Egybehangzó angol lapértesülések szerint az Arsenal vezetősége Mikel Artetával folytat előrehaladott tárgyalásokat az edzői kinevezést illetően - a Daily Mail hétfő este például arról számolt be, hogy Arteta még a nap folyamán, este leül tárgyalni a klub tulajdonásának fiával, Josh Kroenkével.

A The Sun hétfőn délelőtt képekkel is tanúsította, hogy a klub vezetőségéből Vinai Venkatesham pénzügyekért felelős ügyvezető és Hass Fahmy tárgyalódelegált Manchesterben járt Artetánál tárgyalni, ami állítólagosan már a második szakaszát képezte a meghallgatásnak, így a tárgyalások mindenképpen előrehaladott szakaszban járnak. A döntés innentől kezdve a tulajdonosok beleegyezésén múlik.

A hírek szerint Arteta már értesítette a szándékáról az Arsenal és a Manchester City vezetőségét, miszerint elvállalná a londoni klub edzői munkakörét azonnali hatállyal. A tárgyalási folyamatok révén a két csapatnak is meg kellene állapodnia Arteta lelépési díjáról, hiszen a baszk trénert még érvényes szerződés köti a tavalyi bajnokegyütteshez. A Daily Mail szerint a Manchester City-nél nehezményezték, hogy az Arsenal nem kért tőlük engedélyt előzetesen, hogy tárgyalhassak Artetával, ám minden bizonnyal Pep Guardiola nem fog a munkatársa útjába állni.

Az Arsenalnál 17 napja menesztették a korábbi állandó vezetőedzőt, Unai Emery-t, azóta pedig Freddie Ljungberg kapott ideiglenes kinevezést, ám a vezetőség - az előzetesektől ellentétben - mégsem engedte a svédnek, hogy felállítson egy szakmai stábot a végleges edző kinevezéséig, és ez jelentősen megnehezítette Ljungberg dolgát. A Daily Mail szerint amennyiben Ljungberg kicsikart volna egy meglepetésgyőzelmet a múlt vasárnapi Manchester City elleni rangadón, akár a szezon végéig megkapta volna a kispadot, ám az elkeserítő teljesítményt és végeredményt követően a vezetőség felgyorsította a tárgyalási folyamatokat a kiszemeltekkel.

A Daily Mail úgy tudja, hogy az Arsenal vezetőségének listáján olyan nevek is szerepeltek, mint Maurico Pochettino, Brendan Rodgers, és Nuno Espirito Santo, és még legalább két fontosabb kiszemelttel akartak volna tárgyalni a hét folyamán. Ennek ellenére jelen állás szerint mégis Arteta mellett teszi le a voksát a vezetőség, mert egyrészt nagyon jól sikerültek a hétfő hajnali tárgyalások a szakemberrel, másrészt pedig a a felsővezetés is belátja, hogy a közelmúltbéli gyenge eredményekre mihamarabbi megoldást kell találni. Az is felgyorsíthatta az Arsenal döntését, hogy Arteta másik exklubja, az Everton is egyre inkább érdeklődött a baszk szolgálatai iránt.

Érdekesség, hogy Arteta nagyon közel került ahhoz, hogy 2018 nyarán ő legyen a távozó Arséne Wenger utódja, ám a klub vezetősége az utolsó pillanatban végül a tapasztaltabb Unai Emery-nek adta a kispadot.

Amennyiben most nem lesz ilyen jellegű változás, minden jel arra utal, hogy Arteta napokon belül megkapja az Arsenal irányítását.

A sors fintora pedig éppen az lenne, hogy Arteta bemutatkozó meccse a Goodison Parkban, az Everton ellen lenne, ahonnan 2011-ben az Arsenalhoz igazolt.

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

4 éve
elméletileg Artetának elmondták a lehetséges igazolásokat már ott tart a tárgyalás,és 24 órán belül bejelenthetik,
4 éve
Arteta helyében én mondanám meg a lehetséges igazolásokat!!! Basszus, hétvégén pontosan látta hol kell erősíteni. Mindenhol... de legjobban az agyakban.
4 éve
Illetve távozókat 😂
4 éve
Guardiola megerősítette, hogy Arteta tárgyalásban áll velünk, de jelenleg úgy áll, hogy holnap utazik velük Oxfordba a Ligakupa meccsre. Szóval úgy néz ki, az Everton elleni meccs is kuka, mert így Freddie sem kap stábot, Arteta meg legjobb esetben is max 1-2 edzést tarthat. Fejetlenség mindenhol...
4 éve
Reméljük akkor ma a mérkőzés után be is jelentik, és holnap már munkába is áll a fiatalember.
4 éve
https://www.youtube.com/watch?v=o1I-LNa_h6Y

