Patthelyzet alakult ki Thomas Partey esetleges leigazolását illetően, írja a goal.com újságírója, Charles Watt. A játékos a sajtóértesülés szerint szívesen csatlakozna Mikel Arteta gárdájához, de nem fogja kiharcolni az átigazolását tekintve.

Mint arról korábban beszámoltunk, Partey igen magas helyen áll Arteta bevásárlási listáján, az Arsenalnak már két elutasított ajánlata is volt a 26 éves ghánai középpályásért, legutóbb 25 millió eurót plusz Matteo Guendouzi játékjogát ajánlották Eduék az Atletico Madridnak - sikertelenül. Diego Simeone alakulata ugyanis egyértelművé tette, hogy nem mennek bele tárgyalásokba Partey eladását tekintve; a játékost csak az a klub igazolhatja le, amelyik egyösszegben kifizeti a szerződésében szereplő 50 millió eurós minimum kivásárlási záradékot.

Erre az Arsenalnak jelenleg nincs elég forrása, és kérdés, kiket tud eladni Arteta az elkövetkezendő hetekben.

Henrikh Mkhitaryan távozása a Romához hétfőn hivatalossá vált, ám az örmény játékos közös megegyezéssel szerződést bontott az Arsenallal, így érte nem kapott átigazolási díjat az angol klub. Az azonban jó hír, hogy Mkhitaryan 180 ezer fontos fizetése felszabadult az Arsenal bérlistáján, így már finanszírozhatóvá válhat Partey leigazolása - a játékos bérigénye a hírek szerint kb. 200 ezer font hetente.

Sead Kolasinac és Sokratis jövői is bizonytalanok: a bosnyák kölcsönbe távozhat a Schalke-hez, míg a görög védő a Napolihoz igazolhat - feltéve, hogy a nápolyiak eladják Kalidou Koulibalyt a Manchester City-nek, bár Sokratisért is meglehetősen alacsony átigazolási díjat fog kapni az Arsenal.

Lucas Torreira-ért már némiképpen több pénzt remélhet az érdeklődő kluboktól az Arsenal: az uruguayit a Fiorentina csábítja a leginkább, a Violák 8 millió eurót fizetnének az egyéves kölcsönszerződésért, és összesen 25-30 millió eurót a végleges megvételkor a következő szezon végén. Matteo Guendouzi jövője sem eldöntött, annak ellenére, hogy Mikel Arteta elmondása alapján a fiatal francia tiszta lappal bizonyíthat a soron következő idény előtt: Guendouzit ugyanis csak kölcsönbe igazolnák le az érdeklődő csapatok.

Aisnley Maitland-Niles és Emiliano Martínez játékjogainak eladása forró téma volt az Arsenal háza táján az elmúlt héten, előbbi a Wolverhamptonhoz, utóbbi az Aston Villához került egészen közel, ám a megnyert Szuperkupa óta némiképpen megváltozott a két játékos helyzete, és most már mindketten inkább a hosszabbításhoz állnak közelebb, mint a távozáshoz.

A legjobban talán Alexandre Lacazette eladásából várhatja a legtöbb hasznot az Arsenal, akiért érdekességképpen az Atletico Madrid is érdeklődik, de egyelőre nem merült fel egy esetleges Partey-Lacazette csere a felek között.

A ghánai játékos leigazolása azonban továbbra is prioritásként szerepel Arteta tervei között, így szinte biztos, hogy erről az ügyről még hallani fogunk az átigazolási ablak október 6-i lezárulta előtt.

 

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

4 éve
Lacazette-tel a következő két hétben fognak leulni tárgyalni, hogy mi lesz vele . Hivatalosan bevonni a Partey üzletbe nem fogjuk tudni több okbol sem, egyrészt a könyvelés miatt, másrészt az Atleticonak előbb el kellene adni Diego Costat, hogy megengedhessek maguknak Lacazettet.

