Brazíliából igazolhat védőt az Arsenal, állítják egybehangzó brazil, és most már angol, források is - a jelek szerint a Flamengo 26 éves védője, Pablo Marí érkezhet kölcsönbe a londoni együtteshez.

Péntek késő este, szombat hajnalban érkeztek az első híresztelések a Twitteren Brazíliából, miszerint Mikel Arteta első igazolása Pablo Marí lehet - az egyik forrás még egy képet is kitett az Arsenal sportigazgatójáról, Eduról, amint a szakember a játékossal beszélget a Rio de Janeiro-i reptéren.

Később a brazil híreket az angol források is megerősítették, és pontosítottak a tényeken: Pablo Marí egyelőre kölcsönbe érkezhet az Arsenalhoz a Flamengótól, opcióval a nyári végleges megvételre.

A 26 éves védő korábban három évig a Manchester City játékosa is volt, innen ismerheti őt Arteta, bár Marí nem lépett pályára Pep Guardiola együttesében, helyette folyamatosan kölcsönben volt, sorrendben a Gironanál, a NAC Breda-nál és a Deportivo la Coruna-nál. Végül tavaly nyáron igazolt a brazil Flamengóhoz mintegy 1 millió eurós vételárért.

A ballábas védő a beszámolók szerint rengeteget fejlődött a korábban a Benfica-nál megismert Jorge Jesus vezetőedző alatt, és hat hónap alatt az egyik vezére lett a Flamengónál: ő lett például az első spanyol játékos, aki megnyerte a Copa Libertadorest a brazil csapattal, ezt pedig kiegészítette a brazil bajnokság elhódítása is. Nem olyan régen pedig a Liverpool ellen is bizonyíthatott a FIFA-klubvilágbajnokság döntőjében.

A hírek szerint Marí már meg is érkezett Londonba, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon, így hamarosan hivatalossá válhat az átigazolása, ami Calum Chambers hosszú távú sérülése után volt elkerülhetetlen.

FRISSÍTÉS: január 27. 14:00

Egyelőre nem tűnik olyan simának Pablo Marí leigazolása, mint ahogyan az a hétvégén tűnt. Bár általában egy játékos orvosi vizsgálata a célegyenest jelképezi a tárgyalások során, angol és brazil lapértesülések szerint a spanyol védő átigazolása jelenleg nincs a végső szakaszban.

Angol források szerint a játékos a hétvégi orvosi vizsgálatok után már vissza is tért Brazíliába, a Flamengo ugyanis elvárja a 26 éves védőtől, hogy a csapattársaihoz hasonlóan jelentkezzen a soron következő idény felkészülési időszakára, ami a héten esedékes.

Ezzel önmagában nincs is probléma, hiszen ez is volt a terv, azonban fontos fejlemény, hogy nincs meg a végső megállapodás a Flamengo és az Arsenal között. Az alapvető különbséget az jelenti, hogy a brazil csapat végleges átigazolást akar, míg az angolok részéről Eduék kölcsönszerződést ajánlottak opcióval a nyári végleges megvételre. 

A hírek szerint a tárgyalásoknak még nincs vége, az esetleges átigazolás még nem omlott össze, ám a feleknek igyekezniük kell, hiszen a téli átigazolási időszak a héten zárul.

FRISSÍTÉS: január 29. 8:00 

Brazil források szerint nagy nehezen megszületett a megállapodás az Arsenal és a Flamengo között Pablo Marí ügyében: a 26 éves védő végül kölcsönben érkezik az angol csapathoz, csak opcióval a végleges megvételre, ami nem lesz kötelező érvényű. Ha hinni lehet a brazil lapoknak, az Arsenal öt millió eurót fizet majd a braziloknak a játékos átmeneti játékjogáért.

A hírek szerint Marí szerdán utazik ismét Londonba, hogy véglegesítse a kölcsönszerződését az Arsenalhoz, ahol a múlt hétvégén már átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon. A Flamengo mindeközben hivatalosan is bejelentette egy védő Leo Pereira érkezését a csapathoz, ez is arra enged következetni, hogy Marí hamarosan az Arsenal játékosa lesz.

Az angol média egyelőre nem erősítette meg ezeket az értesüléseket.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (64)

3 éve
Ornstein szerint még egy kölcsön üzlet összejöhet. Na most én tudom rosszul a dolgokat, vagy tényleg van olyan szabály a PL-ben, hogy max. 2 játékost lehet igazolni kölcsönbe egy idényre, és ugye itt van Ceballos meg Marí most már. Egyébként a Sky szerint közel állunk Cedric Soares leigazolásához, 5-6 millió font lehet a vételi díj.
3 éve
Egy ablakban 2, szóval egy szezonban 4, de egy klubból csak 1-et. ​Soares sérült jelenleg, szokásos jó igazolás lenne. Mint ez 5 millióért kölcsön fél évre, és a szezon végén 3 millióért vagy megveszik vagy nem, de minek. ​Ceballos-t is vissza kellett volna postázni, ha úgyse játszik, minek van itt.
3 éve
Értem, köszönöm! Nálunk már hagyomány, hogy télen sérült játékosokat igazolunk, szóval ezen már nem is kell meglepődni 😂 Én azért jobb opciónak tartom Kurzawanál.
3 éve
Már régóta figyelem Bergwijn-t és szerettem volna ha hozzánk jön, erre a Tottenham megveszi. Remélem besül náluk, mindt Depay :D
3 éve
Ja, ez engem is rendesen felbasz, ráadásul a mai árakat nézve abszolút olcsónak mondható a 25-30 millió érte...De remélhetőleg csatárt már nem tudnak igazolni. Remélem a Rettegett Iván emlékszik, hogy baszott ki velünk Józsi Demba Ba kapcsán az utolsó napon, és visszonozza majd a "szivességet".
3 éve
3 éve
Még a végén elégedettek lehetünk az átigazolási tárgyalásokat végző csapattal. Én nem tudom, hogy most is hogy sikerült elérniük, hogy csak kölcsönbe jöjjön Mári, és ne is legyen kötelező megvenni nyáron, de minden elismerésem az övék, hogy ezt kiharcolták. Így, ha nem válik be, nem marad a nyakunkon évekig. Azt hiszem, ezzel igencsak a klub érdekeit nézik.

Már nyáron is nagy szó volt, hogy részletre tudtunk venni 72 millióért, meg ugye korábban is, csak azért jóval olcsóbban. Ügyesen használják ki, hogy nincs annyi zseton a kasszában. Így biztos, hogy többe kerül, de szerintem jó az irány.
3 éve
Jah, semmi extra szerintem, csak bekapcsolódott Raul is a tárgyalásokba. :D Valahogy így képzelem el a szitut: https://www.youtube.com/watch?v=Yxeoc9cdJE8 Csupán csak a pénz helyett helyettesítsétek be Mariskát . :DDD
3 éve
Még a végen 1 db védőt sikerül hozni a két sérült miatt

Szólj hozzá