tervezve, ahogyan alakult végül, pontosan abből amit írsz, hogy akkor miért nem neveztük az EL-be? Szerintem vagy Saliba és az ügynöke nem mentek bele egy másodosztályú kölcsönbe, vagy az Arsenal nem talált olyan klubot ahova nyugodt szívvel kölcsönadta volna.

Szólj hozzá