Könnyen lehet, hogy Lucas Torreira napjai az Arsenalnál meg vannak számlálva, miután több érdeklődő klub is akad az uruguayi játékosért elsősorban Olaszországból.

Az előző héten úgy tűnt, hogy a Fiorentina csapata került a legközelebb a 24 éves játékoshoz. A Violák első körben kölcsönszerződést kínáltak az Arsenal számára Torreira játékjogáért, kötelezettséggel a végleges megvételre. A Fiorentina első körben így 8 millió eurót utalt volna az Arsenal számlájára, a jövő évi véglegesítéskor pedig további 16 milliót, a játékos pedig a második legjobban keresővé vált a keretükben Ribery mögött.

Az elmúlt órákban viszont változott a helyzet, olasz források szerint a Torino csapata minden követ meg akar mozdítani, hogy Torreira őket válassza. Ahhoz, hogy megelőzzék a Fiorentinát, a torinói csapat már egyből végleg megvenné a középpályást, méghozzá 25 millió euróért. Kérdés, hogy az Arsenal hogyan reagál az ajánlatra, és Torreirának is lenne-e kedve hozzájuk igazolni.

Torreira 2018 nyarán érkezett az Arsenalhoz a Sampdoria együttesétől. Azóta összesen 55-ször volt kezdő minden sorozatot figyelembe véve az angol csapatnál, 34-szer pedig csereként lépett pályára. Bár az első szezonjában túlnyomórészt kezdő volt az akkor még Unai Emery által irányított az Arsenalban, a második idényében mind Emery, mind az őt váltó Mikel Arteta alatt egyre hátrébb szorult a rangsorban.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

4 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Egy ideje világos mindenkinek Arteta 4-3-3 akar még hozzá ceba,partey,aouar 3assal szerintem ezért mindent megtesz de próbálja minnél kisebb áldozatókkal veszteségekkel. Akik jönnek a középpályára jönnek tehát őket kell eladni ha lenne is pénz a 2 játékosra mit csinálna itt toreira? Max bellerint áldozza be lacát nem fogja. a 3 középpályás játékban xaka szar de fog lehetőséget kapni illetve a 3-4-3 ban kupában itt ott neni vel lesz párban. tippem a kezdőre okt 5 után: Martinez-bellerin(niles),saliba,gabriel,tierney-ceba,partey,aouar-pepe,laca,auba lesz időszak mikor vezetjük a plt is de max 3-4 leszünk a végére.
4 éve
Nagyon remélem, h 4-3-3-at akar Arteta. Nem értek egyet Xhakaval illetően, alapvetően nem kedvelem, mert rengeteg hibával játszik, de 4-3-3-ban középen pont remekül tudna érvényesülni. Bellerínt nem áldoznám be, kezd visszatérni a régóta hiányolt gyorsasága, kreatív támadásépítés szélen és védekezésben is jó volt az utóbbi pár meccsen.
4 éve
Hatalmas visszalépés lenne neki, másrészt a Torinonak honnan lenne ennyi pénze? Ez sztem hírlapi kacsa.
4 éve
Mindenképp Olaszországba akar menni, ott meg a hírek szerint ezek a közép, felsőközép kategóriás csapatok akarják (Fiorentina, Torino, Roma). Tavaly nyáron is felmerült a váltás, csak akkor még a Milan érdeklődött. Látható, hogy az ő esetében nem jött be az angliai váltás, sem a pályán, sem azon kivül. A Torinonál van jelenleg Giampaolo, aki Sampnál volt edzője, és aki irányítása alatt érte el legjobb szezonját. Az ő külön kérése Torreira szerződtetése. Ez ilyen szintű olasz csapatoknál, a mai gazdasági helyzetben tényleg soknak tűnik első ránézésre, de ha valóban nagyon akarják, akkor kifizetik, max nem nagyon visznek mást, vagy eladnak valami alapembert. Az uru távozásán nem kell aggódni, a részletek kérdésesek még. Annyiból szerencsénk van, hogy olaszoknál bizonyított már, és fiatal lévén van is rá kereslet bőven. Sajnos Guendouzi csak a francia 2-ben mutatta meg magát, így az ugyanolyan hullámzó két szezon után, mint Torreiraé, nem egyszerű találni komoly érdeklődőt, megfelelő feltételek mellett.
4 éve
Egyösszegben 25 millió? Hol kell aláírni?

Szólj hozzá