A múlt szombati 14., történelmi FA-kupa győzelmével az Arsenalnak nem csak a presztízse gyarapodott, de Mikel Arteta vezetőedző tervei előtt is új kapuk nyílhatnak meg a nyári keretrendezést illetően - főleg, hogy az Európa Ligában való indulással némileg gyarapodott a koronavírus miatti leállás miatt megtépázott, de amúgy sem magas átigazolási költségvetés is.

Arteta keretépítését főleg Pierre-Emerick Aubameyang rövidtávú jövője határozhatja meg. Mint ismert, a gaboni szerződése a következő szezon végén jár le az Arsenallal, így ha Aubameyang most nem hosszabbít, az Ágyúsoknak ez a nyár (illetve kora ősz) áll a rendelkezésére ahhoz, hogy átigazolási díjat kérjenek a 31 éves csatárukért. Aubameyangot eddig két klub szemelte ki magának: egyrészt a Barcelona, amennyiben a katalánoknak nem sikerül leigazolniuk Laurato Martínezt az Intertől, illetve pont az Inter, ha Martínez távozik a Barcelonához.

A kupasiker azonban jó hír lehet Arteta számára Aubameyang maradását illetően. A csatár a hírek szerint kedveli a baszk edző munkastílusát és karakterét, több forrás szerint a játékos úgy látja, a klub az Emery-érát követően most már ismét jó irányba halad. Több megbízható angol lap úgy tudja, hogy az Arsenal a héten hivatalosan is megteszi a hároméves hosszabbítási ajánlatát a Aubameyangnak, ami 250 ezer fontos fix bért ígér a játékosnak.

A klub átigazolási büdzséje azonban nagyban függ attól, hogy az Arsenal kiket tud pénzé tenni a soron következő hetekben. A goal.com vagy a Daily Mail szerint több játékos is átadólistára kerülhet a csapatnál: a nagyobb kevek közül távozhat akár Bellerín vagy Lacazette is, de nincs kőbe véve Torreira, Sokratis, Kolasinac, Mustafi, Holding maradása sem. Egyes hírek szerint Henrikh Mhktiaryan szerződését már hetekkel korábban felbontotta az Arsenal, az örmény játékos ingyen távozik az AS Romához, a 7-es mezszámát azóta már megkapta a csapat ifjú titánja, Bukayo Saka.

A keret jelenleg két leginkább retinens játékosának, Mesut Özilnek és Matteo Guendouzinak - úgy tűnik - nem lesz visszaút a pályára. Közülük inkább a francia távozása tűnik valószínűnek főleg a kora miatt, Özil egyelőre a 350 ezer fontos heti fizetése miatt mozdíthatatlan az Arsenaltól. A németért hiába érdeklődnek külföldi klub, meg sem tudják ajánlani az irányító Arsenalnál keresett fizetését, Özil pedig korábban jelezte: hajlandó játék nélkül is kiülni a 2021-ben lejáró szerződését. 

Ami az érkezőket illeti: a szűkös költségvetés miatt az Arsenal első körben a szabadúszó és a kölcsönben elérhető játékosokat célozza meg a kereterősítést tekintve - mindkét opcióra egy-egy brazil játékos akad jelentkezőnek:

A 31 éves Willian szerződése hamarosan lejár a Chelsea-vel, és jelen állás szerint azért nem fog hosszabbítani a Kékekkel, mivel Frank Lampard nem akar neki hároméves kontraktust ajánlani. A hírek szerint az Arsenal aktívan figyeli Willian helyzetét, és a napokban ajánlatot is tehet a brazilnak, akinek történetesen éppen az a Kia Joorabchian az ügynöke, aki jó viszonyt ápol az Ágyúsok vezetőivel, Raul Sanllehivel és Edu-val.

Hasonlóan Joorabchian képviseli Philippe Coutinho ügyét is, akit a Barcelona szeretne első körben véglegesen eladni, ám a koronavírus miatti leállás okozta gazdasági visszaesés miatt aligha lesz vevőklub a 28 éves játékosra. Arteta viszont mindenképpen szeretne egy kreatív, szervező középpályással erősítetni, főleg Özil kiesését követően. A hírek szerint a Barcelona akár kölcsönben is lemondana Coutinho játékjogáról, ezért 9 millió eurót kér a csapat, illetve azt, hogy a játékos mintegy 250 ezer eurós heti fizetését fele-fele arányban vállalják a csapatok.

