Harmadszor találkozunk a Manchester Uniteddel az újévi fordulóban, az előző két mérkőzést a manchesteri gárda nyerte egyaránt 2-0-ra.

Kezdő: Leno, Maitland-Niles, Sokratis, David Luiz, Kolasinac, Torreira, Xhaka, Aubameyang, Özil, Pepe, Lacazette

Cserék: Martínez, Holding, Ceballos, Guendouzi, Willock, Nelson, Saka

 

Új év, új remények: ARSENAL 2-0 Manchester United (Pepe és Sokratis góljaival)

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (261)

4 éve
Nketiah végül nem lesz kölcsön adva, Artetat meggyőzte edzésen az utóbbi pár napban. Érdekes, ezek szerint Martinellivel nem számol középen.
4 éve
Ennek örülök. Folyamat vannak sérültek, kellenek az emberek. Nketiah a felkészülési meccseken és amikor kapott lehetőséget a Leedsben is bizonyította, hogy jó érzéke van a góllövéshez, szerintem kicsit méltatlan is volt, hogy milyen kevés szó esett róla, miközben Nelson és Saka bőven kapott nálunk lehetőséget, Nketiah cumizott a Leeds lelátóján/kispadján. Martinelli meg nem árt a szélre, mert ő mezőnyben is igazán remek, 1v1-ben szintén éles. Durva volt ahogy a Palace ellen is beállt, és kb. miatta nem tűnt fel, hogy amúgy kevesebben vagyunk a pályán.
4 éve
Úgy értve, hogy egymaga képes volt megváltoztatni a játék képét, több embert levenni egyszerre, helyzeteket kialakítani.
4 éve
Nketiah sajnos balszerencsés volt a Leedsnél, mire kezdővé vált volna, addigra lesérült...A most szóba hozott 3 csapat nem volt valami hű de jó opció így első ránézésre egy csatárnak, inkább védekezőbb csapatok kérték, meg páran a PL-ből, ahol talán még ennyit se játszott volna.
4 éve
Nagyon kiváncsi leszek rá, hogyha valóban marad, akkor mennyi esélyt kap bizonyításra, és hogy tud-e élni vele.
4 éve
Remélem, hogy a kupákban megkapja majd a lehetőséget. Egy ilyen gyenge Bournemouth ellen vagy az Olympiacos ellen simán belehetne dobni a kezdőbe szerintem.
4 éve
Arsenalfan25: Azért ne becsüljük le a görögöket, a Spurs ellen a BL-ben oda-vissza vezettek 2-0-ra, és leginkább a pechnek köszönhető, hogy kikaptak. Én kicsit fosok tőlük, sokkal jobb lett volna egy nyugat-európai középcsapat, mint ők.
4 éve
Kurzawaval is fel lett veve a kapcsolat, elv Arteta is jovahagyta, es mivel nyaron lejar a szerzodese egesz olcson megszerezjeto lenne.
4 éve
Mendes a Spursnél, Kia nálunk...Fantasztikus, mit ne mondjak. Kurzawa híres a negatív hozzállásáról, sokan azt mondják évek nincs is normális erőnléti állapotban. Ráadásul azt írják 5 éves szerződést ajánlunk neki 🙃
4 éve
Kolasinac tökéletes balbekk lehetne, de nem lehet rá számítani. Kurzawa nem tudom mennyire lenne megoldás, azért ő is elég sérülékeny, és voltak balhéi ha jól tudom. Talán jól is kijöhetnénk a dologból. Mondjuk akkor Kolasinac nyáron tuti lelép, nem? Érdekes azért, mert szerintem a jobb oldalon sem rózsás a helyzet. Bellerinre még annyira sem lehet alapozni, mint a bosnyákra, és Nilesban is benne vannak a sérülések.
4 éve
tökéletes csere balbekk*
4 éve
Ó jajj, azért ez a Sanchez-Henry elmélet enyhén szólva túlzás..... Soha de soha nem tudott volna akkorát alakítani mint Henry. Ennek egyetlen oka van ez pedig a játékinteligencia.
4 éve
Jó, de akkor egy Pires-Ljungberg szintet bőven elérhetett volna (szerintem az egyéni teljesítménye meg is volt, igaz rövidebb ideig), nem? Ezt akartam kihozni az egészből, hogy 1-2 játékos híján majdnem volt az elmúlt évtizedben is egy többszörös bajnok csapatunk...Most úgy néznénk itt vissza Koscielny-re, Cazorlara, Rosicky-re vagy Cesc-re vagy épp RvP-re, mint a 2000-es évek legendáira, ha épp összejön az a pár bajnoki cím. Ehelyett ezek nagyrésze negatív hős lett. De így viszont elég könnyen megfeledkezünk még mi is az ő zsenialitásukról, nemhogy a közvélemény.
4 éve
arpi: Az a gáz, hogy úgy istenigazából csak 2x volt esélyünk a bajnoki címre 2004 óta. Az egyik ugye a 2007-08-as szezon, ahol ha jól tudom sokáig vezettünk, de Eduardo sérülése után visszaesett a csapat teljesítménye, és pár ponttal lemaradtunk. A másik sansz az volt, amikor a Leicester kiénekelte a sajtot a szánkból. Volt egy összeszokott , kész csapatunk (nyilván nem ártott volna még 1-2 játékos, pl. ugye a már említett Vidal), a többi nagynál meg aféle átmeneti időszak zajlott. Szerintem itt már bőven benne volt Wenger keze is abban, hogy végül nem jött össze a bajnoki cím, és eléggé le is maradtunk a végére. 3 szezon van még, amit ki tudnék emelni. Az egyik a 2010-11-es, de a hajrára elképesztően kipukkadt a csapat. A 2013-14-es szinte dettó ugyanez volt, bár itt rutinosabb csapatunk volt, aztán kidőlt pár játékos, tavaszra megint KO. 2014-15-ben pedig tavaszra állt össze a csapat, akkor pedig már késő volt, a Chelsea simán bajnok lett. De igen, nevetséges, hogy a Fabregas, RvP fémjelezte csapat nem nyert semmit. Más lenne a játékosok megítélése. Az a 2007-08-as PL igazán összejöhetett volna. Az Alexis, Cazorla, Özil, Kosi, Ramsey féle csapat legalább nyert néhány kupát.
