Könnyen lehet, hogy Granit Xhaka arsenalos napjai meg vannak számlálva, miután több forrás egymástól függetlenül arról számolt be az elmúlt napokban, hogy a svájci középpályásért a Hertha Berlin érdeklődik.

Először a német SportBild nevű bulvárlap, majd a svájci Blick, majd a berlini BZ-Berlin hírportál tudósított arról, hogy a Dárdai Pál volt csapata élénken érdeklődik Xhaka iránt, és állítólag a svájci játékos is szívesen visszaigazolna a Bundesligába.

Xhaka 2016-ban, sajtóértesülések szerint 30-35 millió font ellenében érkezett az Arsenalhoz a Borussia Mönchengladbach együttesétől, és vált rögvest alapember előbb Arséne Wenger, majd Unai Emery kezdőcsapatában - utóbbi állandó kapitánnyá is kinevezte Laurent Koscielny távozását követően.

Ennek ellenére az utóbbi időkben eléggé fagyossá vált Xhaka és a szurkolók kapcsolata, ami akkor csúcsodott ki, amikor a volt vezetőedző Emery lecserélte a svájcit a Crystal Palace elleni hazai bajnokin. A szurkolók kifütyülték a gyenge teljesítményt hozó Xhakát, aki nem kapkodta el a lecserélését, sőt még tovább hergelte a rajongókat. Bár azóta Xhaka visszatért a csapatba, elveszítette a kapitányi rangját, és sokak szerint már csak idő kérdése, mikor távozik az Arsenaltól.

Ehhez kapóra jöhet a berliniek érdeklődése, akiknek Lard Windhorst személyében új tulajdonosuk van. A német SportBild szerint a 42 éves üzletember 225 millió eurót akar invesztálni a klubba, és az a nem titkolt célja, hogy rendszeresen az európai kupaporondon játsszon a csapat. Ennek okán a Hertha 20-30 milliót fizetne Xhakáért, de az sincs kizárva, hogy először kölcsönszerződés keretein belül igazolják le a játékost, opcióval a végleges megvétellel.

A német BZ-Berlin információi szerint a Hertha már jelentkezett az Arsenalnál konkrét ajánlattal, Xhaka pedig értesítette a németek felsővezetését, hogy szívesen igazolna hozzájuk a télen. A portál azt is tudni véli, hogy a berliniek sportigazgatója, Michael Preetz - aki nem zárta ki a téli átigazolásokat - csütörtökön Londonban járt tárgyalni.

Xhaka ügynöke, José Noguera nem kívánta kommentálni a pletykákat.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (31)

4 éve
a 2.-félidőben nagy szarok voltunk
átengedtük a teret az ellenfélnek aztán meg lett az eredménye
Megmondtam ide nem edző hanem játékosok kellenek
a bíróról meg nem is beszélek mert torkon talpaltam volna amikor nem adott piros lapot annak a brazil kutyának
Leno bakizott ez van de ettől még a második félidőben nagy nulla volt a csapat
legalább elbaszták ezt az egy esélyüket is arra hogy feljebb tornásszák magukat
4 éve
Ha ma sem nyerünk, ideje feloszlatni a klubot. Botrány az a Bournemouth kezdő.
4 éve
Leno-AMN-Sokratis-Luiz-Saka-Torreira-Xhaka-Nelson-Ozil-Auba-Lacazette.

A KP szerintem regota vart, Laca-Auba ujra egyutt a palyan, jelenkeg a legerosebb keretunk papiron.
4 éve
Szeretem az ilyen vad pletykákat, mint Koulibaly.

Érkezhet Upemacano vagy Gabriel a Lille-ből.

Elv a baszk mester szeretne ķét KH-t és egy "6"-os KP-t, aki erős passzolásban.
4 éve
Arteta elismerte, hogy nagyon kedveli Xhakát, mint játékos, és nagyon szerette volna, ha 2016-ban a City igazolja le a svájcit. Ezt mondtam, ha az eddigi edzők szerették, akkor Arteta pláne fogja.
4 éve
Szerintem meg ugyanolyan hasznos a támadásépítésben, mint amilyen ő volt.
4 éve
Kicsit erősnek érzem Artetat szar játékosnak mondani. Azért mert a pozijából kifolyólag nem volt látható annyira a pályán, attól még elég jó kis player volt. Arteta nem vkp volt, ahogy Xhaka sem az!

Szólj hozzá