A Thomas Partey-ért folyó érdeklődésünkről már többször is beszámoltunk, a ghánai játékos nagyon előkelő helyen áll Arteta, Edu és a csapat vezető játékosmegfigyelőjének, Francis Cagiago listáján. Kérdés azonban, hogy az Atletico Madrid mennyiért hajlandó lemondani a középpályásról: a hírek szerint a spanyolok nem tágítanak a Partey szerződésében szereplő 50 millió eurós minimum kivásárlási ártól - ennyit az Arsenal pedig nem tud vagy nem akar fizetni. Az ügynek minden bizonnyal lesz folytatása - attól függően, hogy az Atletico Madrid hogy szerepel az augusztusban újrainduló Bajnokok Ligájában.k

Dani Ceballos az Arsenal egyik legjobbjává vált az újraindulást követően, így nem csoda, ha a felek a folytatásban reménykednek. Erre minden esély megvan, hiszen a klubok spanyol hírek már tárgyalnak a kölcsönszerződés további egy szezonra való meghosszabbításáról.

Pablo Marí és Mustafi hosszú távú sérülései miatt az Arsenal egy védőt is szeretne igazolni annak ellenére, hogy William Saliba már hetek óta a klubbal készül az új idényre. A csapat listáján Gabriel Magalhaes (Lille), Diego Carlos (Sevilla) szerepelnek, a klub egyik korábbi kiszemeltje, Dayot Upamecano az elmúlt napokban hosszabbított a Leipziggel. Felmerülhet még John Stones neve is, vele korábban a Manchester CIty-nél dolgozott együtt Arteta, a 26 éves angol játékos számára még inkább szűkölhetnek a lehetőségek, ha a Guardioláék leigazolják Nathan Ake-t. a Bournemouth-tól.

Az idei átigazolási szezon a jelenlegi helyzetre való tekintettel egészen október 4-ig tart Angliában.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (226)

4 éve
Willian hivatalos!

