Az Arsenal kedd délután hivatalosan is megerősítette Gabriel Magalhaes érkezését a Lille együttesétől.

A hivatalos sajtókommüniké nem hozta nyilvánosságra a szerződés részleteit, de megbízható sajtóértesülések szerint a brazil védő ötéves kontraktust kötött az Arsenallal, a vételára pedig 30 millió euró volt, amiből 4 milliót tesznek ki a bónuszok.

"Nagyon elégedettek vagyunk, hogy leigazoltuk Gabrielt. Elég régóta követtük figyelemmel a teljesítményét, és miután nagyon sok érdeklődő klub volt iránta, nagyon büszkévé tesz, hogy bennünket választott. Nagyon minőségi játékosról van szó, Mikel és az edzői stáb pedig alig várja, hogy beillesszék őt a keretünkbe." - mondta a sportigazgató Edu, akinek oroszlánrésze volt abban, hogy Gabriel az Arsenalt válassza.

"Üdvözöljük Gabrielt az Arsenalban. Nagyon minőségi játékosról van szó, aki erősebbé fogja a csapatunkat tenni a védekezési egységet tekintve. Kimagasló tulajdonságai vannak, erről már a Lille-ben is tanúbizonyságot tett. Nagyon várjuk már, hogy az Arsenal színeiben fejlődjön tovább." - mondta a vezetőedző Mikel Arteta.

"Végre itt vagyok, Arsenal-mezben! Szürreális érzés volt az elmúlt hónapokban, hogy ennyi érdeklődő klub volt irántam. Nagyon sokat beszéltem a családommal, az ügynökeimmel, de az Arsenal tradíciói és történelme döntő jelentőséggel bírt. Nagyon tetszettek a klub tervei a jövőre vonatkozóan, és a szurkolók hívó üzenetei az Instagramon szintén jól estek. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a lehető legjobban teljesítsek" - mondta Gabriel.

Az Arsenal újdonsült igazolása a 6-os számú mezt fogja viselni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (133)

4 éve
Közben sorsoltak a CC-ban, és a 3. körben a Leicesterhez kell látogatnunk...Ennél rosszabbat nem nagyon kaphattunk volna. Bezzeg a csirkék megkapták a Leyton Orient v Plymouth győztesét...Ezt azért érdekes, mert ők azon a héten EL selejtezőt játszanak, és így nagy valószínűség szerint ifi csapattal fognak nyomulni a kupában, de ilyen ellenfeleket még az U18-al is megverhetnek...
4 éve
Lehet hülyén hangzik, mert ennek a kupának a legkisebb az értéke, de mivel 93 óta nem nyertünk Ligakupát és amúgy is csak kettőt, úgy örülnék, ha egyszer megnyernénk.
4 éve
Nem hülyeség szerintem, én is így gondolom. Utálom, amikor valaki (jellemzően újgazdag csapatok szimpatizánsai meg Barca és Real szurkolók, vagy akik épp kikaptak a döntőben) elkezdi, hogy csak a BL meg a bajnokság számít. Egyenesen szánalmas volt Pochettino sp*rs edzőként ezzel a dumával. Ha választani lehetne, én inkább a bajnoki 5. helyet és EL-győzelmet választanék, mint 4. helyet, csakhát nem lehet ezt így, és az egyenes kiesés rizikós, még a legjobb csapatoknak is. Ahogy most is cikizheti a 8. helyet bárki, a kupagyőzelemmel ugyanott vagyunk, mintha 5. lennénk, sőt. A foci lényege a trófeák megnyerése, nem a 2.-3.-4.... helyezések elérése.
4 éve
Coutinhoval kapcsolatban pedig Koeman közölte a Barcával, hogy megtalálta a helyet a csapatban a számára és tervez vele. A Barca így kizárta a kölcsönadás lehetőségét, csak egy jelentős, végleges ajánlat ellenében válnának meg tőle. Akkor ez eldőlt biztos, hogy nem jön Coutinho. Mondjuk nem hiszem, hogy sokan reménykedtek még benne.
4 éve
Állítólag tettünk egy ajánlatot Aouarért, 35 millió euro + egy meg nem nevezett játékos (gondolom Guendouzi), amit elutasítottak.

