Könnyen lehet, hogy Matteo Guendouzi napjai meg vannak számlálva az Arsenal színeiben, miután a fiatal francia játékos már két hete külön edz a felnőtt csapattól Mikel Arteta retorizója miatt.

A 21 éves középpályás legutoljára a Brighton ellen elveszített bajnoki meccset követően hívta fel magára a figyelmet, miután megszorongatta az ellenfél játékosának, Neal Maupay nyakát, és arrogáns megjegyzést tett neki a fizetésükkel kapcsolatban. Bár Guendouzi-t az angol labdarúgószövetség nem büntette meg a tette miatt, Mikel Arteta szerint a játékos viselkedése nem összeegyeztethető az Arsenal által képviselt klubértékekkel, így a baszk tréner kitette őt a keretből.

Ráadásul Guendouzinak nem ez volt az egyetlen összetűzése Artetával, az Arsenal edzőjének már a csapat téli dubai-i edzőtáborában is figyelmeztetnie kellett a franciát egy edzésen történt incidens miatt. Akkor Guendouzi kimaradt egy meccsre a bő keretből, ám a rá következő mérkőzésre visszatérhetett.

Most viszont nem biztos, hogy lesz visszaút a francia számára: a The Athletic újságírói, David Ornstein és James McNicholas egyaránt úgy tudják, Arteta nagyot csalódott Guendouziban, hogy a francia nem fogja fel a tettei súlyát, nem mutat megbánást és nem kér bocsánatot. Az Arsenalnál tudtak Guendouzi viselkedései gondjairól, amikor leigazolták a Lorienttól 2018 nyarán - a francia klubnál hasonló okok miatt három hónapot is kihagyott a játékos -, ám remélték, hogy egy nagy csapatnál uralkodó légkör meg tudja változtatni a viselkedését.

Mint korábban megírtuk, a középpályást kereső Arsenal számára lehet, hogy játékosokat kell eladni az átigazolási büdzsé felturbózásához, így könnyen lehet, hogy Guendouzi játékjogát is áruba bocsátja Arteta. Érdeklődőkből nincs hiány: állítólag a Real Madrid, a Barcelona, a Manchester United és az Inter is bejelentkezett már Guendouziért, akinek az értékét 40 millió euróra taksálják az Arsenalnál. Gyors döntés azonban nem várható: a felek kivárnak a szezon végéig.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

4 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
egyértelmü martinez védjen utánna is szerint jó kapus föleg ebben a keretben. Tierney nagyon jó belső védő de nagyon jó szélsővédő is és szárnyvédő is. 1 van belőlle ez a baj. most talán a martinez-holding,luiz,tierney a legjobb szárnyba nilesel. jővőben a saliba,mari,tierney vagy chambers,saliba,mari lehet a megoldás tierney szárnyban. chambersel is számolt teta míg bírta.
4 éve
Azt hiszem, jövőre csak heti egy meccsünk lesz. Az a bajnokságban azért nem hátrány 🙂
4 éve
https://twitter.com/leemarkjudges/status/1280930562841219072

Csak sárga...Ez a fasz vetett véget Wesley, az Aston Villa csatárjának szezonjának még januárban. Mondanom se kell, azért se kapott pirosat. Miért van ez, hogy ezek a favágók folyamatosan megússzák??
4 éve
Amúgy ha Ceballos visszamegy, nagy űr marad ott is, amit be kell tölteni.
4 éve
Ot kene elcserelni Parteyra

Szólj hozzá