Unai Emery a Wolverhampton elleni bajnokit megelőző hivatalos sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy Granit Xhaka nem lesz a keret tagja, így nem játszik majd szombaton az Emiratesben rendezett találkozón.

Mint ismert, a svájci középpályást az Arsenal szurkolói kifütyülték a lecserélésekor a csapat előző bajnokiján, amire Xhaka meglehetősen feldúltan válaszolt: hergelte az Emirates közönségét, és obszcén szavakkal illette a szurkolókat, és az öltöző felé vezető útja előtt sértődötten lehúzta magáról a mezét.

Emery már a meccs után jelezte, hogy nem ez az elvárt magatartás egy profi játékos esetén, pláne aki a klub kapitánya is, ám több játékos is kiállt a svájci mellett, többen is meglátogatták például Xhakát a középpályás otthonában. A sajtóhírek szerint az öltöző túlnyomó része továbbra is kitart Xhaka mellett, többen úgy gondolják, hogy a Xhakát ért inzultus inkább Emery kritikájaként fogható fel.

Emery mindenesetre megerősítette, hogy a 26 éves középpályás nem játszik majd szombaton a Wolves ellen.

"Xhaka rendben edzett a csapattal. Bár nem játszott a Pool elleni ligakupa meccsen, folyamatosan a következő meccsre összpontosít." 

"Mindenek előtt az emberi oldalát kell néznünk, a bennünket ért érzelmeket. Jelenleg nincs olyan mentális állapotban, hogy pályára lépjen, emiatt szerintem holnap nem fog játszani. Holnap mindenkinek 100%-ra a meccsre kell koncentrálnia."

"Ahhoz, hogy rendeződjenek a dolgok, időt kell adnunk Xhaka számára." 

Xhaka egyébiránt a közösségi oldalain angolul és németül is üzenet a szurkolóknak, amelyben egyrészt bocsánatot kért a viselkedése miatt, másrészt felhívta a figyelmet arra, hogy egyes kommentelők milyen trágár és sértő dolgokat üzentek neki és a családjának az elmúlt hetekben, ami a múlt heti lecserélésekor csúcsosodott ki benne érzelmileg.

Xhaka az üzenetében a kölcsönös tiszteletre hívta fel a figyelmet.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (83)

4 éve
Kapitány témához. Várható volt, hogy Xhakánál nem fog maradni a szalag ezek után, de Aubameyang nekem továbbra sem egy klasszikus kapitány alkat. Valamikor észre sem venni, hogy a pályán van. Lacazetteben továbbra is jobban látom azt a tüzet, ami ehhez a tisztséghez kell, de ő sosem volt eléggé megbecsülve. Mindenesetre meglehet, hogy nem sokáig lesz a gaboni a csk. Ha nem lesz BL, messze nem biztos hogy maradni fog, sőt.
4 éve
Nagyon helyesen, borzasztó döntés volt Xhaka kinevezése, Aubameyang szintén nem kapitány típus, újabb hibás döntés, ahogyan az is, hogy konkrétan nincs vezér a csapatban. Vmi Lacazettevel sem stimmel, meccseken néha feltüzeli magát, de egyébként meccseken kívül jól elvan 1-2 emberrel a csapaton belül, a csapattagok többségével pedig távolságtartó, nem vezértípus. Éppen ezért hanyatlik a klub, mentálisan nincsenek azon a szinten, mint pl Henry, Vieira, Ljungberg, Pires, Gilberto Silva, Rosicky stb... Mondjuk hol vannak egyáltalán vezéregyéniségek a Liverpoolon kívül?Az utóbbi években sok top klub hanyatlik, ez érezhető pl a Real Madridon is CR távozása óta, ugyanez lesz a Barcával is Messi visszavonulásakor. A mai játékosok kislányok, töketlenek, vagy túl gazdagok ahhoz, h igazán megerőltessék magukat a pályán.
4 éve
Aubát szerintem azért rakták meg kapitánynak, ahogy viselkedik a pályán a társakkal. Az öltözőbe nagyon nem látunk be, de azért egy-egy insta storyból kiderül, hogy Őt nagyon sokan kedvelik a csapatból és jó viszonyt ápol a többiekkel, azt valóban nem tudni, hogy mennyire tudja motiválni és feltüzelni többieket. Szerintem itt már rég nem azt keresik egy kapitányban, mint a múltban.
4 éve
Lacával alapvetően nem stimmel valami idén, elképesztően frusztrált. Bár meg lehet érteni, ha azt vesszük milyen állapotban van a csapat, és ő itt pazarolja a legjobb éveit.
4 éve
Xhaka helyett Auba lesz a kapitány!😊 Alapból is így kellett volna.

Ten Hag-ot is szívesen látnám a kispadon. Nagyon szépen lejátszák a Chelseat idegenben!
4 éve
Bizony, Ten Hag valóban nagyon jó lenne, bár szezon közben kizárt, hogy elhagyja az Ajaxot, ezt ő is megerősítette. Addig megnézhetnénk Ljungberget. Zyecht emlegetted a minap, apróbb gólpasszt jegyzett, na meg az a szabadrúgása sem volt piskóta, amit Kepa "befejelt😀". Jobban fekszik neki, ha középen van, mint amikor szélen szerepel. Bár ezt eddig is gondoltam. Az az igazság, hogy amíg itt van Özil, addig nem igazán van szükségünk rá. El kell döntenie a - remélhetőleg új - edzőnek, hogy a németet akarja újrafelépíteni, és használni még 1-2 évig, vagy keres a helyére valami új arcot.
4 éve
Özil nem lesz fiatalabb már (31) Ziyech pedig a lehető legjobb korban van(26), de amúgy én sem hiszem, hogy a német mellé elhozná bárki.
4 éve
2021-ig van Özilnek szerződése, erősen kétlem hogy ne töltené ki. Pláne ha kapunk egy értelmes edzőt, aki majd tudja is használni.
4 éve
Jesszus, kár hogy nb1es védőik vannak. Ez a Blind is... Istenem!
4 éve
Törölt felhasználó
Megint mi ez a nevetséges kezdő. Bould nem normális az már biztos. 3 CB, 5 CM, winger és csatár, hárman közülük az idén csak egy meccsen játszottak sérülés miatt, nem fogják bírni a 90 percet, de a padon meg két csatár, 3 winger. Teljesen tétnélküli meccs, vagy adjon lehetőséget a keveset játszóknak, vagy egy erős kezdőt állítson ki, ​önbizalom növelőnek, de egy normális kezdőt mindkét esetben, de ez mi?
4 éve
Én nem veszem tutira hogy keresik Emery utódját. A mostani vezetőségtől minden kitellik. Ezzel be kell ismerniük baklövésüket Emery elküldésével.


Emeryvel nem lesz meg a 4. hely.
A Leichester ellen x-elni is csoda lenne.

A Bayern vezetői mások. Igaz ott a szont is más. Nem várják meg hogy a szezon lyukra fusson. Itt meg....


4 éve
Hakim Ziyech-et kéne továbbra is megszerezni valahogyan a télen/nyáron, ha még mindig az az olcsó kivásárlási ára van, de ha nem, akkor is őt kéne elhozni. Havartzért irdatlan összegeket kérnek, esélytelen, hogy jöjjön szerintem.

Már olyan pletykák mennek, ha a Leicester elver minket, akkor Emery bácsi röpül.
4 éve
Salibaért pedig bejelentkezett a Real időközben :D :D :D :D

Szólj hozzá