Az Arsenal csütörtökön az esti órákban bejelentette, hogy leigazolta a Chelsea-től David Luiz-t. A sajtóhírek szerint a londoni klub 8 millió fontot adott a 32 éves brazil játékosért, akivel két éves szerződést kötött, további egy év opcióval.

Laurent Koscielny távozása után az Arsenalnak égetően fontos volt a középhátvéd poszt megerősítése. A csapat az elmúlt napokban több kiszemelttel is tárgyalt, de sem Upamecano, sem Rugani átigazolása nem realizálódott.

David Luiz neve szerdán merült fel először a lapokban, az áitgazolást pedig nagyban segítette, hogy a védőnek az a Kia Joorabchian az ügynöke, aki az Arsenal sportigazgatóját, Edu-t is képviseli.

David Luiz az egyik legtapasztaltabb védőnek számít Európában, az elmúlt 13 évben összesen 524-szer lépett pályára a klubjaiban, játszott a Benficában, két időszakot is eltöltött a Chelsea-nél, és a PSG-nél már dolgozhatott együtt Unai Emery-vel is.

"David óriási tapasztalatot hoz a csapathoz, nagyon várom már, hogy újra együtt dolgozhassak vele. Nagyon ismert védő, sokat fog hozzátenni a védősorunkhoz." - mondta Emery.

David Luiz a 23-as mezszámot fogja viselni az Arsenalnál.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá