Egybehangzó angol források szerint erősen kérdésessé vált David Luiz rövid távú jövője az Arsenalnál, mielőtt az előzetes jelentésekkel ellentétben a klub mégsem két, hanem egy évre szóló szerződéssel szerződtette át a Chelseatől a brazil játékost tavaly nyáron, a további egy évet garantáló opciót pedig ezidáig nem léptette életbe az angol csapat.

Korábban Mikel Arteta dicsérően nyilatkozott Luiz szorgalmáról és munkabírásáról, és az ESPN szerint a baszk tréner szeretné továbbra is a csapatában tudni a brazilt. Ennek ellenére könnyen lehet, hogy a koronavírus miatt megtépázott anyagi helyzetben lévő Arsenalnak nem lesz más választása, minthogy elengedje a heti hatszámjegyű összegű fizetést kereső Luizt június 30-val.

Az Arsenal részéről nemhivatalosan jelezték, hogy a döntés még nem végleges, de a védővonalban komoly mozgások várhatók a nyáron, hiszen érkezik az a William Saliba a Saint-Etiennetől, akiért tavaly 27 millió eurót fizetett az angol klub, de egy szezonig még maradt a francia csapatánál, illetve jó esély van arra, hogy véglegesen is leigazolják Pablo Marít, aki a télen kölcsönben érkezett a Flamego együttesétől, és aki Luizhoz hasonlóan szintén ballábas.

Nemcsak Luiz lehet az egyetlen nagynevű távozója az Arsenalnak a nyáron: Pierre-Emerick Aubameyang jövője már régóta a levegőben lóg, míg Alex Lacazette-t az Atletico Madrid csábítja, a franciát állítólag az Ágyúsok szívesen cserélnék el a védekező középpályásként játszó Thomas Partey-ra. Lucas Torreirát pedig a tavaly nyárhoz hasonlóan idén is olasz csapatok csábítanák vissza.

Az érkező vonalba szinte biztos, hogy nem lesznek olyan kaliberű játékosok igazolva, mint tavaly nyáron Nicolas Pepe, helyette az Arsenal kölcsönben akar majd igazolni, illetve szabadúszó játékosokat, mint például Willian (Chelsea) vagy Ryan Fraser (Bournemouth).

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (131)

