Tetemes, mintegy 760 millió angol fontos pert kaphatnak a nyakukba a Premier League-ben szereplő csapatok, amennyiben semmissé nyilvánítják a 2019/20-as szezont a koronavírus miatt.

James Olley, a Standard Sports megbízható újságírója szerint a külföldi közvetítési jogokat birtokló vállalatok már meg is kerestek egy londoni székhelyű jogi céget, hogy járjon el abban az esetben, ha a Premier League érvényteleníti az egész 2019/20-as idényt. Ha így lesz, akkor a kluboknak és a bajnokságnak vissza kell fizetniük azt az összeget, amit már eddig megkaptak a belföldi és külföldi jogtulajdonosoktól, ez az összeg pedig 760 millió fontra rúghat. A belföldi jogtulajdonosok - főleg a BT és a Sky Sports - július 16-át szabták meg határidőként, hogy befejezzék a csapatok a szezont.

A csapatok és a liga vezetői pénteken videókonferencia keretén belül fogják megvitatni az esetleges folytatást, amire legjobb esetben is április 30-a kerülhet sor. Egyesek olyannyira optimisták, hogy akár már május közepétől újra indulhat a bajnokság - természetesen zárt kapus meccsekkel -, mások szerint ez leghamarabb is csak nyár elejétől történhet meg. 

Ehhez azonban rengeteg akadályt kell legyűrniük a feleknek.

- Először is meg kellene állapodniuk a csapatoknak és a játékosokat tömörítő szakszervezetnek, hogy miként tudnák a klubok teljesíteni a játékosok bérigényt azokra a hetekre, hónapokra, amíg nincsenek meccsek. Néhány élcsapatnál, mint például a Barcelonánál és a Juventusnál a játékosok önként mondtak le a fizetésük bizonyos hányadáról, arról nincs szó, hogy az Arsenalnál mi a helyzet. 

- A Daily Mail szerint meg kellene a játékosok bizonyos hányadát meg kellene győzniük a folytatásról, mivel a biztosítótársaságok nem sorolták korábban a koronavírust a fedezeti körükbe. Mivel a vírus maradandó tüdőkárosodást is okozhat, fennáll a veszélye annak, hogy egy esetleges megfertőződés akár olyan következményekkel járhat, hogy a játékos nem folytathatja a pályafutását. Ilyen esetben pedig a biztosító nem fizetne.

- További gondot okozna az is, hogy mi lenne azokkal a játékosokkal, akiknek a jelenlegi szerződésük június 30-án jár le a klubjukkal, a bajnokság viszont július közepéig folytatódna. Ennek megoldására felmerült a rövidtávú (hetekre szóló) szerződések bevezetése, illetvbe a nyári átigazolási időszak elhalasztása.

- Mivel a hátralévő meccseket feszített ütemben kellene lejátszani, a csapatoknál felmerült, hogy az edzők akár öt cserét is beküldhetnének a mérkőzéseken. Továbbá szóba került még a VAR kivezetése a szezon végéig, mivel a videóbíróknak egy kis helyiségben kellene végignéziük a meccseket, ami felerősíti az esetleges fertőzés esélyét.

A klubok a világtornákon is ismert edzőtáborokkal zárnák el hermetikusan a játékosokat és az edzői stábot arra az időszakra, ameddig befejeznék a bajnokságot - a legtöbb klubnak kilenc fordulója maradt hátra. Mivel a koronavírus a következő hetekben fog tetőzni Nagy-Britanniában, a legtöbb szakíró szkeptikusan áll a folytatáshoz, illetve annak időpontjához, de a szóban forgó pénzösszegek miatt szinte minden érintett a mostani bajnokság befejezésén dolgozik.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (30)