Ezt a videót itt hagyom csak úgy 😊 Ezekben a nehéz időkben hozzon egy kis örömet a múlt.
4 éve
Szerintem nincs épeszű sztármenedzser, aki most peprpillanat átvenné a csapatot... tuti bukás, max majd nyáron. Nincsennek meg hozzá az emberek, legalább 3-4 erős igazolás kelle, főleg a belső középpályára és védelem közepére. Ha Arteta bennünket fel tud építeni a bajnokság végére, kb. max 6-odik hely (és az összes többi bónusz, ha előrébb végzünk), akkor tényleg ő a legnagyobb edzőtehetség (és ezek a zsugorik, megint kukáznak egy jót).
4 éve
Én abszolút nem is várok se sztáredzőt, se 3.-4. helyet már. Azt várom, hogy végre ültessék le Artetát a padra, és egyszerűen csak hagyják teljesen nyugodt körülmények között dolgozni. Alakítsa ki a rendszerét, mérje fel a játékosokat, hogy kikkel tud majd a későbbiekben dolgozni, ez a szezon már úgyis kuka jóformán. Ljungberggel kapcsolatban azért vagyok/voltam kicsit türelmetlenebb, mert ő egy ideiglenes menedzsernek lett kinevezve, így arra számítottam, hogy rövidtávon hoz egy kis felpezsdülést, de ez csak kicsit mutatkozott meg. Ellenben Arteta egy hosszútávú projekt részeként érkezik vélhetően, így tőle nem azt várom el, hogy most nyerjünk meg 2-3 meccset egyből, hanem hogy mondjuk a szezon végére legyen egy pofája a csapatnak, amit aztán a nyáron tovább lehet majd építeni.
4 éve
Jelenleg 7 pontra van a 4. hely és van még hátra 21 forduló, én azért még annyira nem írnám ezt le, hogy ha valaki rendbe tudja szedni a csapatot, akkor ne lehetne odaérni, még elég sok meccs van, és ez a PL. Arteta valóban egy hosszútávú projekt első embere lehet. Annyira lassan megy ez, lehet Vieira beelőzi még a végén. 😂
4 éve
Hát ja mondjuk a 7 pont valóban nem olyan sok, de nekünk ahhoz nagyon formát kell fogni , + ne felejtsük a Chelsea és köztünk is van még jópár csapat. Ha Lampardék jelentősen visszaesnének, akkoris már ottvan pl. egy Spurs lesbenállva, ugyanis ők Józsival már javában nyerik a meccseket, miközben nekünk még edzőnk sincs.
4 éve
Még a Chelseat se írjuk le, januárban kb. 150 millió fontot költhetnek...Szerintem a bajnokságot már elengedhetjük, koncentráljunk az EL-re és az FA kupára, mégha utóbbi megnyerése nem is biztosít BL-indulást, de a későbbiekre biztosan jól hatna a kupagyőzelem. Továbbá szó van arról is, hogy nyáron több "sztár" játékosunk is átadó listára kerülhet. Freddie és a vezetők is csalódtak néhányuk hozzáállásában.
4 éve
Én hiszek Artetában, csak most a 4-5. helyhez nincs időnk, azonnal kellenének az eredmények. Az eredményességhez meg kell legalább(!) egy nagyon stabil középső védő és egy PL szinten is jó VKP. Ha védekező középpályás nem lesz, akkor azt Arteta(?) házon belül is megoldhatja, én Chamberst előrébb hoznám, a helyében és Guendouzit elfelejteném VKP-ként. Gond, h Özil helyett is kell valami megoldást találni (reménytelen a hozzáállásával), erre én kis átszervezéssel M-Nilest, Guendouzit gondolnám (sajna nincs már Ramsey, Iwobi...). Elől meg, ha Auba/Laca el is megy, rájuk már nem építenék, egyszerre nem játszatnám őket, bőven jók leszünk egy Martinelli/Pepével/Sakaval, akiknek meg több szerepet adnék.
4 éve
...Én ahogy nézegetem a Nagy Ádámos Championshipet, simán van ott egy nagydarab gyors állat középső védőnek, csak szét kell picit nézni. Ja és Emre Can szerintem megszerezhető áron alul is VKP-ba (elég rossz formában van, de pillanatok alatt fel lehetne építeni), plusz Nelsont kifelejtettem a tehetségeink közül, akikre lehet építeni egy Auba/Laca utáni érát.
4 éve
Ha már Championship...akkor jöhetne Kalvin Phillips a Leedsből a védelem elé. Idén a Champo legjobb játékosa eddig. Torreiránál magasabb, Xhakanál mozgékonyabb, és legalább olyan jól irányít.
4 éve
Csak azt nem értem, hogy miért nem sürgetik jobban a dolgot. Ha mondjuk tegnap már bejelentik Mikelt, azért lett volna egy jó pár napja az Everton elleni meccsig felmérni a csapatot. Ez kvázi egy üres hét, nem mostanában lesz újra ilyen, hiszen 3 naponta jönnek majd a meccsek. Nem Ancelottit irigylem az Evertontól, hanem azt, hogy még ők is céltudosabbak ezek szerint, mint mi.
4 éve
céltudatosabbak*
4 éve
Majd csütörtök este kinevezik talán, pénteken levezényel 1 v 2 edzést, és szombaton majd lehet szidni, hogy Arteta is mekkora béna, miért nem Mourinhot hoztuk vagy Ancelottit (főleg ha megvernek minket).

Szólj hozzá