Josh Kroenke a BBC Sports újságírójának, David Ornsteinnek adott interjújában elárulta, az Arsenal májusban elszenvedett Európa Liga-döntője késztette őket arra, hogy átírják az erre a nyárra szőtt átigazolási terveket.

A Bakuban rendezett döntőben az Arsenal 4-1-re maradt alul a Chelsea ellen, és a presztízsveszteség mellett, amit a sorozatban harmadjára elbukott Bajnokok Ligája-indulás jelentett, anyagi lemondást is elszenvedett a klub, hiszen a nyárra tervezett átigazolási büdzsé a felére, mintegy 40-45 millió fontra zsugorodott.

Ennek ellenére az Arsenal meglehetősen agresszívan erősített a nyáron, hiszen hat új játékos is érkezett a felnőtt kerethez Nicolas Pepe, Kieran Tierney, David Luiz, Dani Ceballos, William Saliba és Gabriel Martinelli leigazolásával. A fent említett hat játékos összértéke 120 millió fontra rúg, de az is igaz, hogy többen távoztak a csapattól: Laurent Koscielny, Alex Iwobi, Krystian Bielik, David Ospina vagy Carl Jenkinson is más kluboknál folytatják a pályafutásukat, így az Arsenal nettóban valóban csak 40-45 milliót költött nyáron.

"Át kellett gondolnunk az átigazolási stratégiánk bizonyos pontjait, főleg a kiszemelt játékosokat tekintve, annak függvényében, hogy hogyan alakult a döntőnk második félideje." - mondta Josh Kroenke, a klub tulajdonosának, Stan fia.

"Tudtuk, hogy ismétletlen nem leszünk ott a BL-ben, emiatt le kellett mondanunk bizonyos kiszemeltekről. A döntőt követően mindent kielemeztek az ügyvezetőink, Raul Sanllehi és Vinai Venkatesham a vezetőedzővel, Unai Emery-vel, én pedig azt mondtam nekik, hogy legyenek agresszívek, nézzék meg mi lehetséges a piacon."

"Aztán mindenki nagyszerű munkát végzett az átigazolási piacon. Jól használtuk a kapcsolatainkat, és remekül dolgoztak a háttérstábban is a munkatársaink, hiszen sikerült olyan tehetségekre szert tennünk, akik nagyon izgatottak voltak, hogy az Arsenalhoz igazolhatnak."

"Mindent összevetve izgalmas nyarunk volt. Beazonosítottunk néhány területet a pályán, hol kell erősítenünk nem csak erre a szezonra vonatkozóan, de a következő idényeket figyelembe véve is. A BL nélkül nem igazán voltunk biztosak abban, hogy sikerülhet ilyen profilú játékosokat megszereznünk, főleg az életkorukat tekintve,  de arra biztattam mindenkit, hogy legyenek agresszívek. Amikor az Arsenal hív egy játékost, az még mindig egy másfajta hívószó."

"Talán úgy tűnt, hogy az elvesztett döntő után nem lesz meg a kellő erőnk az átigazolási piacon, és talán sok embert meg is lepett, hogy az Arsenalnak még mindig ekkora aurájra van, de ez továbbra is megvan, mi pedig keményen dolgozunk, hogy előrelépjünk a jelenben és a jövőben is."

A Premier Liga elhódítása a cél

Josh Kroenke elmondta, hogy az Arsenalnál csak is a bajnoki cím elhódítása lehet a cél, még akkor is, ha például az előző szezonban 28 ponttal maradtak el az aranyérmes Manchester City-től.

Az Arsenal 1989 és 2004 között öt bajnokságot nyert, ám a korszakos Veretlen csapat óta az Ágyúsok egy PL-elsőséget sem tudtak begyűjteni.

"A célunk ugyanaz, mint a szurkolóknak. Nyerni akarunk, méghozzá olyan gyakran, ahogy lehetséges. Ráadásul igyekszünk szórakoztató stílusban tenni mindezt. Úgy vélem, most olyan csapatunk van, amivel ez lehetséges."

"Csak a legmagasabb szintet célozhatjuk meg. Amerikában is nyerni akarunk. A Rams ott volt tavaly a Super Bowl-döntőben. Csak Bakuban érthettem meg, mit jelent a Bajnokok Ligája."