4 éve
Törölt felhasználó
sztem amugy kis rqfineriaval brutal jo csapatot tudnank epiteni jovore,realisan gondolkodva is,nem elszallva... kurzawa ingyen, hakimi be -bellerin ki, dayot, thomas be-laca ki , carlos soler, coutinho kolcson, jovic kolcson, ousman dembele 50 millaert hozhato , en mindenaron elhoznam h futja odsonne edouard-ot a celticbol... eladnam: chambers,mavropanos,bellerin, kola, mustafi, papa, auba,laca, guendouzi.... es igy nezne ki a csapat jovore : Leno.Hakimi.Dayot.Saliba.Kurzawa.Thomas.Soler.Coutinho.Dembele.Pepe.Jovic.....pad: Mari ,soares,Tierney,Willock,xhaka,martinelli,edouard,nelsson,ozil. ....oszt' kalács
4 éve
Onana 30 milloert hozható 😁
4 éve
Leno lecserélésénél vannak nagyobb gondjaink is, bőven.
4 éve
Max a football manager játékban hozható lenne :D Valóságban a kapus poszt pont rendebn van :D Igazolási híreket egyelőre jegelni kellene, mert 0 aktualitása van, amíg nem ér véget ez a járvány.
4 éve
Mivel meccsek nincsenek, valamiről beszélni kell. :D Persze , semmit nem lehet tudni arról, hogy milyen lesz az átigazolási időszak a kialakult helyzet miatt, de végülis ezeknek a pletykáknak sokszor normál körülmények között sincs realitása, mégis dumálunk róla. XD Én Lenoval úgy vagyok, hogy egy jó kapus, nem tartom klasszisnak, de nem nagyon lehet rá panaszunk, és amíg több komoly lyuk is tátong a kezdőben, bőven nem bolygatnám meg a németet. Ez az Onana szerintem messze nem akkora tehetség, mint mondjuk egy Donnarumma, nekem azért dereng egy-két bizonytalan megmozdulás vele kapcsolatban, nem az a nagyon kiegyensúlyozott kapus szerintem, de bajnokikon nem láttam idén, szóval fene tudja.
4 éve
https://www.90min.com/posts/6589874-the-worst-arsenal-xi-of-the-premier-league-era/partners/40058?fbclid=IwAR2PNkY4bxOIBpdrXa6OcfKXRMraDE7uQN_UIrvPbyYOs3wGj0TtNZC8H90 Ezek hülyék, Ospina Coquelin tök jó játékosok voltak. De még Perez és Campbell helye is bőven megkérdőjelezhető.
4 éve
Coquelinnel egyetértek, de Ospina esetében már kevésbé. A hajamat téptem a hibáitól, és rimánkodtam, hogy vegyenek már egy normális kapust, mert a Cech-Ospina kettőst nem lehetett a legütősebb párosnak tartani. De hát ki hogy látta, eltérnek a vélemények.
4 éve
Ez az összeállítás egy bullshit; Perez nagyon kevés lehetőséget kapott, ami totál érthetetlen, mert nagyon jó volt minden alkalommal, és sorra rúgdosta is a gólokat azon a pár meccsen... Ellenben Welbeck helye megkérdőjelezhetetlen lenne... Joel Campbell sokszor szenzációsan játszott nálunk, remek játéka ellenére nem kapott elegendő játékpercet Wengertől... Denilson egyáltalán nem voltaanyira rossz, hogy itt szerepeljen, elképesztő becsúszós szerelései voltak. Coquelint visszasírom, szintén klasszis teljesítményt nyújtott nem kevés alkalommal. Armand Traorenál sokkal rosszabb volt André Santos. Mustafi hogy maradhatott ki? Squillaci pl aprópénzért jött, Mustafi egy vagyonért... Chambers is megfontolandó, mivel annak idején szintén egy vagyonért jött jobb hátvédnek, és egy rakás szar, amit fel tud mutatni a srác. Özil is mindenképp ebbe a kezdő 11-bevaló, vitathatatlanul.
4 éve
"Sky Germany: Arteta új középhátvédet akar, és a főbb jelöltjei Jonathan Tah, Dayot Upamecano és Evan Ndicka. A spanyol edző mindenképpen egy fiatal és gyors középső védőt szeretne."
