Az Arsenal hivatalosan is bejelentette, hogy Willian a következő szezontól a klub játékosa lesz. A brazil játékos hároméves szerződést kötött a csapattal.

A 32 éves tapasztalt szélső a 13 profi szezonjában több mint 600 pályáralépéssel rendelkezik. A karrierjét a hazai Corinthians együttesében kezdte, eztán igazolt az ukrán Shakhtar Donetsk-hez, ahol négy bajnoki címet és egy UEFA-Kupát nyert. Egy rövid kitérőt az orosz Anzsit követően a Chelsea-hez igazolt, a Kékeknél két angol bajnoki címet, egy FA-Kupát és egy Európa Ligát hódított el.

Azt gondolom, hogy Willian egy olyan játékos, aki a különbséget jelentheti számunkra a csapatban. Már hónapok óta figyeljük őt, mivel tiszta szándékunk volt, hogy erősítsük a támadószekciónkat középen és szélen is. Willian személyében egy sokoldalú játékost igazolunk, aki három-négy szerepkörben is képes játszani. Noha tapasztalt játékosról beszélünk, de továbbra is óriási ambícióval rendelkezik, aki sokat tehet a klubért, hogy visszajussunk arra a szintre, ahová tartozunk. Nagyon lenyűgözött a tárgyalások során, főleg az, hogy mennyire hozzánk akart igazolni." - mondta Mikel Arteta vezetőedző.

Alig várom, hogy elkezdhessem a munkát az Arsenallal. Mindent elkövetek majd, hogy újra régi fényében ragyogjon a klub. Nagyon tetszik a csapat játékstílusa, a stadion is bámulatos. Azt gondolom, hogy Artetával újra van esély arra, hogy az Arsenal a bajnoki címekért küzdjön Angliában és az európai kupaporondon is. Nagyon jól haladtak a tárgyalások Artetával, rengeteg önbizalmat adott, hogy miért válasszam az Arsenalt. Egyelőre még nem tudom, milyen poszton játszom majd, ez az edzőtől függ, de mindkét szélen és középen is megállom a helyem." - mondta Willian.

Willian-t már régóta ismerem, már a brazil nemzeti csapatban is dolgozhattunk együtt. Emberként és játékosként is különleges tulajdonságokkal rendelkezik. Teljesen biztos vagyok abban, hogy az öltözőben és a rajongók közt is élvezni fogják, hogy Willian immáron az Arsenalt erősíti." - mondta Edu, a klub sportigazgatója.

Jelenleg azon dolgozunk, hogy kiegyensúlyozottabbá tegyük a keretet, úgy, ahogy Mikel és én szeretnénk. Ez időbe telik majd, illetve több játékosérkezéssel és -távozással fog járni. Willian érkezésével egy nagy folyamat kezdődött el." - tette hozzá.

Willian a 12-es mezszámot fogja viselni az Arsenalnál.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (101)

4 éve
Ha minden igaz igazoltunk egy 19 éves középpályást Tim Akinola személyében, akit a Huddersfield rakott ki az előző hónap végén.
4 éve
U23-ba kerül, gondolom én. Elvileg több hasonló korú játékost is fogunk igazolni a jövőben, angol alsóbb ligákból is. Jó lenne egy hasonló rendszert kiépíteni, mint a Chelseanél, mert a sok kölcsönből és akademisták eladásból évente származik nekik minimum ilyen 30-40 millió.
4 éve
Igen, valószínű, hogy U23 lesz kezdésnek, vagy mondjuk Matt Smith helyett liga kupa meccseken pad juthat neki egyelőre. Azt olvastam az új koncepció az lesz, hogy még több tehetséges londoni srácot próbálnak hozni az akadémiára. A brexit miatt az új évtől már nem lesz lehetőség az Eu-ból 16-18 éves játékosokat igazolni, így rá lesz kényszerülve mindenki a minél hatékonyabb belföldi tehetségkutatásra.
4 éve
Telegraph szerint is nagyon közel Gabriel leigazolása! Valamint Auba és a klub már megegyezett a folytatásról.
4 éve
Alakulunk!
4 éve
Állítólag ezek az üzletek még masszívan Sanllehinek köszönhetőek, ő vezette a tárgyalásokat. Valszeg megvárták amíg aláírnak, vagy teljesen tuti lesz a dolog és utána baszták ki Rault.
4 éve
Már Romano is hozza Aubát.
4 éve
djourou: Jaja, sőt, még azt is megemlítik a cikkben, hogy Raul mindvégig ellenezte az elobocsájtásokat...Azt gondolta, hogy Cagigaoék nélkül nehézkes lesz a nyarunk. Most ez bőven lehet tisztálkodás az ő részéről, de elvileg közös megegyezéssel távozott. Nagyon remélem hamarosan rendeződik a helyzet, legalább a scoutok kapcsán.
4 éve
Hol olvastátok a Raulos részt?
4 éve
Hmm, én is belefutottam egy cikkbe, ahol azt írják Auba és Gabriel esetében is Raul vezette a tárgyalásokat... Még hogy nem volt hatékony.
4 éve
Aouarról is írnak egy csomó pletykát de nem hinném hogy sok valóságalapja van
Előszőr szerezzük meg Gabrielt és adogassunk el pár játékost a védelemből
Majd remélem ez a Torreira- Partey csere is létrejön aztán remélhetőleg rá lehet repülni egy irányítóra és ha marad egy kis pénz még akár egy jó szélsőt is hozhatnánk mondjuk Depayt
Remélem Guendouzi és Özil is repül a faszba majd és talán egy ütőképes csapatot összehoz végre Arteta
4 éve
Nem sokára (lehet ma) bejelenthetik Auba hosszabbítását!
4 éve
Auba twittere kirakott 4 pontot és egy homokórát, szóval reméljük ez azt jelenti 👌
4 éve
Ja, meg utána az apja is kirakott egy videót instagramra, ahol arsenal mezben krúzolnak.
4 éve
Elvileg megvan az egyeség Gabriellel és a Lille-el is nagyon közel. 28 millió euro, bónuszokkal együtt. A Napoli is képben van még, Osimhen átigazolásakor szóbeli megállapodást kötöttek a Lille-el Gabrielről, de mivel Koulibalyt eddig nem sikerült eladniuk és Gabriel dönti el, hogy hova akar menni, így nagyobb esély van arra, hogy itt kössön ki, mint Nápolyban. Remélem sikerült meggyőzni, hogy ide jöjjön.
4 éve
Igen, a Napoli Koulibaly pótlását szeretné Gabriellel megoldani, de még nem adták el. Elég nagy esély van sztem az érkezésére, legalább a védelem épülget. Tierney,Magalhaes,Saliba,Bellerín sorban már lenne potenciál.

Szólj hozzá