Egyre fokozza az Arsenal az érdeklődését az Atletico Madrid 27 éves ghánai középpályása, Thomas Partey iránt, egybehangzó angol és spanyol lapértesülések szerint az Ágyúsok mindent megtennének, hogy átcsábítsák a Matracosak egyik kulcsemberét.

Partey-t állítólag még a Wenger-érában is figyelte a klub, ám akkor nem konkretizálódott semmi sem az ügyből. A trasnfermarkt.de internetes oldal szerint a ghánai játékos szerződése 2023-ig szól az Atletico Madriddal, bár a felek jelenleg is tárgyalnak a jelenleg kontraktus meghosszabbításáról. A spanyol liga szabályai értelmében azonban minden ott játszó játékos szerződésébe be kell építeni egy minimum kivásárlási záradékot, ami Partey esetében 50 millió euró - ennyiért bármelyik klub megveheti őt az Atletico Madridtól.

Az már egy másik kérdés, hogy az Arsenal hogyan szedne össze ennyi pénzt, hiszen a kivásárlási árat egyösszegben kell kifizetni a madridi csapat felé, itt most nem élhet a részletfizetési opció, amit ahogyan egyébként Nicolas Pepe-t leigazolta a klub tavaly nyáron a Lille-től. Mint minden futballegyüttest, úgy az Arsenalt is keményen érinti a koronavírus okozta téli-tavaszi leállás, az Arsenal szurkolói közösségének becslése szerint körülbelül 144 millió font esik ki a klub költségvetéséből.

A Daily Mail szerint az Arsenal azonban olyannyira elkötelezett Partey leigazolását illetően, hogy több játékost is áruba bocsáthat a nyári átigazolási ablakban. A két csatár, Pierre-Emerick Aubameyang és Alexandre Lacazette hosszú távú sorsa bizonytalan a csapatnál, a franciáért éppen az Atletico Madrid is érdeklődik, így még egy Lacazette-Partey csere ügylet sem teljesen kizárható. Ugyancsak mozdítható lehet a nyáron Matteo Guendouzi, akinek a hozzáállását és a viselkedését kifogásolja igen erősen Mikel Arteta, és már az utolsó két bő keretbe sem nevezte a fiatal franciát. A sérülésekkel bajlódó Lucas Torreira helye sem fix az Arsenalnál, az uruguay-i játékost állítólag olasz klubok vinnék.

Partey-t egyébiránt az Arsenal vezető játékosmegfigyelője, Francis Cagigao szorgalmazza, aki tavaly nyáron váltotta Sven Mislintatot ezen a poszton, és aki Gabriel Martinelli-t, vagy korábbról Cesc Fabregas-t is kiszúrta a csapat számára. Cagigao tervét Arteta és a klub sportigazgatója, Edu is jóváhagyta, így érdekes lesz látni, miként folyik majd a nyári átigazolási időszakban Thomas Partey ügye.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (285)

