Nincs közvetlen veszélyben Unai Emery állása az Arsenalnál, írja a mindig jól értesült David Ornstein a The Athletic újságírója.

Az Arsenal pocsék héten van túl: a bajnokságban múlt hétfőn 1-0-ra kikapott az újonc Sheffield Unitedtől, vasárnap pedig 2-0-ás előnyt tékozolt el a csapat a Crystal Palace ellen, amely mérkőzés végül 2-2-es eredménnyel zárult. Ezzel az Arsenal már négy pontra került a negyedik helyezett Chelsea-től, amely világosan a minimum elvárás Emery csapatától.

Ornstein úgy tudja, hogy a Palace elleni mérkőzést követően Emery találkozott az Arsenal tulajdonosának, Stan Kroenke fiával, Josh-sal, ám ez egy rutinmegbeszélés volt, semmi különleges téma nem került szóba. Azt már több újságíró is megírta, hogy Emery élvezi a felelős vezetők - Edu, Raul Sanllehi - bizalmát, ez még az Emery-Özil bizarr kapcsolatára is kivetül.

Ornstein szerint az Arsenal felsővezetése annak ellenére időt akar hagyni Emery-nek, és nem akar "meggondolatlan" döntéseket meghozni, hogy a baszk tréner elveszítette az öltöző bizonyos részét az játékstílus és a tisztán érthető instruckiók hiánya miatt.

Unai Emery-t 2018 nyarán nevezte ki az Arsenal felsővezetése, ami akkoriban Raul Sanllehiből, Ivan Gazidisből (jelenleg az AC Milan vezérigazgatója) és Sven Mislintat vezető játékosmegfigyelőből állt. Ornstein szerint az Arsenal nyolcfős listáján akkor Allegri, Arteta, Henry, Julen Lopetegui, Ralf Rangick, Jorge Sampaoli és Patrick Vieira állt, és megfontolták még Conte-t, Howe-t, Sarri-t és Rodgerst is, ám ez utóbbi négy edző nem jutott a szűkített névsorában.

A végső verseny végül Emery és Arteta között dőlt el, és végül csak Arteta tapasztalatlansága miatt került Emery kezébe az edzői állás.

Az Arsenalnál jelenleg nem készülnek vészmegoldással egy esetlegesen felmerülő edzőkérdést tekintve, mert Ornstein szerint Emery állása nem forog jelenleg veszélyben. Ezt azonban könnyedén átírhatja, ha a baszk tréner nem tud legalább az eredményesség tekintetében javulni az elkövetkezendő időszakban. Egy esetleges beugró viszont már felmerült Freddie Ljungberg személyében, aki idéntől másodedzőként segíti a szakmai stáb munkáját.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (26)

1 éve
Mi ez a Pool kezdő? 😄
Hát ha ezeket nem ejtjük ki az nagyon ciki lesz.
1 éve
Na az baszna be! Lezüllesztene itt mindent! Bár, ez a nyomorék is jó úton halad.
1 éve
ESPN mennyire hiteles? lehozta,hogy Mourinho válthatja Emery-t még a szezon során
1 éve
Mekkorát röhögnék, ha Klopp meglepne minket és játszana a Mané, Salah, Firmino trió és kitömnének minket a faszba. Mondjuk simán lehet, hogy nélkülük is hozzák.
1 éve
Srácok, az megvan, hogy az előző 3 bajnoki meccsünkön nem lőttünk akciógólt? Csak szögletek után, vagy úgysem. Ehhez ha hozzáveszem az EL-meccset, ahol Pepe szintén 2 szabadrúgásgólt ért el, és Martinelli góljában azért alaposan benne volt a portugálok kapusa is, akkor még szörnyűbb a mérleg. Ennyit a nagy Emeryről, aki szerint ezeken a meccseken még jól is játszottunk. Nem baj, legalább az vigasztal, hogy a védelmünk stabil. Ja, várj...

Szólj hozzá