4 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Mai kezdöm: leno-bellerin,sokratis,mari,tierney-niles-ceba,xaka-pepe-auba,laca
4 éve
szerintem Auba marad,Lacazette fog menni figyeljétek meg
4 éve
A józan ész ezt diktálná. 2. számú csatár lehetne Martinelli, 3. számú angol kupaselejt pedig Nketiah.
4 éve
Amúgy én kiégek, ha Arteta Nketiáht beteszi a kezdőbe a City ellen. Ha nem Laca kezd, akkor Auba menjen centerbe, és Saka vagy Martinelli játsszon a baloson, esetleg mindkettő, ha Bukayo marad balbekk. Mustyt nem akarom meglátni a kezdőben, és ha Sokratis lesz a jobbhátvéd agyfaszt kapok. Remélem a középpályán a Xhaka Ceba Özil trió fog kezdeni.
4 éve
Szerintem igy fog kinezni a kezdo: Leno-Hec-D.Luiz-Mari-Tierney/Saka-Xhaka-Ceba-Pepe-Ozil-Auba-Laca
4 éve
Hát ez lenne az ideális.
4 éve
Adom, ha Nketiah, Sokratis a jobbon, vagy Mustafi helyet kap a kezdőben, akkor Arteta nem 100-as. Szegény Sakat felejtsük el balhátvéd poszton :D Titou kezdőjét illetően ebben a felállásban én Xhaka helyett Torreirat jelölném kezdőbe.
4 éve
Allitolag serult Torreira, Chambers es a urug nem bevetheto csak.
4 éve
Akkor AMN-t vagy D. Luizt tenném be Xhaka helyett, kell vmilyen ellenállást képezni a középpályán a City ellen.
4 éve
Törölt felhasználó
irjak Cavanit is ,ha Auba megy...kovezzetek meg,de a pali 33 evesen igazi golzsak meg mindig es jobb mint Auba...plussz 3x-os fizut raktunk le az asztalra Thomasnak.
4 éve
Auba inkább gólzsák, mint Cavani. A gaboni a Bundesligában és a PL-ben ontja a gólokat, nem a Francia 1-ben. Aubaval hosszabbítani kellene, sokkal több szezon van benne, mint Cavaniban, és rendszeresen csatárként kellene játszatni, Lacazettet kell elpasszolni.
4 éve
Én csípem Cavani játékát, ha az egyik csatár elmegy, nem lenne hülyeség elhozni, de persze ennyi idősen már nem, mint fix kezdő. Én nem értem, hogy a PSG is miért mond le róla. Kvázi a játék minden elemében jó, gólerős és a belét kihajtja. Auba gólérzékenyebb, de Cavani komplexebb játékos szerintem, bár már benne van a korban, nyilván pár éve lett volna relevánsabb az összehasonlítás.
4 éve
Ha valamelyik csatárunk távozik, akkor ingyen nem lenne rossz, de elég magas bére lenne szerintem. Aubameyang gólérzékenységéhez képest szerintem messze nincs, még ha a gaboninank rengeteg helyzet is kell 1-1 gólhoz. Ha Laca megy, akkor Auba bemehet középre, ahol igazán jól érzi magát, és akkor jöhet Kluivert Mikiért cserébe.
4 éve
Megint írják a Miki-Kluivert cserét.
4 éve
Hol írjam alá? Jöjjön, bár én Mikhit is kedvelem. Vannak olyan játékosok, akik nehezen élik meg a padozást, és mondhatni leépülnek vmelyest, csökken az önbizalom, megfelelési kényszer rossz döntéseket eredményez, stb. Sztem ő ilyen volt. Artetaval sokkal jobb lenne, de már ő is öregszik és magas a fizetése.
4 éve
Kicsit szkeptikus vagyok ezzel a Kluivert gyerekkel kapcsolatban. Ajaxban voltak nagyon jó meccsei, de amit Romában nyújt, az finoman szólva feledhető. Nyilván nincs meg felé a kellő bizalom, nincs beillesztve rendesen a csapatba, és az sem feltétlen hátrány, ha ott nem vált be, de azért itt sem biztos, hogy jó lenne. Másik meg, hogy szerintem vannak ilyen típusú, ilyen korú szélsőink. Talán valami kreatívabb ember lenne szükség erre a posztra, de persze meglátjuk, nem kizárt az sem, hogy nagyot húznánk vele, de erre látok kevesebb sanszot.
4 éve
Nemrég kerestem rá, balszélső. Azt hittem csatár, így már annyira nem tetszik a dolog. Martinelli, Saka ígéretes fiatal balszélső, felesleges lenne még 1 fiatal arra a posztra. Max, ha Martinelli a jövőben csatár lesz, akkor lenne értelme.
4 éve
Akkor ezek szerint addig nem is lesz pénz amíg nem a BL-ben indulunk majd ha csak nem megint az lesz mint régen eladjuk a legjobbjainkat akikből megfelelő pénz összeg jön össze aztán ha az A-B opció nem jön össze akikkel talán lehetne pótólni őket jön a C-D és ugyan ott maradunk ahol most is
Bár szerintem van megfelelő pénz arra hogy kőltekezhessen a csapat és igaz lehetnek komolyabb távózók de ez a fiatalítás amit most csinálunk nagyon jó út
Már csak a selejteket kellene kiszórni és megfelelően pótolni
Még annyit hogy rengeteg helyen olvastam a felkészülési meccsünkről szóló kommenteket eléggé gáz hogy az emberek attól hogy kikap a csapat mennyire negatívan állnak hozzá Aretahoz illetve a csapathoz.... Bár ez már régóta így van és nekem is sokszór nehezemre esik de türelmesnek kell lenni....
Szerdán meg nyerünk és mindenki csöndben lesz

Szólj hozzá