4 éve
Eléggé bíztatóak Arteta nyilatkozatai, melyek szerint beszélt pár emberrel, és tudja hogy még mindig egy csomó játékos akarna hozzánk igazolni, illetve kvázi elmondta, hogy ha nem akarunk egyhelyben toporogni, és szakadékot az élcsapatok és köztünk, akkor bizony költeni kell. Ha Kroenke nem invesztálna, akkor talán nem nyilatkozna ilyen bátran. Reménykedjünk!
4 éve
Nekem úgy tűnik, hogy 1-2 év múlva Arteta simán lelép, ha nem kapja meg azokat a feltételeket, amik kellenek egy normális csapat építéséhez. Végre nem humbukolás van mint Wengernél vagy Emerynél, hanem kerek perec kimondja mi a szitu, hogy kéne rajta változtatni. A többi már nem rajta múlik, meglátjuk hogy sül el ez a nyári átigazolási ablak, amit egyre jobban úgy néz ki, hogy európai foci nélkül kell abszolválni.
4 éve
Annyi pénze van, mint Donald kacsának, igazán adhatna mondjuk 300 millió fontot, pláne, h a játékosok ára jelentősen csökkent. Sané csak 45 millió euróba került a Bayernnek. Az FFP pedig b*ssza meg!
4 éve
Én is gondolkodtam már ezen, Arteta nem fogja sokáig a szarhoz adni a nevét.
4 éve
Amig ennek nincs nyoma az atigazolasi piacon, addig csak o is egy fal a vezetoseg elott. Ha lesz nyoma ezeknek a szavaknak, akar a selejt kiszorasaval, akar tenyleg minosegi jatekosok, vagy legalabbis olyan jatekosok idehozata, akikkel tokeletesre tudja jaratni a csapatot, akkor lehet adni a szavara. Barmennyire is birom, ilyen nyilatkozatot mar hallottunk tobbszor is
4 éve
Persze, nyilván a tetteknek kell majd beszélniük, de én Wenger vagy Emery idejében nem emlékszem ilyen nyílt, egyenes beszédre. Mindig csak a szokásos kinn vagyunk a piacon duma, Arteta meg most kvázi kerek-perec kimondta, hogy ha nem erősítünk, akkor marad a középmezőny.
4 éve
Elvileg ajánlatot tettünk a Lillenek Gabriel Magalhaesért, de a Napoliba megy Osimhennel karöltve.
4 éve
Elég gáz, h egy Napoli vonzóbb, mint az Arsenal.
4 éve
Azt vágjátok melyik csapatban kötöttek ki azok a játékosok, akiket szóbahozták e két csapattal 😉 (EL híján persze változhat ez a trend)
4 éve
Pepére és Higanyra gondolsz?
4 éve
Leno, Tierney és Nicolas Pepé is mind a Napolihoz állt közel a hírek szerint, hogy aztán nálunk kössenek ki. Higany mondjuk pont az ellentétje, de azt tudjuk be annak, hogy akkor még a jó öreg Ivan és Papa üzleteltek.
4 éve
Törölt felhasználó
Allitolag a real 23 milliot fontot ker Ceballosert tolunk. 43 milla Partey kivasarlasi opcioja.Coutinhot meg Umtitit elhozni kolcsonbe...es adszem eleg faszan megerosodnenk. Partey,ceballos,coutinho kozeppalya elegge adna.:)
4 éve
Tök mind1 mennyit kér, sztem egy Sevillaban/Valenciában is szívesebben focizna, mint itt.
4 éve
Oda megy, ahol több játéklehetőséget fog kapni a jövő évi EB miatt. Könnyen elképzelhető, hogy így nem minket választ, de én egyébként se rá költeném el a szűkös keretünk egy jó részét. Esetleg egy újabb kölcsön+opciót eltudnék képzelni.
4 éve
Én sem marasztalnám, pláne ennyiért.
4 éve
Lacazette idegenbeli formája miatt sokszor elő lett véve, most olvasom, Firmino 22 meccsen 1 gólt lőtt idén az Anfielden. Ez még nevetségesebb stat, mint a franciáé.
4 éve
Így kiragadva elég nevetséges valóban. Viszont nem hiszem, hogy magyarázkodnia kéne BL címvédőként, valamint PL győztesként, amikből jócskán kivette a részét. A Liverpool hazai pályán a bajnokságban 2019 januárja óta nem hullajtott pontokat az előző hétvégéig, miközben az Arsenal folyamat szenved idegenben. A gólképtelensége mellett csak kiosztott 9 asszisztot ezen a 22 anfield-i meccsen, a mi franciánk mindennel együtt idegenben, gól, assziszt, tizenegyes kiharcolással 6-ig jutott.
4 éve
Ornstein szerint AMN elégedetlen a jelenlegi betöltött szerepével a csapatban, így távozna. Több angol és német csapat is szívesen látná, hátha egy Oxi összeget kapunk érte.

Szerintem a megfelelő helyen játszatva aranyat érne, és többször is bizonyította, hogy benne van a potenciál. Ő nem hátvéd, csak gyors. Az ifiknél is box to box és szélső szerepkörben kapott helyet mindig.
4 éve
Szerintem rohadt nagy hiba lenne őt elengedni, de persze ha csak ennyire számít rá Arteta, akkor megértem, hogy ő távozni szeretne. Valahol ő biztos be fog futni.
4 éve
Azért megnéztem volna pár meccs erejéig a középpályán, szerintem bőven több potenciál van benne, mint Willockban például.

Szólj hozzá