Megbízható angol és olasz sajtóértesülések szerint könnyen lehet, hogy az AS Románál jelenleg kölcsönben futballozó Henrikh Mkhitaryan már nem tér vissza anyaegyesületéhez, az Arsenalhoz, ugyanakkor a tényleges megállapodáshoz még egy sor akadályt le kell gyűrniük a feleknek.

A 31 éves örmény középpályás 2018 januárjában érkezett az Arsenalhoz a Mancheser Unitedtől, az Ágyúsoktól oda távozó Alexis Sanchez helyére. Ennek ellenére Mkhitaryan sem Arséne Wenger, sem Unai Emery együttesében nem tudta megvetni a lábát, így a 2019-es nyári átigazolási időszak egyik utolsó transzfereként a Romához igazolt kölcsönbe.

Itt viszont már kivirult Mkhitaryan, az olasz bajnokságban a koronavírus okozta megállásig 13 meccsen 6 gólt is szerzett, a szurkolók rögtön megkedvelték őt. Mkhitaryan eddig sem rejtette véka alá, hogy szívesen maradna az olasz fővárosban, legutóbb a Corrielle dello Sportnak adott nyilatkozatában egy az egyben elmondta, hogy az ideje lejárt Londonban, és reméli, az Arsenal mihamarabb megegyezik a Romával a folytatásról.

Bár korábban Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője úgy nyilatkozott, kedveli Mkhitaryant, és el tudná képzelni őt a csapatában, vélhetően a baszk tréner sem fog akadályt gördíteni az örmény távozása elé. Ennek ellenére az átigazolás nem biztos, hogy teljesen sima lesz, hiszen Mkhitaryan jelenleg 180 ezer fontot keres hetente az Arsenalnál, és ennyit a Roma nem akar vagy nem tud neki ajánlani.

Az ESPN szerint két megoldás jöhet számításba: az Arsenal vagy kiegészíti Mkhitaryan Romától kapott fizetését az örmény jelenlegi kontraktusának végéig, vagy csökkenti a középpályásért kért 10 millió fontos átigazolási követelését. . 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

4 éve
Ha annyira a Romába akar játszani, akkor adjon le a 180 k-ból, baszottul nem akkora ász, hogy annyit követeljen. Raiola ide vagy oda...
4 éve
Törölt felhasználó
allitolag rafizetunk 13 millat es elhozzuk a kiskluivertet...ami sztem nagyon nagy uzlet lenne...
4 éve
Nem sok az a 10 millio, de az is penz, plusz felszabadul a fizetese, ami nem volt tul keves.

Szólj hozzá