Viszont Aouarrol az a legfrissebb hír, hogy távozni fog méghozzá elég gyorsan.
4 éve
Bellerin fog távozni hamarosan szerintem, a PSG küldte is az első ajánlatot 25+5 millió font értékben. Még egy kicsit feltornásszák ezt az összeget, és én szélnek is ereszteném. Az a hír járja, hogy szeretné magát kipróbálni máshol, úgyhogy a megfelelő összeg fejében minden fél jól fog járna.
4 éve
Kicsit sajnálnám Bellerín távozását, sztem megint hozná a klasszisát ebben a szezonban. Ha tényleg eladjuk, akkor okosan csináljuk. Én elhoznám a pótlására Nathaniel Clyne-t ingyen, és jöhetne is egy minőségi KP.
4 éve
Igen, ez várható volt így, hogy Castagne végül a Leicesterhez igazol és az is árulkodó volt már , hogy néhány napja Leonardo bekovette Bellerint instan
4 éve
Clyne-nak semmi értelme nem lenne. Sérülékeny, volt vmi balheja is és Cedrictol nem jobb és nem is fiatalabb. Ha valakit hozni akarnánk akkor fiatal prospectet kellene inkább, pl. Dest, Aarons, de sokkal valószínűbb, hogy akkor Niles maradna elsoszamunak és Cedric cserenek
4 éve
Az a baj, hogy a játékosaink többségét max. kölcsönbe akarnák elvinni. Így nem könnyű bevételre szert tenni. Lacazette eladása persze, lehet egy opció, csak akkor már őt is pótolni kéne valakivel, amihez szintén pénz kellene. Kolasinacot a Roma vitte volna 15 misiért, és mi kölcsön odaadjuk a Schalkénak úgy, hogy a fizuját is mi álljuk? Vagy akkor csak pletyka lehetett a római szál? Holdingot és Chamberst talán el lehetne sózni valami angol kis csapatnak 10-15 millióért, de ott se kizárt, hogy csak kölcsönbe vinnék őket. Guendouzit is beárazza, hogy senki nem akarja megvenni, sem csereüzletekbe bevonni, na ekkora tehetség pontosan... Torreirárt talán kapunk normális összeget, de ott is szűkül a kör, a Milannak már nem fog kellenni Tonali és vélhetően Bakayoko után. Marad a Fior, akik meg szintén nem a leggazdagabb klub, esetleg a Roma. Nilet és Martinezt pedig meg kell tartani. Szóval érdekes, hogy mi lesz a következő lépés. Én nagyon akarnám, hogy Partey és Aouar is csatlakozzon, de summázva a helyzetet, hát max. esetleg az egyik lehet reális abban az esetben, ha adunk el néhány játékost. Aki nagy fogás lehetne, ha a ghánai nem jön össze, az szerintem Soumaré, de ő se lenne sokkal olcsóbb, és támadó középpályásunk attól még ugyanúgy nem lenne. Ha csak nem találunk valakit olcsón vagy kölcsönbe, de továbbra is tartom, hogy ennek kéne prioritást élvezni a belső középpályával szemben. Amint mondtam, Laca eladása azért, hogy jöjjön helyette valaki más, igazából csak olyan, hogy melyik ujjamba harapjak, nem igazi megoldás.
4 éve
Ha az Atletico akarja Lacazettet, akkor cserélni kell velük Thomasra. Ez nem lenne kérdés, Auba végre középen lehet, Martinelli, Saka, Nketiah megoldják Lacazette pótlását, ha nincs pénz csatárra. Sokkal fontosabb most, h kiegyensúlyozottan erős legyen a csapat és ez a Laca-Thomas cserével meg is valósulhatna végre.
4 éve
