Mikel Arteta a Manchester United ellen megnyert derbit követően sajtótájékoztatóján egyértelműen megerősítette, hogy Granit Xhaka maradni fog az Arsenalnál a téli átigazolási időszak ellenére is.

Mint arról beszámoltunk, a német Hertha Berlin nagy erőkkel érdeklődik Xhaka iránt, a középpályás ügynöke például már megerősítette, hogy mindenben megállapodtak Jürgen Klinsmann csapatával, már csak a két klubnak kell dűlőre jutnia az átigazolási díjat tekintve.

Sajtóhírek szerint az Arsenal 35 millió eurót kérne az új tulajdonosokkal bíró Herthától, de sokkal nagyobb nehézséget jelentene a svájci pótlása, ami nem lenne könnyű dolog a januári átigazolási ablakban.

Mikel Arteta már a kinevezését követően elárulta, mennyire jó és fontos játékosnak tartja Xhakát, és már anno, a Manchester City-nél is felmerült a leigazolásának gondolata, ám 2016-ban Xhaka végül az Arsenalhoz igazolt a Borussia Mönchengladbachtól.

"Granit megerősítette nekem, hogy maradni akar." - mondta Arteta.

"Szerintem tehát maradni fog. Nagyszerűen játszott a United ellen, nagyon kedvelem őt. Abban a játékrendszerben, amiben játszunk, ha a pályán tudjuk őt, nagyon fontos játékosává válhat a csapat számára."

"Mindent kedvelek benne: az elhivatottságát, ahogy koncentrál, ahogy vezeti a csapatot. Bármikor is beszélek vele, meghallgat és igyekszik tanulni."

"Granit egy nagyszerű játékos. Ilyen minőségű játékos mint ő nagyon kevés van a piacon, nagyon boldog vagyok, hogy ő a mi keretünket erősíti."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

4 éve
👍

Szólj hozzá