4 éve
Hát ja, biztos nem lesz sok pénzünk, amúgysem valószínű, hogy meglett volna a BL hely még a City kizárásával sem, azaz nem lett volna több pénzünk, mint tavaly vagy előtte, de így hogy meccsek sincsenek, pláne elesünk egy csomó bevételtől. Amennyiben lesz valamiféle átigazolási időszak egyáltalán, akkor abban reménykedhetünk, hogy a kialakult helyzet miatt, kénytelen lesznek az értékesíteni kívánó klubok engedni az árakból. Bellerín helyett szerintem sem ártana már egy stabil ember a jobbosra, akire hosszútávon lehet alapozni, és nem évi 3 meccset játszik, de nem tudom ennek is mennyi realitása lehet. Balbekk poszton viszont lehetne spórolni és lóvét keresni. Saka berobbanásával Kolasinacot simán el lehetne adni, amúgy is keres vagy 140 ezret. Én Sakát szívesen látnám a későbbiekben is ezen a poszton, mert egy balbekkhez képest zseniális támadásban, és nagyon meg tudjuk vele zilálni az ellenfél védelmét. Ha Saka támadó lenne, és mögötte lenne mondjuk Kolasinac a védelemben sokkal kevésbé lennénk élesek támadásban, így meg az angol gyakran tud lendületből csatlakozni az akciókhoz, és úgy centerezni. Bal támadóként szerintem nem lenne ilyen hatékony. Szóval Kola OUT, és Tierney Saka vinné nálam a balhátvéd posztot. Nem értek egyébként veled azokkal az emberekkel, akiket megtartanál és akiket elküldenél. Azért ez nem így megy, hogy 5-6 játékost meghagysz, a többire meg ráadod a kabátot. :D De én pl. pont Özilről már lemondanák egy fiatalabb, komplexebb játékosért cserébe, pl. Grealish elnézném a helyén. Nelson meg engem egyáltalán nem győzött meg, 1-2 jobb meccse volt, de nem érzem benne azt a plust, mint pl. Sakában vagy Martinelliben. A fiatalok közt is csak átlagos.
4 éve
Kispestimaradona. 2 észrevétel; Saliba jól bánik a labával, forintos labdái vannak. Hakimi nem 20 lenne, hanem minimum 60 millió, ugyanis kb ez a piaci értéke.
4 éve
Ronin: Azért ez erős ferdítés. Giroud be lett áldozva Aubáért, Sanchez se sokat ért már a végén, plusz az ő és Ramsey új szerződésében is közrejátszottak a zsíros több százezres fizuk. Persze, Özilnek sem kellett volna megadmi, de Aaron sem keresne itt 4 kilót a büdös életbe se. Oxnak meg derogált a szélen játszani.
4 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Holland vonal: malen,dest jöhet ha aaronst nem tudjuk elhozni. tilemans is jöhet illetve zagdaou a védelem közepére. aztán oké a mi céljainkhoz.
4 éve
Én is utálom az angolokat, de szerintem most egy nagyon tehetséges gerinc van feljövőben náluk, akár a 20-25 közti korosztály, akár a még fiatalabbak. Saka, Alex-Arnold, Reece James, Chilwell, Mount, Foden, Maddison, Grealish, Sancho, Hudson-Odoi, Abraham, Rashford, Greenwood. Ezek a játékosok még nincsenek 25 évesek sem. De mondjuk még Sterling is csak 25 pl. Vannak köztük kurva nagy tehetségek, pl. az a Sancho is beszarás milyen számokat produkál a Dortmundban, de Foden is hatalmas tehetség. Maddison Grealish már bőven 20 felett vannak, de ők is csak idő kérdése, mikor kerülnek el nagyobb csapathoz. És ezt a listát a teljesség igénye nélkül írtam. Szóval szerintem van potenciál a jelenlegi ifjú angolokban, bár nálunk talán csak Saka emelendő ki.

Szólj hozzá