Sajtóhírek szerint a védelem megerősítésére fókuszál az Arsenal az átigazolási időszak utolsó óráiban, amely csütörtök magyar idő szerint 18:00-kor zárul. 

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a csapat radarján Dayot Upamecano, az FC Leipzig és Daniele Rugani, a Juventus játékosa szerepelnek, ám nehéz dolga van az Arsenalnak, bármelyikőjüket is próbálja meg végül leigazolni.

A sajtóhírek szerint úgy tűnt, Dayot Upamecano az elsődleges célpont. Több megbízható forrás, mint például a Guardian, Standard Sport, Sky Germany, vagy L'Equipe és is arról számolt be, hogy az Arsenalnak már volt egy ajánlata az U21-es francia védőért, amit a lipcsei csapat elutasított, a kérdés, hogy innen hogyan lépnek tovább a felek.

A Sky Germany például úgy tudja, Julian Nagelsmann csapata hallani sem akar a tárgyalásokról, és egyenesen arra kérték az Arsenalt, hogy ha valóban akarják Upamecanót, akkor fizessék ki a játékos szerződésében szereplő 100 millió eurós kivásárlási záradékot, amivel egyből Upamecano válna a világ legdrágább védőjévé napokkal Harry Maguire Manchester Unitedhez történő leigazolását követően.

A L'Equipe vagy a francia ügyekben megbízhatóan tudósító La Vuix du Nord szerint a tárgyalások az elutasított ajánlat ellenére folytatódni fognak a felek között. 

A Daily Mail újságírója, Kieran Gill szerint pozitív fordulatot vehet az ügy, ha a felek belevonják az Arsenal ifijátékosának, Emile Smith-Rowe-nak a játékjogát is az esetleges ügyletbe. Mint ismert, Smith-Rowe a tavalyi szezon második felét éppen a Leipzig-nél töltötte kölcsönben, ám egy sérülésből történő rehabilitáció miatt nem sok percet tölthetett a pályán.

Nagelsmannék idén nyáron is megpróbálták kölcsönbe leigazolni Smith-Rowe-t az Arsenaltól opcióval a végleges megvételre, ám eddig úgy tűnt, a Wolfsburg lesz a befutó. 

Rugani és Tierney is a radaron

Az Arsenalnál az Upamecano-ügylet mellett más opciókon is dolgoznak.

Az egyik megoldás Daniele Rugani leigazolása lehet a Juventustól, akit az Arsenal egyelőre csak kölcsönbe igazolna, és csak opciós jogot kérne a végleges megvételre.

Az olasz Alfredo Pedullá szerint az elmúlt órákban az Arsenal mindenben megegyezett Rugani menedzserével, most már csak a kluboknak kell dűlőre jutniuk. A Juventus jobb szeretne már most véglegesen megválni Ruganitól, ám elképzelhető, hogy hajlani fognak a kompromisszumra: Pedullá úgy tudja, az Arsenal kétéves kölcsönt ajánlott Ruganiért, kötelező vételi záradékkal 2021-ben, amire a Zebrák rábólinthatnak.

Ami Kieran Tierney-t illeti: az ő nevével nem hangos a sportsajtó átigazolási szekciója, ám titkon mindenki arra számít, hogy az Arsenal még egy utolsó kísérletet tesz a skót bal bekk leigazolására.

Tierney-t gyakorlatilag az egész nyáron ostromolta az Arsenal, az angol csapatnak két elutasított ajánlata is volt a 23 éves skót játékosért, aki a válogatottjában éppen középhátvédet játszik. Az angolok második ajánlatának összértéke már elérte a Celtic által kért 25 millió fontos értéket, ám az Arsenal ebből 17 millió fontot fizetett volna garantáltan, további 8 milliót bónuszok és egyéb záradékok formájában - ebbe pedig a Celtic nem ment bele. Harmadik ajánlat azóta sem jött, pedig a két csapat közti nézetkülönbség nem tűnik áthidalhatatlannak.

Kérdés, hogy a súlyos sérülésből és rehabilitációból nemrégiben visszatérő Tierney milyen egészségügyi állapotban van, ez kihatással lehet arra, hogy az Arsenal megpróbálja-e véglegesíteni az átigazolását, vagy esetlegesen későbbre halasztja a skót megszerzését.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

5 éve
Az Iwobi-ért kapott összeget (feltéve, hogy eladjuk) remélem Upamecano leigazolására fordítjuk.
5 éve
Törölt felhasználó
Hát, Rugani biztos nem fogja megoldani a problémáinkat, a francia gyerek viszont nagyon szimpatikua, mindenképp megkéne probálni, felőlem akár Smith-Roweval is. Tierneybe már eléggé beleéltem magam, de nem hiszem, higy összejön egy kh mellett, és ha ennyi gond van a sérülésével, akkor nem is biztos, hogy ez jó ötlet.

Szólj hozzá