"Sajnos a Premier Ligában van hat versenyképes csapat, miközben négy hely kiadó a Bajnokok Ligájába. Ha figyelembe vesszük, hogy milyen bevételt generál a klubnak ez a sorozat, és hogy milyen presztízst ad a klubnak ez a sorozat, hogy vonzóvá váljon a játékosok számára piacon, egyértelmű, hogy minél hamarabb vissza akarunk térni a BL-be, mindamellett, hogy a bajnokság elhódítása is ott szerepel a terveink között.

Elégedettek Emery-vel

A csapat tulajdonosának a fia arra is kitért, hogy elégedettek a vezetőedző, Unai Emery munkájával, akit sok kritika ért amiatt, hogy tavaly a klub nem csak az Európa Liga-döntőt veszítette el, de a bajnoki hajrában viszonylag könnyen hozható pontokat dobott el, amivel akár a legjobb négyben is végezhetett volna a klub.

"Azt gondolom, hogy Emery remek munkát végez. Finoman szólva sem egyszerű átvenni a helyét egy olyan edzőnek, aki nem csak a klub történetében, de az európai labdarúgásban is úttörő volt. Ennek ellenére szerintem a lehető legsimábban megy ez a korszakváltás."

"Unai napi munkabírása lenyűgöző: az edzések mellett videókat elemez, kommunikál a játékosokkal, az energiaszintje és az elhivatottsága fantasztikus - pontosan erre van szükségünk."

"A bajnoki címért való versengés a célunk, de ismervén a Premier Liga versenyképességét, ami ilyen szempontból a legerősebb a világon, ha a PL-címért megy egy csapat, akkor más kupákért is esélyesként lép harcba, mindegy, hogy az FA-Kupáról vagy az európai kupák egyikéről van szó. Mi mindegyiket megcélozzuk."

"Persze sok munka van addig, még most fogunk játszani a legerősebbekkel, mint például a BL-győztes Liverpoollal vagy a bajnoki címvédő Manchester City-vel. Tudjuk, mit kell tennünk, és tudjuk, hogy van még nálunk erősebb kerettel bíró csapatok is. De sikerült egy erősebb keretet összetennünk a nyáron, mint amilyennel Bakuban játszottunk. Izgatott vagyok ezzel a csapattal kapcsolatban, mert szerintem megvan a mentalitásuk, hogy hozzák a tőlük elvárt dolgokat a pályán."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (47)

5 éve
Remélem, hogy nem fogunk átállni 3 védős felállásra.
5 éve
Én ma győzelmet érzek. Szerintem Luiz lesz az egyik kulcs játékosunk, hogy ő hátulról mennyire tudja majd feljebb juttatni a labdáka ta támadó hármashoz. Pont egy ilyen KH-ra van szükség egy pressingelő csapat ellen, aztán remélem a továbbiakban azért Chambers is kap még lehetőségeket, mert azért védekezésben stabilabb a brazilnál.
Cabellosnak meg muszáj kezdeni, de remélem Torreira mellett nem pedig 10-esbe, inkább ott legyen Özil.
5 éve
Azt veszem ki a nyilatkozatokból, hogy kezdeni fog a trió, és Emerynek is csak lesz annyi esze és töke, hogy Ceballost nem veszi ki az előző teljesítménye után. Nos, azért ez a támadójátékra elég biztató lenne. Emery is megszellőztette, hogy Pepe készen áll most már többet játszani, Auba pedig a Pool hármasához hasonlította magukat, nekem ebből az olvasható ki, hogy együtt lesznek fenn az elejétől.
5 éve
a Pool és a mi is az első két meccsen szendvedtünk a Pool otthon játszott a Norwich-al azért voltak ott elég nagy ziccerek az újjonc előtt,azért nyert a pool ennyivel mert a védők egymásra rugták a labdákat és odapattant a pool csatárok elé XD
5 éve
Törölt felhasználó
Ja igen, ez még hogy a kpn nem vagyunk képesek megtartani a labdát, ebből is jön ez a nevetséges helyzet, amit kirúgásnál csinálnak, Leno lepasszolja valakinek, aki minimális eséllyel még tovább tudja adni, de többnyire vagy bedobás lesz, vagy az ellenfélhez kerül. És persze ha előrerúgja is ez van, Lacat ugye simán lefejelik, a szakértők is mondták, hogy Giroud nélkül már így se vagyunk képesek megtartani a labdát. De ez az egész nevetséges, hogy nem tudjuk kipasszolgatni saját kapustól, és pár másodperccel később már az ellenfélnél a labda. Pool ellen ez még életveszélyesebb lesz. Bedobásainknál szintén, szinte mindig rögtön elveszítjük.

Szólj hozzá