Unai Emery, az Arsenal vezetőedzője úgy határozott, hogy Granit Xhakát nevezi ki állandó csapatkapitányként, írta David Ornstein a BBC Sports újságírója pénteken.

Bár korábban Emery terve az volt, hogy öt játékost jelöl ki kapitányként, Ornstein legfrissebb híre szerint mégiscsak egy állandó kapitány lesz kinevezve; a baszk tréner döntése alapján Xhaka-ra esett a választás, aki ma ünnepli a 27. születésnapját, és aki idén már hatszor vezette ki kapitányként a csapatot a meccsekre.

Emery a játékosok véleményét is megkérdezte a kapitányságról, erről Rob Holding nyilatkozott a héten a goal.comnak.

"Ebben a csapatban több vezéregyéniség is van, akik segítik a másikat és akik komolyan sarkallják a többieket a még jobb teljesítményre." - mondta Holding.

"Személy szerint nagyon imádom Granitot az öltözőben. Jól kezeli például a késő játékosok esetét, vagy amikor egyesek mobiloznak. Nem riad vissza a kritikáktól sem, egy nagyszerű vezérről van szó, egy pozitív jellemről az öltözőben."

Ornstein arról is írt, hogy bár még nincs meg a helyettes kapitány személye, minden bizonnyal Alex Lacazette vagy Pierre-Emerick Aubameyang közül derül ki majd ki ez a személy.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (71)

5 éve
Leno-Calum-Sokratis-Luiz-Kola-Matteo-Xhaka-Torreira-Pepe-Auba-Saka
5 éve
Saka azért elég meglepő , erre most kíváncsi leszek hogyan fog játszani .
5 éve
itt egy baj van Emery nem top csapat edző,hanem középszint,Özillel se tud kijönne abban biztos vagyok úgy mint a PSG többi játékosaival,Wengerből van még az Arsenal egy kicsit azért tartunk itt ahol...gyorsan változtatni kéne és nem Emery-t itt hagyni mert középszint maradunk örökre,Özilt így lejáratni te jó isten,és ez hogy hat a csapat többi részére? remélem nem sokat,
5 éve
Mostmár tényleg nevetséges, ahogy Özil-lel bánik Emery. Bezzeg Luiz minden meccsen kezd pedig eddig szinte minden meccsén összehozott legalább egy gólt. Xhaka vagy Sokratis is mindegy, hogy milyen szarul játszik mert a következő meccsen úgyis kezd mindkettő. Emery szerintem csak szimplán utálja, télen remélem elmegy. Jobb játékos ő annál, mint hogy nálunk még a padra se férjen oda.
5 éve
Pont az MU előtti rangadó előtt nem Lacazettet hanem Xhaka-t kell betemni csapatkapitánynak.....


Csak abban reménykedek hogy mi mindnyájan tévedünk, és a játékosoknak van igaza és jó húzás lesz Xhaka választása.

Bár fiúk, az a gond, hogy nem tudjuk hogy a játékosok közül hányan szavaztak Xhaka-ra és hányan a másik 2 gólvágóra.

Az is lehet hogy a csapat a két gólvágóra szavazott inkább, ezért lettek csere csapatkapitányok, viszont Emery akarata mégis Xhaks volt. Nem tudjuk.
5 éve
Leichester be fog férkőzni a top 6-ba szerintem. Még ha nyerünk is akkor is előttünk lesznek a jobb gólkülönbséggel. 3 top csapattal már játszott. Mi meg csak 2 top csapattal játszottunk még.

Nyerni kell az Old Traffordon, mert régen volt ilyen gyenge az MU, és ha most sem tudunk nyerni ott, akkor nem tudom mikor...

Mondjuk Sokratis meg Papastatopulos nem könnyítené meg a helyzetünket.

Lehet már tudni a kezdő 11-et? És ha igen, honnan?

Szólj hozzá