Azonnal hatállyal lezárták az Arsenal londoni edzőközpontját, miután Mikel Arteta koronavírus-tesztje pozitív lett csütörtök este, erősítette meg az angol klub a hivatalos weboldalán.

Az Artetával közeli kapcsolatban dolgozók - így a stábtagok, a felnőtt keret valamennyi tagja, illetve az ifijátékosok közül páran - elővigyázatosságból otthoni megfigyelés alatt állnak majd a brit kormány egészségügyi előírásai szerint.

"A munkatársaink és az emberek egészsége a prioritásunk, és jelenleg erre koncentrálunk. Minden gondolatunk most Mikellel van, aki csalódott ugyan, de jól viseli a betegséget. Folyamatosan tárgyalunk minden érintettel, hogy megfelelően kezeljük a helyzetet, és nagyon várjuk, hogy orvosilag is engedélyt kapjunk a meccsek és az edzések folytatására." - mondta Vinai Venkatesham, az Arsenal gazdasági ügyekért felelős ügyvezetője.

"Minden támogatást megadunk Mikelnek és a felnőtt keret minden stábtagjának és játékosának, jelenleg a vezetőedzőnk egészsége a legfontosabb. Természetesen várjuk a helyzet tisztázását, hogy mihamarabb újra a pályán lehessen a csapat." - mondta Raul Sanllehi ügyvezető.

"Nagyon csalódott vagyok, de azonnal elvégeztem a tesztet, amint rosszul éreztem magam. Ahogy lehet, ismét munkába állok majd." - idézte Artetát az arsenal.com.

Az Arsenal a közleményében tudatta, hogy mindenben együttműködnek majd a brit állami egészségüggyel a személyzetüket és a létesítményeiket illetően, de annyi bizonyos, hogy a soron következő meccseit nem fogja tudni vállalni a klub.

A Premier Liga csütörtök kora este - még az Arsenal bejelentése előtt - azt a közleményt adta ki, hogy minden tervezett meccset megrendeznek majd a hétvégén, ám a mértékadó brit sportlapok késő este már azt 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

4 éve
Nyártól Thiago Silva szabadúszó lesz valószínűleg. Nyilván nem ideális ilyen idősen PL-be igazolni, de nem biztos , hogy rossz húzás lenne lecsapni rá. És akkor jönne Saliba és Silva, meg kiselejteznénk vagy 3-4 belső védőt a jelenlegiek közül.
4 éve
35 éves... Saliba mellett sztem vállalható lenne Sokratis vagy Mari. Inkább normális védekező középpályásokra lenne szükség. Mindenekelőtt előbb várjuk meg a járvány végét, mert gazdaságilag rosszul érint minden ligát/csapatot, különösen a PL-t, mert a TV-s közvetítői díjak itt a legmagasabbak, némely klubnál ebből a pénzből fizetnek játékosokat.
4 éve
Azért írtam, hogy nem lenne rossz Silva, mert ingyen lenne, és szerintem még most is magas szintet képvisel a brazil. Legalábbis a mi védőinkhez képest biztosan. Jó pár embert el kell majd adni hátulról. Sokratis menni fog, Arteta nem kedveli, Mustafit is OFF-olni kell, leszarom, hogy volt 3 jó meccse Arteta irányítása alatt, attól még egy szarházi. Marival meglátjuk mi lesz, mivel olcsó, szerintem maradhat, lábbal tényleg nagyon ügyes. Mondjuk egy Saliba, Thiago Silva, David Luiz, Mari, Holding/Chambers 5-ös nem lenne rossz. Asszem ideje lenne megválni a Chambers-Holding duó egyikétől is, évek óta szinte semmit nem fejlődnek, és elég sérülékenyek is. Mavropanost talán még meg lehetne próbálni, de hozzá sem fűzök már sok reményt.
4 éve
Aprilis 3ig hivatslos szunet a PL ben is
4 éve
Korai időpont, június reálisabb...
4 éve
Artetanak es minden fertozottnek jobbulast.

Szerintem sem lesznek mar a hetvegen meccsek.
Kicsit komolyabban kell venni ezt a virust!
4 éve
Ha Arteta fertőzött, akkor mindenki fertőzött a csapatnál. Jobbulást nekik!
4 éve
Úgy néz ki a chelsea is karanténba megy. Hudson Odoinál is kimutatták a vírust. Ezek utan tuti felfüggesztik a pl t.
4 éve
Be kell fagyasztani a bajnokságokat. Nagyon dühös vagyok, hogy ez van, és meccseket sem lehet nézni, de elképesztő mértékben terjed a vírus, és totál idióta felelőtlen húzás lenni hagyni, hogy tovább fertőzzön mindenki mindenkit, mert itt kb. már erről van szó. Tuti, hogy szegény Arteta is fertőzött meg másokat. Már a Leicesternél is vannak játékosok, akik produkálják a tüneteket.

Szólj hozzá