Az Arsenal pénteken, a 2020-as téli átigazolási időszak utolsó napján megerősítette, hogy Cedric Soares kölcsönbe érkezik a klubhoz a Southampton együttesétől.

Bár a klub hivatalosan nem erősítette meg, megbízható sajtóértesülések szerint az Arsenal minimális, mintegy 1 millió font körüli összeget fizet a Szenteknek Cedric-ért, és átvállalja majd a játékos teljes fizetését, ami becslések szerint 62 ezer font hetente. Az Arsenalnak opciója lesz a játékos számára hosszú távú szerződést ajánlani, de átigazolási díjat nem kell majd fizetni a Southamptonnak, mivel Cedric kontraktusa lejár az idény végén.

A 28 éves Cedric 2015-ben lett a Southampton játékosa, ahol több mint 100-szor léphetett pályára. A szélső hátvéd emellett megbecsült tagja a portugál nemzeti válogatottnak is, a nemzeti csapatának a mezét 33-szor húzhatta magára - részt vett többek között a 2016-os Európa-bajnokságon is, amelyet Portugália meg is tudott nyerni.

"Cedric személyében egy tapasztalt játékost igazolunk, aki nem csak a Premier Ligában, de a válogatottat terén is komoly rutinnal bír. Ő is komoly erősítést jelent a védősorban, minőségi játékossal erősödik a keretünk. Tudom, hogy olyan játékos, aki mindig teljes energiával és elhivatottsággal játszik. Nagyon várjuk már, hogy Cedric-kel a csapatban vágjunk neki a szezon hajrájának." - mondta a klub sportigazgatója, Edu.

"Nagyszerű, hogy végre az Arsenal játékosa lehetek. Nagyon közel kerültem ehhez egy pár éve, de akkor nem jött össze, de most hála Istennek igen. Az Arsenal egy fantasztikus klub, fantasztikus szurkolókkal. Egy álmom válik valóra, hogy ideigazolhattam. Néztem a csapat meccseit az elmúlt hetekben, az tiszta sor, hogy valami elindult Mikel Arteta irányításával. Még van még persze hová fejlődni, de a csapaton már lehet látni az új edző irányelveit. Biztos vagyok, hogy az Arsenal sikeres lesz a jövőben." - mondta Cedric.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

4 éve
Én lehet Martinelli-t vagy Auba-t játszatnám ma a jobb szélen Pépé helyett. A Bournemouth ellen elég gyenge volt. Meg amúgy is kell a padra egy ilyen ember, aki képes megverni a fáradt Burnley védőket ha esetleg sokáig x lenne.
4 éve
Ornstein szerint tegnap még mentünk egy másik játékosért, de délután még nem álltunk közel az egyezséghez, így nem erőltették tovább. Annyit mondott, hogy nem Lemar volt, valamint nyáron egy VKP a fő célpont. Személy szerint Zakaria tetszene itt, erős, atletikus, jól passzol. Róla már régebben voltak pletykák, "csak" 50 millió euró az ára. Mondjuk az még mindig olcsóbb, amit egy Ndidiért, vagy Nevesért kérnének.
4 éve
Jó, de Neves tényleg brutál jó. Mondjuk bár Zakariát nem ismerem annyira, ő aligha Xhakát váltaná ki, Neves viszont valószínűleg a svájci helyét venné át a kezdőben. Vagy működhetne a Xhaka-Neves tengely? Hasonló szerepkör, bár a portugál azért felér a kapu elé is.
4 éve
3 rivális is pontokat hullajtott szóval nagyon fontos lesz ez a holnapi meccs. Mindig megszenvedünk a Burnley otthonában, szerintem most se lesz egy könnyű meccs. Emlékszek, volt amikor egymás után kétszer a hosszabbítás kb utolsó percében nyertünk ellenük. Egyszer egy 11-essel, egyszer meg Koscielny vagy Chamberlain kezéről pattant be, már nem emlékszek pontosan.😄
4 éve
A The Gentlemen filmet ajánlom minden arsenal drukkerenk, egyrészt mert piszok jó alkotás, másrészt pedig, nézzétek meg és meglátjátok ;)
4 éve
Legalább az a görény Barnes nem játszhat. Ellenünk mindig talál valami szar gólt meg cirkuszol egész meccsen. Nincs mese, nyerni kell. Kíváncsi vagyok Özil mivel rukkol elő, az ilyen meccseken általában észrevehetetlen.
4 éve
Az a csávó a favágó angol csatárok tipikus példája. Nagyon rühellem.

Szólj hozzá