Megfontolják az Arsenalnál, hogy elveszik Granit Xhakától a kapitányi rangot azt követően, hogy a svájci játékos sértődötten, és a rajongóknak beszólva hagyta el a pályát a lecserélésekor a Crystal Palace elleni bajnokin, írja hétfőn a London Evening Standard újságírója, James Olley.

Xhakát, aki 100 ezer fontot keres a csapatnál, a 61. percben cserélte le Emery, amire füttyszóval reagáltak a szurkolók a svájci teljesítménye miatt. A középpályás ezzel együtt nem sietett az oldalvonalhoz a cserét minél hamarabb elvégezni, helyette tölcsért formált a kezéből, amit a füléhez tett, ezzel is hergelve a rajongókat, közben kétszer is a 'fuck off' kifejezést használta. Végül a mezét levetve viharozott be az öltözőbe.

Az eset drámaiságát jól jelzi például Lucas Torreira reakciója az esethez - az oldalvonalnál melegítő uruguay-i játékos megkönnyezte a szituációt, és Hector Bellerínnek kellett megvigasztalnia a középpályást. 

Olley, és az Atheltic újságírója, David Ornstein szerint néhány csapattársa még aznap este felkereste Xhakát a svájci otthonában. Az öltöző jelentős része együtt érez a középpályással, szerintük a Xhaka pusztán bűnbakként van kikiáltva jelenleg a csapatban, a valós kritika inkább Unai Emery-t célozza.

"Xhaka nem viselkedett helyesen. Nyugodtnak kellett volna maradnia, erről biztosan beszélünk majd házon belül. A rajongókként dolgozunk, és tisztelnünk kell őket, akár dicsérnek, akár kritizálnak bennünket." - mondta a meccset követően Unai Emery a sajtótájékoztatóján.

"Mindannyian emberek vagyunk, mindannyiunknak vannak olyan érzelmei, amiket nehéz kezelni. Most nem eltolni kell egymást a másiktól, hanem fel kell segíteni a padlóról. Csak akkor nyerhetünk, ha együtt vagyunk." - írta Bellerín a Twitterén vasárnap este.

Xhaka ebben a szezonra kapta meg a véglegesen kapitányi karszalagot Laurent Koscielny távozását követően. A hírek szerint Emery megszavaztatta a felnőtt keret tagjait, akiknek a többsége Xhakát szerette volna kapitányként látni. Most azonban a svájci elveszítheti a karszalagot, de a súlyos pénzbüntetés kiszabása is terítéken lehet.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

4 éve
Most akkor a szurkolók nem szeretnék látni Xhaka-t a játékosok meg igen?


"Az öltöző jelentős része együtt érez a középpályással, szerintük a Xhaka pusztán bűnbakként van kikiáltva jelenleg a csapatban, a valós kritika inkább Unai Emery-t célozza."

Ehhez mit szóltok?

A játékosok nem látjak ami mi igen?

Hogy Xhaka nagyon nem Arsenal szintű?

De mégis jó légkört teremt azöltözőben és ezért támogatják, még Torreira is?
4 éve
Elgyrészt Xhaka a megfelelő rendszerben abszolút Arseanal-szintű játékos, másfelöl pedig igen, valószínűleg nem trollkodásból választották meg a többiek kapitánynak. Vélhetően fontos szerepe van az öltözőben, ahová mi nem látunk be. Lehet , hogy a többiek sem veszik jónéven, ha egy társukat bűnbaknak kiáltják ki, márpedig Xhaka sok drukkoló szemében már az első perctől az.

Szólj hozzá