Könnyen lehet, hogy nincs vége az Arsenal téli átigazolási tevékenységeinek azt követően, hogy a csapat szerdán hivatalosan is bemutatta a Flamengótól kölcsönbe érkezett Pablo Marít.

David Ornstein, a The Athletic megbízhatóan tudósító újságírója szerdán azt tweetelte, hogy Marí érkezését követően az Arsenal még egy másik játékos leigazolását tervezi, de nevet és további részleteket nem árult el.

Egybehangzó források azonban váltig állítják, hogy az Ágyúsok második téli érkezője a Southampton portugál Eb-győztese, Cedric Soares lehet. A 28 éves játékost - aki posztja szerint jobb hátvéd, de a bal oldalon is megállja a helyét - minimális összegért elengedheti a Southampton, miután az idény végén lejár a szerződése, és egyelőre nincs szó a hosszabbításról.

"Nyilvánalóan nagyon fontos szakaszt jelentett a Southampton a pályafutásomban, és ez örökre így marad.De a szezont követően újabb lépést akarok tenni, és meg akarom nézni, mi a legjobb a számomra. Az egy óriási lehetőség, hogy lejár a szerződésem, ilyen nem mindenkivel fordul elő." - idézte Cedricet a Telegraph.

Az Arsenal dolgát ráadásul megkönnyítheti, hogy a Southampton éppen jobb hátvéd posztra igyekszik játékost igazolni, méghozzá Kyle Walker-Pieterst, aki kölcsönbe érkezhet a Tottenhamtől.

Érdekesség, hogy Mikel Arteta január közepén elejtett nyilatkozata szintén azt erősíti, hogy a csapatnál dolgoznak egy szélső hátvéd leigazolásán.

 "Olyanok játszanak per pillanat szélső bekként, akik nem azok. Ők vagy szélső támadók,vagy középső középpályások. Nem veszíthetünk el újabb szélső bekkeket, mert egyszerűen nincs senki más a pótlásukra." - mondta Arteta.

Az viszont már hátráltató tényező, hogy Cedric jelenleg sérült, térdszalag-problémái vannak a Southampton edzője szerint, ami legalább három hétig bevethetetlenné teszi a portugál játékost.

Frissítés: 2019.01.29. 18:20:

David Ornstein megerősítette, hogy az Arsenal várakozásai szerint 24 órán belül létrejön a megállapodás Cedricért, első körben kölcsönben - az Ágyúsok öt millió fontot fizetnek a Szenteknek, és teljes mértékben átvállalják a portugál fizetését. A nyáron az Arsenal előnyös helyzetben lehet, ha végül véglegesen is meg akarnák tartani Cedricet.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

4 éve
Vegre igazolunk a PL-bol, tapasztalt szelso hatved, jo backup lesz Bellerinnek es legalabb lesz egy kis egeszseges harc a posztert, nem mellesleg mindket szelen bevetheto. Legalabb a mehfelelo posztokra jonnek jatekosok
4 éve
Igen, elvileg mindennel együtt 5 misi, de mások szerint még ennyi sincs. Szerintem Marínál nézték azt is, hogy kezdő volt, és a legjobb KH-nak választották év végén egész Dél-Amerikában, így már az is csoda, hogy kölcsönben elengedték. Ha azt nézzük, hogy 5+5 misiért végleg a miénk lehet, szerintem jó üzletetként könyvelhetjük el. Ráadásul illik Arteta rendszerébe, és ballábas, ami nálunk hiánycikk. A Flamengo szurkolók sírnak utána konkrétan. Nyilván kicsit más szint, de én mindenképp jó üzletnek tartom mindent összevetve. Januárban, ilyen szegényes helyzetben, tulajdonosi befektetés nélkül nem igazán tudtunk volna ennél jobb és kockázatmentesebb megoldást eszközölni.
4 éve
Egyfelől nevetséges, hogy sérültet akarunk igazolni arra a posztra, ahol a sérültek miatt vannak problémáink, másrészt meg nem hinném, hogy Cedricet erőltetni kéne. Nem rossz játékos, de ha nem kölcsönbe jön, mivan ha rajtunk marad egy újabb középszer? Én most már ezt a fél évet letolnám Niles-al és Hectorral, aztán ha a spanyol továbbra sem lesz majd bevethető huzamosabb ideig, nyáron keresnék erre a posztra egy igazi megoldást.
4 éve
Kölcsönbe jön, fizetéssel együtt 5 millióért. Ha beválik, 4 éves szerződést kaphat nyáron. Én sokkal jobban örülök neki, mint Kurzawanak. A portugál legalább mutat érdeklődést a futball iránt, míg a franciáról azt pletykálják, hogy 2 éve nincs is rendes erőnléti állapotban, és úgy ámblokk hidegen hagyja az egész foci, csak a bulikért és a hülyeségért él. Amúgy ha tényleg jön Cedric, csak a szombati meccset hagyja ki, amennyiben lehet hagyatkozni Hasenhüttl nyilatkozatára, miszerint 3 hetet hagy ki (múlt héten mondta). Ceballos meg ha nagyon akar és kikönyörgi a Realnál a kölcsön megszakítását, ott lesz a kp-n AMN. Ja, és Cedric bal oldalt is bevethető. Kellenek a játékosok mindenhova, nagyon hosszú a szezon. És így egyik új szerzemény sem marad a nyakunkon, ha esetleg nem válnának be.
4 éve
Kölcsönben oké a dolog, úgy benne vagyok. 5 misibe benne van a fizu is? A nélkül azért húzós lenne egy olyan játékos kölcsönbevételéért ennyit fizetni, akinek nyáron lejár a szerződése. Mondjuk én Marí kölcsönbevételét is soknak találtam, már ami az anyagiakat illeti.

Szólj hozzá