Ne a COVID által fémjelzett piaci kereslet alapján ítéld meg Gouendouzit. Most akkor Sancho is egy senki, mert csak a United érdeklődik iránta, és abból sem lesz jó eséllyel semmi? Vagy Aouar, aki eddig még félkomolyan is csak velünk jött szóba. Vagy DvB, ahol megint csak egy csapat volt úgy igazán ott a vásárlói oldalon. Pedig ők már azért elég sok mindent letettek az asztalra, ellenben Gouendouzival. Az a baj, hogy sokat kérünk érte. Nyilván érthető, hogy kell a pénz, de ennyiért, ilyen körülmények között esélytelen, hogy elvigyék. Már a hülye is tudja, hogy Arteta nem számít rá, ez megint csak masszívan leviszi az értékét. Meg ugye már nem ez az első viselkedésbeli probléma nála, ez is köztudott. 20 millió sokkal reálisabb lenne most. Nem kizárt, hogy október környékén be is adjuk a derekunkat. Ha megfelelő ajánlat érkezik Lacaért, én gondolkodás nélkül adnám el, ez olyan 40 millió lenne legalább nálam. Jövőre még ennyit se fog érni, ahhoz meg nem tett le eleget ebben az utolsó évben, hogy Auba után ő is kapjon egy zsíros 200+ ezres fizut. Bellerin nagy valószínűség szerint távozik, az ő árából nagyjából kijönne Partey. A felesleg eladásából meg mehetnénk Aouarért a végén. A Lacaért kapott pénzből pedig Edouard jöhetne, és még maradna is lóvé. A hírek szerint a Fradi győzelmével komoly pénzügyi bajba került a Celtic, akiknek így muszáj lesz eladni a legnagyobb értékeit, és nem ők diktálják az árat.
4 éve
Biztos vagyok benne, hogy ha jönne egy 20 millió körüli ajánlat Matteoért, de az a baj, hogy nem jön. Sőt, hiába kínálgatjuk különböző üzletek részeként Barcának, Lyonnak, Atletinek, élből elutasítjáj a szolgálatait. Még egy francia középcsapat se nagyon próbálja meg szerződtetni. Nem az a baj, hogy 40et nem adnak érte, hanem hogy a felét sem. Pedig simén mozdítható lenne. Azt a forgatókönyvet aláírnám, hogy Laca megy és pótolnánk Edouarddal, illetve ezen felül jönne a Thomas-Aouar pakk, de szerintem ez kicsit bilibe lógós... Pl. Hector csak nagyon jó indulattal fedezné Thomast, a selejtből is neccesen jönne ki egy Aouar sajna, de meglátjuk. Meg kérdés ki lesz akkor a jobb bekkünk.
4 éve
ha jönne 20milliós ajánlat eladnánk*
4 éve
Lehetett már olvasni olyat, hogy 20 millió euró körül adna érte a Valencia. Kölcsön+opcióval meg az Emery-féle Villareal is akarta. De ahogy az előbb is írtam már, mi nemhogy élénkítettük volna a keresletet iránta, inkább csak csorbítottunk rajta ezzel a mostani balhéval. Adjuk hozzá még a hullámzó teljesítményét, és megkaptuk a zsákbamacska tökéletes definícióját. Azt meg most nyáron próbálják elkerülni, még a tehetősek is. Szerintem Iwobi sem mutatott sokkal többet, kivéve fél évet, és mégis elpasszoltuk 35-ért. Ő még ráadásul hazai nevelésnek is számított. Nem egyszerű ez a helyzet. Még azt mondom a PL klubok állnak legjobban, köszönhetően az irgalmatlan nagy versenydíjazásnak és TV-szerződéseknek. A többi ligában az eliten kivül csapatok a béka segge alatt vannak, és azt hiszem jól mutatja a tények állását az is, hogy a Real alig fog költeni idén. Szerintem AMN és Cedric megoldja, valamint Partey is tud ott játszani, ha gond van. Valakit muszáj beáldozni, ahhoz hogy végre elit középpályánk lehessen. Még egy BL nélküli év végzetes lehet, főleg ha ez a vírus mizéria elhúzódik még ennél is tovább.
4 éve
arpi575. Ennek a Covid mizériának még közel sincs vége, mindjárt jön a "2. hullám", ami úgy f*szság ahogy van, na mind1. Az a baj, h a PL klubbok ehhez a bevételhez igazítják a játékos keretet, fizetést, és ha nem jönnek ezek az alapbevételek, itt is lehetnek gondok kis-és középcsapat szinten mindenképp. Bellerín remélem nem megy.

Szólj hozzá