Mikel Arteta, az Arsenal edzője magabiztos azt illetően, hogy Bukayo Saka hosszú távon is elkötelezi magát a klub mellett és hamarosan új szerződést ír alá a csapattal.

A 18 éves Saka az idei szezon egyik legnagyobb felfedezettje a gyenge szezont futó Arsenalban, a klub saját nevelésű játékosa ebben az idényben több poszton is szerepelt unai Emery, Freddie Ljungberg és Arteta irányítása alatt, és mindenhol megállta a helyét. Mindezek alapján nem csoda, ha több hazai rivális, és külföldi klub is szívesen elcsábítaná őt az Arsenaltól - ám Arteta nem aggódik.

"Bizakodó vagyok, hogy nagyon hamarosan rendeződik ez a helyzet Bukayo és a klub között. A csapat vezetősége, Bukayo menedzsere és családja közti tárgyalások már hónapok óta zajlanak, és minden simán ment eddig. A játékos és a családja is tudja, mennyire bízom benne, miközben ő hétről hétre remekül és konzisztensen teljesít a pályán." - mondta Arteta.

"Minden az ő kezében van. Olyan csapatnál játszik, ahol az edző bízik benne, a klub minden támogatást megad neki, és ahol a csapattársai imádják őt. Bukayo pedig egy remek srác, nagyon intelligens és tanulékony. Minden nap igyekszik a legjobbját nyújtani, és arra törekszik, hogy a legjobb legyen. Bármilyen poszton játszatom őt, nagyon gyorsan beleszokik a szerepkörbe. Jó döntéseket hoz, és belemegy a kockázatokba is. Kedvelem az érettségét a pályán."

"Nagyon izgatott vagyok néhány fiatal játékosunkat tekintve. Egyszerűen csak egy remek környezetre van szükségük, hogy berobbanjanak, éppen úgy, ahogyan Bukayo teszi jelenleg, ráadásul ezt egy nehéz környezetben teszi, így még több érdeme van." - tette hozzá Arteta.

David Ornstein, az Athletic újságírója szerint Saka már a koronavírus miatti leállást megelőzően is előrehaladott tárgyalásokat folytatott az Arsenallal a jövő nyáron lejáró szerződése meghosszabbításáról, így remélhetőleg a klub hamarosan bejelentheti a 18 éves fiatal tehetségük új kontraktusát.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (186)

4 éve
Hol a faszban van Pepe? Nem hiszem el...
4 éve
Mekkora szamár ez a Maguire! Újabb vagyonért vett gyengepont a MU-tól. Hála Istennek!
4 éve
Akármennyire utálom, én azért örülnék ha lenne olyan jó védőnk, mint ő...
4 éve
Számtalanszor bakizott már nem kicsiket, ettől függetlenül sem kedvelem a játékát.
4 éve
Elég stabil lett azért vele a védelem.
4 éve
Törölt felhasználó
szoboszlai de jo lenne... imadnam ha hetrol hetre latnam jatszani egy Arteta fele supercsapatban!
4 éve
figyeljetek meg itt nagy jatékos mozgás lesz nyáron,ha pénzért eltudunk adni játékosokat,Kolasinac,Lacazette, Guendu,Sokratis,Torreirát is mondjak,de sztem ő még nem fog menni....helyettük meg partey,szoboszlai,Willian meg ilyenek új csapat formálódik majd szerintem
4 éve
Sztem nem lesz nagy mozgás. Óriási veszélyei vannak a nagy játékosvándorlásnak csapaton belül, Arteta van annyira intelligens, h ezt belássa. Reálisan Kolasinac, Guendouzi, Torreira maradni fog. Mustafi, Sokratis, Özil, Lacazette távozása valószínűbb.
4 éve
Martinelli is hosszutavu szerzodest irt ala a klubbal!🖋🇧🇷

Szólj hozzá