Nem foglalkoztatja az Arsenaltól való távozás gondolata Mesut Özilt, árulta el a német középpályás a The Athletic-nek adott exkluziv interjújában.

Bár Özil, aki a héten ünnepelte 31. születésnapját, az elmúlt hónapokban igencsak a perifériára szorult Unai Emery csapatában, mégsem tervez klubváltást a 2021-ben lejáró szerződése előtt, noha már olyan pletykák is akadtak, hogy török és észak-amerikai klubok csábítanák a 2020-as téli átigazolási ablakban.

"2021-ig van szerződésem a csapattal, és legalább addig biztosan maradok." - mondta Özil David Ornsteinnek.

"Mindent alaposan átgondoltam, mielőtt aláírtam volna az új szerződésemet,  mert tudtam, hogy az egész pályafutásom egyik legfontosabb döntése előtt álltam. Nem csak egy vagy két évre akartam maradni, hanem az Arsenal mellett tettem le a voksomat az egész jövőmet tekintve, és a klub is ezt várta tőlem."

"Az embernek vannak nehéz időszakai, mint amilyen az enyém most, de semmi okom nincs elmenekülni ez elől, így nem is fogom ezt tenni. Legalább 2021-ig maradok."

"Korábban elmondtam, hogy Arséne Wenger óriási tényező volt, hogy az Arsenalhoz igazoltam - így is volt -de végső soron én döntöttem az Arsenal mellett. Még amikor Arséne bejelentette, hogy távozik, és akkor is maradni akartam, mert nagyon szeretek ebben a klubban játszani, és ezért vagyok itt már hat éve."

Özil egyúttal elárulta, hogy tiszteletben tartja Emery döntését, amiről ignorálja őt a keretválasztáskor, de úgy gondolja, a jövőben más lehet a helyzet.

"Én is csak annyit hallok ezügyben, amit a sajtóban lehet olvasni. Csalódás keltő ez az egész, persze. De mint profi játékos, tiszteletben kell tartanom az edző döntését. Elég reménytelen a helyzet, hogy csak otthonról nézhetem a meccseket, de nem vagyok kerettag. Segíteni akarom a csapattársaimat, hogy közösen elérjük a kitűzött céljainkat. Nem csak úgy edzek, hanem készen állok a játékra. Ez nem az edzőről vagy rólam szól, ez a klubról szóló. Mindent bele kell adnom, fittnek és koncentrálnak kell lennem, keményen kell edzenem, hogy készen álljak."

"Az előszezon jól ment, és bár a rablós sztori [késsel támadtak Özilre és Sead Kolasinac-ra Londonban] sok mindent tönkretett, azóta teljesen bevethető állapotban vagyok, ha az edző így döntene. Az azonban kizárt, hogy ne játszanék 2021-ig. Biztosan ott leszek a pályán. Hiszek magamban, és segíteni akarom a klubot, hogy elérjük a céljainkat." - mondta Özil.

A német játékos David Ornstein cikkében beszél még arról, miért zavarja, hogy őt találják meg a kritikusok egy-egy gyenge meccset követően; a nyáron történt londoni rablótámadásról; a német válogatottban ért rassiszta tapasztalatairól, ami miatt visszavonult a Nationalelftől; és a törk elnökkel való személyes jó viszonyáról is.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

5 éve
Tierney-nek két hét pihenő se volt elég ahhoz, hogy a kezdőbe kerüljön, Bellerin pedig a padra se fért oda...Özil-t már meg se kell említeni. Pépé bezzeg akkor is kezd ha egy jó megmozdulása nincs egész meccsen. Na mindegy, GO GUNNERS!
5 éve
Minek a VAR, úgyis a fasszopó Unitednek kell fújni...
5 éve
X-elt a Spurs és lehet mu megint nem nyer,ha holnap megint elbaszunk egy lehetőséget akkor már tényleg kiakadok nyerni kell ott a lehetőség elhúzni pár csapattól megint,de mi ezt sose tudjuk megcsinálni,ott lehet mostmár,Lacazette és Tierney lehet Bellerin is mostmár,volt egy hosszabb szünet ez pont jó volt nekik,remélem Özil is ott lesz mostmár a padon hogy Nelson nem lesz,Holding is kezdhetne mostmár Luiz helyett,és lenne egy formás csapatunk mostmár és neki lehet vágni igazán a bajnokságnak,de ehhez nem kéne pontot vesziteni
5 éve
https://www.goal.com/en/lists/arsenal-team-of-the-decade-van-persie-in-aubameyang-out/x60zsc9t8dvy1eljkx1cxwep9#h0eyhxr0ju651givcpzb1m5jy Ez jó. Nálatok hogy nézne ki az évtized csapata? Érdekes, mert mérlegelni kell, hogy ki mennyi időt töltött el a csapatnál. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Nálam Leno - Sagna Mertesacker Koscielny Monreal - Ramsey Cazorla - Aubameyang Özil Sanchez - van Persie. Persze lehetne vitatkozni. Leno bár csak másfél évet húz le ebben az időintervallumban, de egyértelműen kiegyensúlyozottabb, mint Cech, Sziszi vagy akár Ospina. Sagna Bellerín kérdés érdekes, szerintem Sagna megbízhatóbb játékos volt, kb. a legjobban védekező jobbhátvéd volt akkoriban. Bár támadni valóban nem annyira tudott. Fabregasnak nyilván helye lenne, de korán lelépett, így inkább Ramseyéket mondom, akik hosszú éveken keresztül húzták a csapat szekerét. Wilsheret a sérülései hátráltatták, ő ezért OFF-os. A linkben Walcott van, hát nálam ő felejtős, nem nyújtott kiemelkedőt, inkább Auba a szélre, és bár nálam nagyobb Lacazette fan nincs, RvP abban a 2 szezonjában, ami még érinti a tárgyalt időszakot élete formájában volt, asszem 30+ góllal lett gólkirály, emellett ő is rendkívül komplex csatár volt, így egy kissé felé billen a mérleg nyelve szerintem. És azt gondolom, hogy Sanchez bekerüléséhez sem igazán férhet kétség.
5 éve
Törölt felhasználó
Megint nulla kp, előre nem tudják megjátszani a labdát, védekezésnél meg mindenki csak rohangál össze-vissza, a védők meg állnak, röhej.

Szólj hozzá