Megszületett a megállapodás Pierre-Emerick Aubameyang és az Arsenal között a gaboni játékos szerződéshosszabbításáról, írta a Telegraph vasárnap este.

Az angol lap újságírója, Jason Burt úgy tudja, a felek hihetetlenül közel állnak az új kontraktus véglegesítéséhez, amire a jövő hét második felében kerülhet sor, ekkor térnek vissza ugyanis a felnőtt keret játékosai a rövidített nyári szünetükről, hogy megkezdjék a felkészülést a szeptemberben induló 2020/21-es szezonra. Hivatalos bejelentés is ekkor várható.

Mint korábban írtuk, Aubameyang maradása kardinális kérdés volt Mikel Arteta keretépítési tervei közt. A baszk tréner sosem rejtett véka alá, hogy meg akarja tartani a csapat jelenlegi kapitányát, aki az előző szezonban is az Arsenal házi gólkirálya volt, és aki az FA-Kupa elődöntőjében és döntőjében szerzett két-két góljával pedig oroszlánrészt vállalt a klub történelmi, 14. kupasikerében.

Az új megállapodás értelmében Aubameyang heti 250 ezer fontos fix fizetéssel ír alá, az új szerződése pedig három évre szól majd.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

4 éve
Szerintem az egyik legfontosabb dolog Auba szerződésének meghosszabbítása, és ha már 30-on túl is van, lehet még mindig köré építeni a csapatot, csak érkezzenek megfelelő játszó társak közé.

Ehhez a brazil pletykák tökéletesek lehetnek és még Partey is jönne, vagy Aouar is, akkor már igen csak komoly kis csapatunk lehetne, de nyilván ezeket illik helyén kezelni.

Szólj hozzá