4 éve
Visszatérve kicsit Fabregasra. Szerintem ő ha marad, simán lehetett volna a mi Gerrardunk/Lampardunk. Mármint egyéni teljesítmény és poszt alapján abszolút. Játékban is számokban is extra volt.
4 éve
JACKOXI: Szerintem még a 2016/2017-es szezonban is volt sanszunk, ha jól emlékszek karáncsonykor ott voltunk az élen. Olyan jól összererakott támadógépezet, ritkán volt mostanában nálunk, azóta még csak meg se közelítjük. Sajnos ismét megsérült Cazorla, és ott elment minden esély. Persze januárban (vagy már nyáron-ez a híres Xhaka, Mustafi, Perez fémjelezte nyár...) lehetett volna a helyére hozni valakit.
4 éve
A szezon második felében már botrányos volt az a szezon. Ott kezdődött Wenger igazi mélyrepülése, ami végül azt eredményezte, hogy éllovasokból még a 4. hely sem lett meg, illetve kaptunk 10 gólt a Münchentől...
4 éve
Hát igen, de azért azt karácsonykor még nem láttuk, hogy ilyen mélységek is adódnak majd a szezon során. Sokáig jól álltunk, aztán összeomlott minden, mint a kártyavár. A Walcott-Özil-Iwobi-Sanchez négyes remekül egészítette ki egymást, és mögöttük még Cazorla is ott volt egy ideig, aztán kezdett döcögős lenni a dolog, de még azért tartottuk magunkat, Utána viszont valóban botránnyá vált az a szezon. Ugye azelőtt volt a szezon, mikor a Leicester nyert, szerintem azt se volt könnyű feldolgozni sokuknak, legalábbis aki rendelkezett egy kis ambícióval, annak biztos nem. A két FA-kupa után mennie kellett volna Papusnak, ezekben az utolsó nagy leolvadásokban vastagon benne volt már sajnos.
4 éve
Szerintem a 2014-15-ös volt Wenger utolsó igazi jó szezonja. A Leicteres szezon már szerintem részben az ő lelkén is szárad. Mindenesetre úgy gondolom, hogy 2014-ben megérdemelte a szerződéshosszabbítást, és hogy kapjon pár bónusz évet egy kis anyagi háttérrel azok után, hogy addig pénzhíján hozta az eredményeket, na meg az FA-kupa győzelem is kellett azért a maradásához. Viszont legkésőbb '17 nyarán mennie kellett volna már. Talán most nem itt tartanánk, és Emery sem kerül képbe, mert akkor még nagyban Párizsban volt. Azért szerintem vannak olyan negatív dolgok a klubnál jelenleg, amik sajnos még Wenger idejére vezethetőek vissza, és még mindig isszuk a levét. Pl. néhány igazolása csúnyán besült, vagy éppen nem posztra hozott embereket, amelyek dominóeffektust idéztek elő. Vagy Özil szerződéshosszabbítása sem biztos, hogy nagy ötlet volt 350k-ért. És bizony ezeknek még most is van befolyása a csapatra. Persze ha nem Emery veszi át a stafétát, nem lenne komoly gond valószínűleg, de így azért rezeg a léc. Ha megint nem lesz BL, amire minden esély megvan, igen komoly bajba kerülhetünk.
4 éve
Most úgy néz ki, hogy Bruno Guimares megszerzéséhez állunk legközelebb. Elvileg csak nyáron terveztük ezt az üzletet, de a konkurencia miatt úgy fest már januárban lecsapunk rá. 25-30 millió euró lenne az ára, ami szerintem tök korrekt, ha azt nézzük milyen korban van és mit tud. Brazilok szerint eddig az ő ligájukban többet mutatott, mint Arthur anno.
4 éve
Ő is azt játssza , mint Arthur?
4 éve
Igazából tud 6-ost és 8-ast is játszani kíválóan. Remekül tudja a játékát az adott poszthoz igazítani.
4 éve
Kolasinac megint lesérült és nem játszhat hétvégén. Nagyon kéne egy balhátvéd, ehhez képest még csak szóba se hoztak minket eggyel se. Nem akarom Saka-t nézni balbekk poszton a szezon hátralévő részében. Tierney márciusig (vagy ki tudja meddig) off, Kolasinac meg minden második meccsen lesérül. Esetleg Niles-t lehetne még ott játszatni, Wenger alatt nagyon jó meccsei voltak azon a poszton.
4 éve
Niles jobb oldalon játszik, nem? Saka meg nem annyira rossz, főleg támadásban, védekezésben meg ki kell segíteni.
4 éve
Beszarás, hogy Kolára is mennyire nem lehet számítani.
4 éve
Saka gyakorlatilag liga elit számokat hozott az a pár meccs alatt, ameddig ott játszott. Igaz, ez nagyon kis minta, szóval korai még bármilyen következtetést levonni.

Szólj hozzá