Az Arsenal szombaton hivatalos közleményben tudatta, hogy távozik Raul Sanllehi, a klub sportkapcsolatokért felelős ügyvezetője.

A korábbi barcelonás szakembert még az Arsenal korábbi vezérigazgatója, Ivan Gazidis nevezte ki. A helyét az a Vinai Vinkatesham veszi át, aki korábban csak az üzleti ügyekért felelt.

A Telegraph úgy tudja, Sanllehi menesztését egy ügyvéd, Tim Lewis kezdeményezte a tulajdonos Kroenke-családnál. Lewist még júniusban nevezték ki nem-ügyvezető igazgatónak az Arsenalnál, a szakember pedig az elmúlt hónapokban pedig több ügyben is átvizsgálást tartott házon belül, ahol Sanllehi több mulasztására is fény derült.

A Telegraph újságírója, Jason Burt szerint Sanllehi távozásával még több beleszólást kap Mikel Arteta a játékoskiválasztás terén, akit így teljes mértékben Edu, a sportigazgató fog segíteni a kerettervezés során.

"Először is hálás vagyok Stan és Josh Kroenke-nek, illetve az igazgatósági testületnek a belém fektetett bizalmukért. Tudom, hogy az elmúlt időszakban elmaradtunk az elvárásoktól, és hosszú út áll előttünk, hogy visszajussunk az elvárt szintünkre." - mondta Vinkatesham 

"Nagyon vártuk az előző idény, ami sajnos végül nem úgy alakult, ahogy vártuk. Nem szerepelt a terveink közt, hogy edzőt váltunk szezon közben, aztán ott volt a koronavírus is, ami súlyosan érintett bennünket is tavasszal."

"Az üzenet egyszerű: fejlődnünk kell.Nagyon dolgozunk azokon a területeken, ahol le vagyunk maradva, és a szurkolóinkkal való kommunikációnk is lehetne jobb." - tette hozzá a szakember.

Az Arsenal ezen a nyáron Williannel erősített, a brazil játékos a Chelsea-től érkezett, de további érkezők és távozók várhatók az október elejéig tartó átigazolási időszakban.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

4 éve
Azt rebesgetik, hogy Pepe 72 milliós igazolási díjából 10 millió visszacsorgott hozzá. Ha ez igaz, akkor megloota a klubot.

Szólj hozzá