Jó híreket közölt a nyilvánosággal Mikel Arteta felelsége: az Arsenal vezetőedzője már jobban van azt követően, hogy csütörtökön kimutatták nála az új koronavírust.

Arteta felesége egyben azt is elárulta, hogy ha nem lett volna ez a járvány, a férje minden bizonnyal továbbra is ment volna dolgozni, ám a vészhelyzetre való tekintettel azonnal tesztet kért, ami pozitív eredménnyel zárult.

"Mindenkinek szeretném megköszönni, aki üzenetet, emailt, jókívánságot küldött, vagy egyszerűen csak felhívott, nagyon jól esett." - mondta Arteta felesége, Bernal az Instagramon.

"Mikel már jobban van, jól érzi magát. Az az igazság, hogy a koronavírus tüneteit mutatta a szervezete, de ha nem lett volna veszélyhelyzet, minden bizonnyal ment volna dolgozni és edzést tartani, mintha mi sem történt volna. Maximum bevett volna egy fájdalomcsillapítót vagy antibiotikumot."

"Láza volt, egy kis fejfájással, de semmi több. Ez az ő tapasztalata. Én és a gyerekek jól vagyunk. Azt mondják, hogy a vírus nem mindenkire halálos, és az emberek többségénél enyhe lefolyású lesz." - tette hozzá Bernal.

Arteta szintén az Instagramon jelezte, hogy jobban van, és köszöni mindenkinek a jókívánságokat.

Más kérdés azonban, hogy mi lesz az európai bajnokságokkal. Noha eredetileg a Premier League még ezen a hétvégén is futott volna, Arteta bejelentése nyomán a liga vezetősége egészen április 3-ig felfüggesztette a bajnokságot. A szakemberek azonban elhúzódó járványra számítanak, így szinte biztos, hogy ezen a dátumon még nem lesz újraindulás.

Ami az Arsenalt illeti: Arteta bejelentését követően a teljes felnőtt keret, beleértve a játékosokat és a stábtagokat, illetve néhány ifijátékost, kéthetes otthoni karanténba vonult, ami március 24-én, kedden jár le. Ezt követően - ha az edzést egyáltalán engedélyeznék - természetesen időt kellene adni a játékosoknak, hogy újból meccsfitt állapotba kerüljenek, így az Arsenalnál is azon az állásponton vannak, hogy ezt a szezont már nem lehet lefolytatni.

A Sky Sports a hétvégén három forgatókönyvet vázolt fel, mik lehetnek a tervek a liga későbbi folytatását - avagy berekesztését - illetően.

- A Liverpool kapja a bajnoki címet, és senki nem esik ki. A következő idényben 22 csapatos lesz az élvonal, a Championshipben a jelenleg két biztos feljutást érő helyen álló csapatokat (Leeds és West Bromwich Albion) felhívják az első osztályban.

- Nemes egyszerűséggel törlik a szezont, és ugyanezzel a 20 csapattal kezdődik egy új idény - ez meglehetősen valószínűtlennek tűnik, mert a Liverpool előnye 25 pont az első helyen és gyakorlatilag az első bajnoki címüket szerezhetik 30 év óta.

- A jelenlegi tabellát hirdetik ki végeredménynek, ami pedig megintcsak valószínűtlen, hiszen három csapat - a Bournemouth, az Aston Villa és a Norwich - úgy esne ki a másodosztályba, hogy matematikailag még bőven lenne esélyük biztosítani a bennmaradásukat a hátralévő fordulókban.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

4 éve
Az elég komoly, hogy pár hét alatt már a Barcanak is gondjai adódtak, csökkentik a fizetéseket (ami egyébként számomra nem is lehetne kérdés, hiszen a játékosok semmit nem csinálnak jelenleg, bár szerződésük alapján járna a fizetés...), hiszen ez az áldatlan állapot még hónapokig eltarthat.
A Panathinaikos szerződtette volna Nagy Dominikot a nyáron, de már most úgy vélik, hogy esélytelen az átigazolása, mert anyagilag a kis leállás miatt, már most sem férne bele a költségvetésbe. Nagy összegű igazolások nem lesznek a nyáron, az biztos. A PL csapatok TV-s közvetítési bevétele a legmagasabb a világon, ez most nincs, és ki tudja meddig, pedig a kis és középcsapatok vastagon ebből fizetik a játékosokat.
4 éve
Hleb jatekat ki szerette? 😁
4 éve
https://www.youtube.com/watch?v=Gq_t9GOdzdw Tegnap lett felrakva, Diaby Wilshere Fabregas középpálya...😍
4 éve
Mekkora bunda volt ez. Emlékszem napokig nem tudtam aludni...
4 éve
Ez azért korai, de kezdődik... A Sion 9 játékossal szerződést bontott, köztük Djourouval és Alex Songgal is.
4 éve
Songot vissza is hozhatnánk. :D Hátha tud még valamit. A régi formájában aranyat érne, ennek a keretnek pont ilyen VKP-ra van szüksége, aki az előre játékban is tud jeleskedni.
4 éve
De szerettem Songot is, uccsó évében olyan mélységi labdákat tolt külsővel, hogy még Modric is megirigyelné. :D
4 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Hunzol: Egyet értek! de ha mélyebbre megyünk akkor Vieirát sem tudtuk potolbi soha.

Szólj hozzá