Továbbra is dolgoznak azon a klubok, illetve az angol futballszövetség és a Premier Liga vezető döntéshozói, miként lehetne a 2019/20-as idény hátralévő 10 meccsét lejátszani, ugyanis óriási - elsősorban anyagi - érvágás lenne a feleknek, ha a szezont nem sikerülne befejezni.

A felek arról már korábban megállapodtak, hogy a bajnokságot legalább április 30-ig felfüggesztik. A Telegraph értesülései szerint még ez az időpont is túl korai lehet a csapatok számára. 

A legfrissebb forgatókönyvek szerint a felek június 1-től megpróbálnák folytatni a szezont, és hat hét alatt kéne - feltehetőleg zárt kapus meccsekkel - befejezni azt. Így noha a jegybevételektől elesnének a csapatok, a televíziós sportcsatornák mégis közvetíthetnék a mérkőzéseket, így a legjelentősebb bevételi forrás - a TV-közvetítésekből befolyó pénz - nem esne ki.

Az angol labdarúgó-szövetség korábban már módosított a saját szabályain, miszerint az adott szezonnak június 1-ig be kell fejeződnie, így elvileg ez már nem lehet akadálya a jelenlegi szezon befejezésnek. Külön segítség az is, hogy az UEFA 2021-re halasztotta az Európa-bajnokságot, így további időpontok szabadultak fel a klubok naptárában.

Ezzel együtt a csapatoknak igyekezniük kell, hiszen a 2020/21-es idény startját viszont nem halasztanák el, ami augusztus 8-án startolna.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá