Willian után egy újabb brazil játékos után érdeklődik Mikel Arteta csapata, jelentették francia és angol források a napokban.

A Lille 24 éves középhátvédjéről, Gabriel Magalhaes-ről van szó, akit már hetek, hónapok óta figyel többek között az Arsenal, de több csapat is mutatott már érte komoly érdeklődést - többek köztt az Everton, a Napoli vagy legutóbb a Manchester United.

A Lille-hez közel álló francia források szerda este egészen odáig elmerészkedtek a tudósításukban, hogy Gabriel már le is tette a voksát az Arsenal mellett, miután az ügynökével találkoztak a londoni klub vezetőségével a hét elején. Az angol források ennél visszafogottabban adtak hírt az esetleges Gabriel-Arsenal frigyről: a goal.com szerint még semmi sincs eldöntve, és az Arsenal egyelőre nem nyújtott be hivatalos ajánlatot a Lille-nek a játékosért.

Az Arsenal mindenesetre jó viszonyt ápol a Lille vezetőségével, az angol csapat tavaly nyáron éppen tőlük vette meg Nicolas Pepe-t klubrekord, 72 millió angol fontos összegért, amit ötéves részletekben utalnak át Raul Sanllehiék a franciáknak. Gabriel esetében nincs szó ilyen számokról, ám a védő kivásárlási ára így is 20-30 millió euróba kóstálhat.

Arteta azért akar védővel erősíteni a nyáron, mert ezen a részlegen több játékosnak is komolyabb sérülése van: Pablo Marí, Mustafi és Chambers legalább kora őszig nem játszhatnak, míg William Salibát szeretné a baszk tréner jobban felépíteni a védő első angliai szezonjára. Rob Holding és Sokratis sorsa erősen kérdéses a csapatnál, bár a görög már jelezte, hogy készen áll kitölteni a 2021-ig folyó szerződését a klubnál.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá