A Daily Mail szerint az Arsenal és Mikel Arteta mindenben megállapodott, így a 37 éves baszk szakember még a hét végéig átveheti az irányítást a londoni klub kispadján.

Mint arról hétfőn beszámoltunk, a kinevezéshez effektíve a tulajdonosok áldása kellett - Arteta pedig éppen akkor találkozott Josh Kroenke-vel, az egyedüli tulajdonos, Stan fiával. Az angol lap szerint Kroenke az elmúlt órákban már visszautazott az Egyesült Államokba, ami azt sejteti, hogy ő is beszélt már Artetával, és sikerült megállapodniuk.

A Daily Mail azt is tudni véli, hogy Arteta három és fél évre ír alá az Arsenallal, évi 5 millió fontos fizetésért - érdekesség, hogy a volt edző Unai Emery is ugyanennyit keresett a klubnál.

A tárgyalások folynak Arteta szakmai stábját illetően is - az angol lap szerint Arteta-t Rodolfo Borrell is követheti a City-től, és tag lehet még az a Domenec Torrent is, aki korábban szintén együtt dolgozott Guardiolával a Bayern Münchennél és a Barcelonánál, legutóbb pedig a New York City vezetőedzője volt. Azt sem lehet teljesen kizárni, hogy a jelenlegi átmeneti szakvezető, Freddie Ljungberg maradna a stáb tagja. Voltak arról szóbeszédek, hogy Arteta szívesen dolgozna együtt jóbarátjával, Xabi Alonsóval, ám Alonso saját elmondása szerint továbbra is maradna még a Real Sociedad B csapatának trénere.

Úgy hírlik, a Manchester City elégedetlen volt az Arsenal tárgyalási eljárásával Artetát illetően, ugyanis a két csapat között semmilyen megbeszélés nem volt Artetát illetően a múlt hétvégi találkozója alatt. Az Arsenal két ügyvezetője vasárnap este kocsival elutazott Manchesterbe, hogy lefolytassák a második körös tárgyalásokat Arteta-val, aki csak ezután jelezte formálisan is a City vezetőségének, hogy megkeresték őt egy állásajánlattal. 

Mindezek ellenére a City nem fog Arteta útjába állni, ám legalább egymillió fontos lelépési pénzt kérnek majd az Arsenaltól. A City-nél egyébiránt már terveznek a Guardiola-utáni időkre is, ám a hírek szerint ezt nem Artetával képzelik el, hanem inkább egy tapasztaltabb edzővel, mint amilyen a Spurstől nemrégiben menesztett Mauricio Pochettino.

A hivatalos bejelentéshez szükséges tárgyalások jelenleg is zajlanak a felek között, így jó esély van arra, hogy Arteta még a hét végéig megkapja a kinevezést. Érdekesség, hogy az első bajnokiján az Everton ellen lenne, a Goodison Parkban, amely csapatnál 2005 és 2011 között játszott, az Arsenalhoz való igazolása előtt.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (47)