Torreirát felajánlottuk a Lazionak, akik élből elutasították.
4 éve
Nekik is pénz kell.
4 éve
Nyilván, viszont Reine-Adelaide jelezte távozási a lyoniak felé és a Leverkusen (gondolom Havertz pótlásának akarják) már fel is vette a kapcsolatot az ügynökével, szóval ha ő is távozna akkor már Guendouzi is elférne oda. Az a nagy kérdés, hogy a pénz kevés amit ajánlunk, vagy Guendouzi ennyire nem kell nekik, vagy mindkettő?
4 éve
JRA nem egy poszt Guendouzival. Arra nekik ott van már Bruno Guimares, Jean Lucas meg Thiago Mendes. Szóval a Lyonnál kár is próbálkozni Matteoval. Egyébként a francia U21-ben 10-es mezben játszva, csapatkapitányként végigjátszotta a mostani válogatott meccsüket. Rövidke összefoglalót láttam a játékáról, elég jól muzsikált, Xhaka-szerepkörben. Kb. annyi passzt adott előrefelé, mint amennyit a svájci ad nálunk 3 meccs alatt xD Remélhetőleg ezek a válogatott meccsek segítenek valós érdeklődést kelteni, vagy az árát felvinni.
4 éve
Törölt felhasználó
Rafinha->Leeds
4 éve
A Wolves vett már 40 millióért egy 18 éves portugál gyereket.

Löw meg elvileg tájékoztatta Draxlert, hogy ha ott akar lenni az EB-n, távoznia kell a PSG-ből. Kíváncsi vagyok, felmerül-e nálunk a neve.
4 éve
Ja, Fabio Silva-t. Sajnos ő nem egy újabb Cutrone lesz. Szerintem óriási tehetség a gyerek. Remélem, hogy nem. Draxler semmilyen előrelépést nem jelentene és magas is a fizetése. Nem véletlen, hogy semmilyen komolyabb csapatnál fel sem merül és a Herthát emlegetik vele kapcsolatban leginkább.
4 éve
Én nem ismerem, de biztos nem szarral gurít, ha ennyit fizettek érte. Félix is hatalmas tehetség, csak jelenleg épp elbassza a karrierjét abban az antifutballt nyomó Atletiben. Tegnap néztem a portugálok meccsét, rég láttam őket ilyen jók játszani, végig támadták szinte az egész meccset, fantáziadús focit nyomtak. Lehet jobbak Ronaldo nélkül, mint vele. Így legalább nem kell mindent rájátszani. Draxlert ha elkerülik a sérülések, nagyon is jó játékos, és elnézve a mi középpályánkat igenis előrelépést jelenten. Szerintem jobb lenne a középpályán, mint Willian. Nagyon kibaszott magával, hogy elment Párizsba, de én emlékszem rá, amikor még nem voltak a nyakán Neymarok, Mbappék, még ott is húzóember volt.
4 éve
Azzal nem értek egyet, hogy Williannál jobb lenne. Az lehet, hogy több lett volna benne ha elkerülik a sérülések, de járt már így jó pár játékos, hogy ne menjük messzebbre innen is lehetne neveket sorolni. Az lehet, hogy vele kreatívabb lenne a kp valamivel, de szintet nem lépnénk vele az biztos. A sérülékenysége még egy ok, hogy semmi szükség nincs rá.
4 éve
Nem azt mondom, hogy jobb játékos, mint Willian, de a középpályán többet tudna nyújtani. Kövezzetek meg, de én még mindig félek egy kicsit attól, hogy mondjuk a brazilt mit tud majd produkálni mondjuk egy 4-3-3-ban nyolcasként, mert rohadtul nem játszott azon a poszton sűrűn tudtommal, esetleg tizesként. Ellenben Draxler sokkal inkább avanzsált középpályássá az elmúlt években.
4 éve
Értem, hogy mit mondasz, erre gondoltam én is. Szerintem viszont sem 8-asban, sem összességében nem jobb, mint Willian. Willian, amikor a Chelsea 3-4-2-1-ben játszott a félterületben mozogva is tudott játszani, nem kizárólag a vonal mellett jó. Szerintem ha picit mélyebben kell felvennie a labdát azt is meg fogja tudni oldani. Jól cselez, könnyen le tud fordulni az emberről, kulcspasszokban is jó. Igen, Draxler az utóbbi években többet játszott középpályásként 8-asban, 4-4-2-ben a szélen, vagy 4-2-2-2-ben 10-esben, viszont sokkal kevésbé van játékban összességében, mint Willian részben a sérülések miatt, részben pedig mert nem fér be a Psg-be. Nekem Draxler nem az a játékos aki kiegyensúlyozottan magas szinten tudna teljesíteni, néha megvillantja, hogy jó játékos, de hosszútávon egyáltalán nem tudja ezt hozni és túl lassú és nem elég robbanékony ehhez. Egyébként valószínű azért ment a Psg-be, mert más ajánlata nem nagyon volt, vagy mert más nem szánt volna rá ennyi pénzt a fizetését is beleértve.
4 éve
Úgy 4-5 éve jöhetett volna, de most már nem kell, akkor inkább nyomja ESR. Gondolom nem ingyen engedné el a PSG, meg nem is kicsi a fizetése. Azt a maréknyi pénzünket Partey és Aouar szerződtetésébe fektessük inkább, velük egyértelmű az előrelépés.

Szólj hozzá