4 éve
Éppen ideje volt. 12-es mezszámot kapta.
4 éve
Amúgy Félix milyen pengén állt már be tegnap, én az Atleti helyében erősen elgondolkoznék Cholo menesztésén. Az a keret többre hivatott ennél a szar bunkerfocinál, ráadásul ígyis ugyanúgy elvéreznek, akkor nagyon megéri ezt a fost játszatni.
4 éve
Drága lenne az a kirúgás, Simeone a legjobban fizetett edző az egész világon. Ez a tegnapi (meg az idény nagyrésze) tényleg elég gyászos volt, de az hozzátartozik, hogy nagyon új még ez a csapat, rengeteg ember érkezett az elmúlt nyáron. Én sem vagyok az e fajta foci híve, de valamiért mégis tisztelem az ő munkásságát és az őszinte, nyers stílusát. Sokan Mourinhohoz hasonlítják, de szerintem ég és föld a két karakter. Józsi egy szarkeverő patkány, rinyagép, aki ha esetleg 2-3 góllal nyer mérkőzést, képes azt nyilatkozni, hogy milyen űrfocit játszanak. Míg Simeone felvállalja, hogy ők ezt csinálják, ezt tudják, ezzel nyernek meccseket. Anno örültem volna, ha legalább az egyik finálét megnyerik, de ez most édeskevés volt, és már nagyon várom P$G-Lipcse elődöntőt. Remélhetőleg német döntőbe jutással, és Gulácsi bravúrokkal megspékelve :D
4 éve
Én is tisztelem Simeonét, pláne hogy kvázi élklubot csinált az Atletiből, de nem igazán látom, hogy ebben a projektben lenne még több, ellenben a játékosállományukban lenne potenciál egy másfajta játékstílusra, amivel akár sikeresebbek is lehetnének. Lemart is totál leépítették, de mondom, Félix is óriási tehetség. Némi túlzással ez olyan, mintha Mbappet megvenné egy csapat, és nem próbálná beépíteni. Amúgy esküszöm én pl. Sault is évek óta azért nem tudom hova tenni, mert ilyen stílusban játszanak. Mindenki mondja, hogy hú milyen jó, aztán amikor nézem a meccseiket, többnyire nyomozzák a labdát, és nem tudom belőni a tagot, hogy most akkor ő tényleg akkora tehetség-e. :D Az is fura, hogy mennyi támadó/csatár sült be az utóbbi időben ebben a csapatban, ez sem véletlen. Egy Pochettinot bepróbálhatnának.Persze jómagam is szurkoltam nekik mindig, amikor Real, Juve félékkel játszottak, pláne a döntőkben.
4 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Tegnap néztem Upama játékát nem is értem mit akartunk mi, hogy gondoltuk a megszerzését. magabiztos ,gyors ,erős, jól irányít mindig jó döntést hoz, nem bakizik 1v1 ben verhetetlen megnyeri a párharcait szerintm már most top 5ös védö. Reméljük Saliba is ilyen lesz adotságai n3ki is meg vannak.
4 éve
Nincs már képben, mert hosszabbított 2023-ig. Valóban tanárian játszott, mind védekezésben, mind támadásépítésekben kiváló volt, ugyanakkor azt hozzáteszem, hogy én még sosem láttam ilyen jól játszani, pedig most az újraindítás után is egymásutánban néztem szinte Lipcse meccseket, mert ugye nem volt még más, akkor is jó volt, de ilyen szintű performanszot nem láttam még tőle.
4 éve
Jövő ilyenkor 42 millió euróért bárki viheti. Honigstein a meccs után tweetelt, hogy előző nyáron szeretett volna hozzánk jönni, csak nem bírtuk kifizetni az akkor (és még most is) érvényben lévő 60 millió eurós kivásárlási záradékot. Nem tudom mi lesz a Gabriel-saga vége, de ha neadjisten nem jönne, akkor én minden erővel Upamecanora koncentrálnék és valamiféle előmegállapodást kötnék vele. Viszont ehhez nem ártana BL-focit biztosítanunk számára, ami nem hiszem, hogy a jelenlegi védőinkkel- még ha egészségesek is lennének- összejönne. Én általában a kupa győzelmeket szoktam preferálni, mintsem a BL 16-ig eljutást és az ottani megalázkodást, de most már nagyon megelégednék a 4. hellyel is, mindenfajta kupamenetelés nélkül. Pláne így, hogy Artetan nincs már ilyen jellegű nyomás.
4 éve
Én valahogy nem látom azt, hogy meg tudnánk szerezni. Ha ilyen teljesítményeket fog letenni, akkor 100%, hogy előbb utóbb az igazi nagycsapatok is be fognak majd jelentkezni érte, akikkel mi nem tudunk harcba szállni. Nem hiszem, hogy lenne reális esélyünk megszerezni. Mondjuk nem is lenne rá szükség, ha idén sikerülne egy normális középhátvédet szerződtetni, akik Salibával hosszútávon is megoldják ezt a posztot. Ezért lenne rohadt fontos Gabrielt megszerezni.
4 éve
Szerintem is inkább Bayern lesz ebből, Boateng helyére. Viszont ezzel az új kivásárlási záradékkal szerintem még lehetne is esélyünk, minden attól függ, hogy alakul most az átigazolási ablak és utána a szezonunk.
4 éve
A Nápoly ajánlatot tett Magalhaesért, és el is fogadta azt a Lille...
4 éve
Ha tényleg akarunk belső védőt, nem kéne bebukni a srácot. Bal lábas, védekezésben, támadásban egyaránt jó, fiatal, jó fizikumú, nem is olyan drága... Szerintem Sarr pl. még más kávéház hozzá képest. Diego Carlos meg 50+ millióba fájna.
4 éve
állítólag Rennais el tárgyal Luiz :D
4 éve
WTF? :D Akkor egyre biztosabb, h még Saliba mellé jön egy komolyabb védő. Vmint a nagy takarítást mégiscsak komolyan veszik a játékosok tekintetében is. Mustafit nem akarja mondjuk a Herhta v vmelyik közepes Bundesliga csapat?
4 éve
Akkor minek hosszabbítottunk vele szerződést? Hogy kapjunk érte egy kis aprót? Mondjuk inkább minthogy ingyen menjen, csak számomra ez fura, tekintve, hogy Artetánál azért alapembernek számított. Még ha jön Saliba meg egy másik belső védő, lehet szívesebben nézném Luizt a faszságaival együtt is a padon, mint a többi selejtes védőnket.
4 éve
A selejtes védők között egyértelműen a legjobb. Azért annyira nem bánnám, ha menne. így még Sarr is jöhet nyugodtan.
4 éve
Nem lehet, hogy a Rennes csak előre tárgyal, hogy majd jövőre, mikor lejár a szerződése, hozzájuk menjen? Arteta is akarta Luiz maradását, úgyhogy erősen kétlem, hogy 1 hónappal a hosszabbítás után lelépjen.

Szólj hozzá