Előrehaladott tárgyalásokat folytat az Arsenallal a Paris Saint-Germain francia válogatott bal bekkjével, Layvin Kurzawával egy esetleges átigazolást illetően, írják a The Athletic újságírói, David Ornstein és James McNicholas csütörtök délután.

A hírt először a francia ügyekben szintén megbízható Radio Monte-Carlo hozta le szerdán, ezt most Ornsteinék megerősítették. A 27 éves játékos a nyártól ingyen igazolható lenne a PSG-től a lejáró szerződése kapcsán, de az Arsenalnál remélik, hogy akár már idén télen is nyélbe üthető lenne a transzfer, méghozzá a kivásárlási díj megfizetése nélkül.

A bal bekk poszt megerősítése abszolút érhető lenne az Arsenal szempontjából. A csapat első számú játékosa ezen a poszton, Kieran Tierney súlyos vállsérülést szenvedett a december eleji West Ham elleni bajnokin, amely sérülést műteni is kellett. Tierney-re a jelek szerint hosszas rehabilitáció vár, és leghamarabb csak márciusban térhet majd vissza a skót játékos. 

A másik bal bekk, Sead Kolasinac visszatérő boka- és combproblémákkal küszködik, nem hivatalos hírek szerint a bosnyák védő a soron következő, Sheffield United elleni bajnokit megelőző tréningek egyikén is rosszul lépett. A csapatnál ezen a poszton így Bukayo Saka vethető még be, így érthető az érdeklődésük Kurzawa iránt.

Ornstein szerint az Arsenal megfigyelői jelen voltak a PSG szerdai vendégjátékán a Monaco ellen, amelyet a fővárosiak 4-1-re nyertek, Kurzawa pedig végigjátszott, egy büntetőt ki is harcolt a csapatának. Az újságíró hozzáteszi, a tárgyalások döntő részére csütörtökön került sor az Arsenal és a játékos képviselői között.

Kurzawa 2015 nyarán csatlakozott a PSG-hez a Monacótól 23 millió fontért, azóta pedig három bajnoki címét, három Francia Kupát és három francia ligakupát nyert a csapattal. Összességében egy technikás és atletikus játékosról van szó, aki a felfutásaival szereti és tudja is a támadójátékot segíti, ez pedig imponáló lehet Mikel Arteta számára, aki hasonló felfogású játékosokat keres a csapatába. 2017 októberében Kurzawa lett az első védő, aki Bajnokok Ligája-meccsen mesterhármast tudott szerezni, neki az Olympiakos ellen sikerült ez a bravúr.

Ugyanakkor Kurzawa jelenlegi formája aggályokat vethet fel az Arsenal-szurkolók körében: a játékos hazájában azzal kritizálják, hogy már nem elég robusztus, és hogy gondok vannak a hozzáállásával is. A bekknek nemrégiben ráadásul komoly sérülése is volt, egy porckorongsérvet a gerincéből műteni kellett.

Kurzawa ebben a szezonban mindössze hatszor volt kezdő a bajnokságban Thomas Tuchel csapatában, így elmondható, hogy jelenleg csak a beugróember szerepét tölti be Juan Bernat mögött. A PSG-nél úgy vélik, hogy Kurzawa távozása esetén sem kell feltétlenül erre a posztra igazolni, hiszen Abdou Diallo kiválóan tud itt is játszani.

Más kérdés persze, hogy az Arsenal mihez kezd majd Tierney-vel, Kolasinac-cal és Kurzawa-val, ha mindegyikőjük egészséges és hadra fogható állapotban lesz, hiszen mindhármójuknak aligha tud majd Arteta elegendő játékidőt adni. Olybá tűnik, hogy Tierney tavaly nyári érkezésével inkább Kolasinac előtt nyílhat ajtó, aki 2017-ben érkezett a Schalketől, és az ingyen igazolhatósága miatt jelentős fizetést tudott kialkudni magának az Arsenalnál.

Ornstein végeztül hozzáteszi: az Arsenal jelenleg három, négy játékos átigazolásán dolgozik, de egyik esetben sem lehet számottevő költekezésre számítani. Vagy kölcsönbe szeretnének igazolni - mint tavaly télen Denis Suarez-t -, vagy alacsony átigazolási díjú játékosokat céloznak meg, akár olyanokat is, akiknek a leigazolásuk nem kerülne semmibe.

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (22)

4 éve
Nem bántam volna, ha Bellerin kezd és Niles a balhátvéd. De Arteta-nak eddig kevés döntése volt megkérdőjelezhető szóval reméljük igaza lesz mind Saka-val, mind Mustafi-val kapcsolatban. Mustafi játékának örülök, szerintem megérdemel mégegy esélyt. Valamelyik nap kitett vele egy interjút az Arsenal YouTube csatornája, én eléggé megsajnáltam a srácot, látszik hogy a sok kritikának köszönhetően kb a béka segge alatt van az önbizalma. Reméljük, hogy Arteta belőle is ki tudja hozni a maximumot.
4 éve
Nem tudom mi van Bellerin egészségi állapotával, de az biztos, hogy nagyon le van fogyva az előző évekhez képest. Lehet ez a nagy veganság nem válik be egy élsportolónál?
4 éve
Sok valtozas es meglepetes nincs a kezdoben, a ket serult helyere is a varhato emberek kerultek be, de legalabb mar Bellerin es Ceballos is a padon ul.

Kell a gyozelem nagyon ezen a merkozesen es Laca gol is kell. meg kell nyugodnia kicsit
4 éve
Azt a makker kurva eget...meg se lepődnék ha megnyernék innen egy Eriksen góllal.
4 éve
Egy hajszálon múlott 😅 de nagyon nem érdemelték volna meg. Ez a csapat már Józsié, tisztán látszódik az ő jelenlete a csapaton így pár hónap után. Ha ma nyer a Chelsea, amire jó esélyük van, 11 pontra lesznek a top 4-től. Nem nagyon kell ecsetelnem, de számukra is elég nagy csapás lenne egy BL nélküli év, és nekik még az EL megnyerése sem nyújt egy utolsó mentsvárat.
4 éve
Ez a Sp*rs nagyon gyenge. Remélem kiszopnak.
4 éve
Én már annak is örülnék , ha 1 pontot otthon tartana a Watford.
4 éve
Én is de a játék képe alapján simán benne van egy Watford győzelem. Most is mit hagyott ki Doucouré...
4 éve
Faszom se nézi sztrímen a meccset, akit esetleg érdekel, a Spíler este fél héttől leadja a meccsünket felvételről. Én ezt az opciót választom.
4 éve
Addigra ugyis tudni fogsz mindent a meccsrol, hacsak nem zarod el magad 2.5 orara a social mediatol😂
4 éve
Kénytelen leszek. : D

Szólj hozzá