Immáron hivatalossá vált, hogy Pierre-Emerick Aubameyang, az Arsenal csapatkapitánya új, hároméves szerződést írt alá a klubbal - a londoni klub mindezt kedd kora délután jelentette be.

A gaboni játékos 2018 telén érkezett a Dortmundtól akkori klubrekord, 56 millió angol fontért, azóta pedig 111 pályáralépésen 72 gólt szerzett, az első teljes szezonjában pedig 22 góllal társgólkirálya lett a bajnokságnak is. 

Az új szerződés részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra, de megbízható sajtóértesülések szerint Aubameyang alapfizetése 250 ezer font lesz hetente, a bónuszokkal együtt pedig akár kereshet jobban is, mint a jelenleg élen járó Mesut Özil.

"Jelentem, aláírtam! Ez sosem volt kétely, nagyon, nagyon boldog vagyok, hogy itt maradhatok. Ez az én otthonom, és ez egy nagyszerű nap. Szeretnék a klub legendája lenni, és örökséget hátrahagyni. Ehhez még persze sokat tennem kell tennem, de az biztos, hogy van még a tarsolyban." - mondta Aubameyang.

"Nagyon köszönöm a szurkolóknak, a csapattársaimnak, mindenkinek, igazán úgy érzem, hogy idetartozom. Nagy dolgokat vihetünk végre közösen. Van valami igazán izgalmas itt, és úgy érzem, a legjobb még csak most jön." 

"Nagyon fontos volt, hogy Pierre-Emerick maradjon. Hihetetlen szuper játékos, hihetetlen mentalitással. Elég csak megnéznünk, mennyi időbe került 50 gólt elérnie, már ez a szám is mutatja, mennyire különleges csatár." - mondta Arteta.

"Nagyon fontos vezére a csapatunknak, és óriási részét képezi annak, amit építünk. A legjobb játékosok szintjén akar lenni, és le akarja tenni a névjegyét. Ezt pedig itt megteheti." - mondta Arteta.

"Az tiszta sor, hogy Auba imádja ezt a klubot, és mindent, amit jelentünk a pályán és azon túl is. Nyilvánvalóan nagyon fontos része a csapatunknak, így természetesen mindannyian örülünk, hogy marad. Ez a hír mindenkinek egy nagy löket, a rajongóknak, a csapattársaknak, és a stábtagoknak is." - mondta Edu, a sportigazgató.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (665)

7 hónapja
Nem értem a Cityt, 70 millióért megvesznek vmi Rúben Diast, Koulibalyért meg sajnálták a 60 milliót? Ostobák!
7 hónapja
esszel igazolasnak hivjak.
7 hónapja
Ruben Dias elég jó ajánlólevéllel érkezik. Nem kezdek el róla okoskodni, mert nem nézek Benfica meccseket, de gyanítom, hogy azért nem véletlen kerül ennyibe, és tartják a legígretesebb portugál középhátvédnek. Koulibaly azért kicsit túlértékelt játékos, annyikat kérnek érte, mint Virgilért, de messze nem olyan tanári védő.
7 hónapja
Ráaádsul megszbadultak Otamenditől is. Szerintem Diassal jobban járnak, mint Koulibalyval, akinek az ára a covid ellenére sem ment le és már nem is fiatal. Nem véletlenül van még mindig a Napolinal.
7 hónapja
Na majd meglátjuk! A portugál bajnokságban, ráadásul az egyik legerősebb csapatban könnyű tanárian védekezni, a PL más kávéház, Mangalaval is befürödtek, sztem Koulibalyval jobban jártak volna.
7 hónapja
adja a joisten,h befurodjenek vele es igazad legyen :)
7 hónapja
Reméljük a Partey aouar 2ősböl nem egy jorginho kölcsön lesz 4én délután. Akkor inkább hagyjuk az egészet a francba nem jobb xakánál az olasz.
7 hónapja
Xhakanál biztosan jobb. Az albán-svájci az alibizés mestere.
7 hónapja
Nem vagyok én abba olyan biztos.
7 hónapja
Ornstein: Jelenleg űgy tűnik, hogy Aouar lesz az egyik távozó a kettőből, mert a Lyonnal el kell adnia játékosokat az anyagi helyzetük miatt. Aouar nagyon szeretne az Arsenalhoz jönni és a párbeszéd Edu és Juninho között nagyon szívélyesen zajlott. Az Arsenalnak nincs másik opciója, ha Aouart nem sikerül megszerezni. Partey-ért továbbra is meg van az érdeklődés és az Arsenalnál remélik, hogy legalább az egyiket sikerül leigazolni a deadline előtt. Sok múlik azon, hogy az Arsenal el tudja-e adni Sokratist, Torreirát és Guendouzit a piac zárása előtt. A Roma jelezte az érdeklődését Lacazette felé, de az összeg amit ajánlalának érte az jóval alatta van annak amennyiért elengednék a franciát.
7 hónapja
a nagyobb csapatok pontot vesztettek holnap nagyon kéne nyerni de az X el is megelégednék kiváncsi leszek tán ott nem lesz Allison meg Thiago illetve Henderson se
7 hónapja
WHU 4-0 Wolverhampton. Az azért komoly

Szólj hozzá