4 éve
Arteta hivatalos!
4 éve
És ott is van Kolasinac, januárban térhet vissza. Így legyen ötösöm a lottón. Elképesztően irritáló helyzet. Egyébként Kola is olyan sérülékeny, lehetne a személyében egy jó csere balbekkünk, de még annak sem felel meg, mert nem lehet rá sosem számítani. Most akkor ki lesz a balhátvédünk, Niles? Saka?
4 éve
20 meccsünk lesz még Artetaval,(csak bajnokság),kiváncsi vagyok milyen erős edző ő élesben,és mit tud kihozni ebből a keretből,jöjjenek a 3 pontok ez a lényeg,a kezdőt kíváncsian várom hogyan képzeli el ebből a keretből :D
4 éve
Hajrá Arsenal! Hajrá Arteta!
Mi meg bízunk, reménykedünk, szurkolunk.
Sok sikert Arteta!!!
4 éve
Tök szép hogy jön Arteta. De a tisztelt vezetőség biztosít neki januárban átigazolásokra egy nagyobb összeget? Esetleg Sokratis meg Dávid Luiz hirtelen jobban fog játszani?? Vagy Gendouzi/Xkaka/Torreira megtanul előre is passzolni nem csak alibi oldal meg hátra passzokat csinálnak. Özilt ismét formába tudja hozni? Vagy a szerintem egyenlőre nagyon gyenge Willock AMN elkezd sokkal jobban játszani. Ami még szintén hatalmas kérdőjel hogy a védekezést ezekkel a "töketlen" alamuszi játékosokkal meg tudja szervezni...
Sok a kérdőjel szerintem és nagyon nehéz dolga lesz ezzel a játékos kerettel komoly előre lépést elérni
Szerintem legalább 5 játékos kell igazolni 2020 január/nyár és akkor jövőre legalább a 4. Helyre biztosan beérhet a csapat
2 klasszis belső védő
1 komoly védekező kp. 1 komoly BoxToBox
1 klasszis ball szélső.

4 éve
David Luiz kuka, helyette kell valaki a Championshipből. Középpályára tényleg kell egy védekező kp, Emre Can vagy Vidal... szerintem megszerezhetőek, most épp elégedetlenek a helyzetükkel, ha ez meglenne, akkor helyén lenne az általad felsorolt hármas is. Özil szerintem szintén kuka, a hozzáállásával rombolja azt amit most épp fel kellene építeni. De ő pótolható az előbbiek variálásával és AMN formába hozásával (Willock nekem kuka). Az előbb leírt Vidal/Can a box to box-ot is megoldaná, és a balszél szerintem jelenleg Martinellivel és Aubával megoldható.
4 éve
Auba-t szerintem középpen kell játszatni. Martinelli szerintem egyedül kevés. Amúgy elég hasonlóan látjuk a dolgokat. Én esetleges érkező neveket nem merek írni.
4 éve
Pinokkio: Vidal már az én agyamon is átfutott, de nagyon benne van a korban már sajnos, és miért jönne a Barcától pont ide? Mondjuk még így is simán beférne a kezdőnkbe. Annak idején lett volna őt jó nagyon elhozni, 2015-ben. Azon a nyáron erősen cikkeztek róla, szerintem rengeteget dobott volna rajtunk. Talán pont ő kellett volna a bajnoki címhez. Cant viszont egyáltalán nem kedvelem, szerinted Klopp is miért mondott le róla ilyen simán? Darabos, sérülékeny... Nekem az szúrt tegnap szemet még, hogy Arthurt jegelik mostanában, szerintem rohadt jó játékos a brazil.
4 éve
En Fernandinhot is elhoznam a Citybol meg 34 evesen is. Kello PL rutin es meg ilyen idosen is megallja a helyet a legmagasabb szinten, megha nem is allando kezdokent, de adna egy magabiztossagot a KP-nak. Arthur is jo kis player, de ot biztos nem adna a barca.
4 éve
Hát ja, a PL-ből sem ártana majd igazolgatni, csak az a gond, hogy itt mindenkiért a valós értékének a dupláját kérik.
4 éve
Arthur tripper miatt nem játszik :D Állítólag most kezelésen van van miatta, ezért nem volt mostanában keretben sem. Ráb*szott rendesen :D
4 éve
Cseh03, igen, szerintem többen hasonlóanb látjuk, remélem Arteta is! JACKOXI, akkor Championship, onnan kell hozni, legalább is védőt, ott meg felelannyi egy játékos ;-)
4 éve
arsenal1220: Én is olvastam olyat is, hogy bulizós meg miegyéb, hát furcsa, nem a tipik brazil hülyegyereknek tűnik. Mindenesetre beadnám, ha úgy kikötne itt, mint Sanchez anno. Elvégre itt van Raul is a nagy Barcás kapcsolataival. :D Pinokkio: Lehet igazad van, én egyáltalán nem követem a másodosztályt.

Szólj hozzá