-Nico, üdvözlünk az Arsenalnál. Hogy érzed magad, hogy ide igazoltál?

-Nagyon sok érzés kavarog bennem, hogy itt lehetek, mert nem volt könnyű út, ami idáig vezetett. Hosszú utat tettem meg eddig, sok nehézség árán, szóval nagy jutalomnak élem meg, hogy egy ilyen nagyszerű klubhoz igazolhattam.

-A Lille csapatától igazoltál az Arsenalhoz. Mi húzódott meg a döntésed mögött?

-A családom és az ügynökeim. Sokat beszéltünk az Arsenal ajánlatáról a közelmúltban megrendezett Afrikai Nemzetek Tornája alatt, előtt és utána is. Nagyon fontos volt, hogy a helyes döntést hozzam meg, és úgy vélem, hogy ezzel az igazolással ezt tettem.

-Amikor eldöntötted, hogy az Arsenalhoz igazolsz, mi ugrott be először gondolatként a leendőbeli csapattársaid kapcsán?

-A francia játékosok, akik itt vannak, aztán Özilre gondoltam, meg a világbajnokokra, Lacazette-re, Aubameyang-ra, és a többiekre. Azért ők jutottak először eszembe, mert őket akkor is néztem, amikor még a Lille játékosa voltam. Lacazette például lyonos volt, ő ellene játszottam korábban, most pedig nagy megtiszteltetés lesz egy csapatot erősíteni vele.

-Hogy mutatnád be magad olyannak, aki még soha nem látott játszani? Hogyan jellemeznéd a játékstílusodat?

-Gyors vagyok. Igyekszem a lehető leghamarabb kérni a labdát, és jól tudok befejezni is. Ezen a területen sokat fejlődtem. Azt mondanám, hogy gyors játékos vagyok és jól cselezek.

-Melyik posztodon lévő játékost csodálod a leginkább és miért?

-Messit, mert egyszerűen ő a legjobb.

-Az Arsenalhoz igazolásoddal ugyanarra az útra léptél, mint Gervinho, Manu Eboué vagy Kolo Touré, mit jelent ez neked?

-Ők mind kiemelkedő játékosai a hazámnak. Sokat beszélünk Gervinhóról, ő volt a Lille játékosa is, szóval most ugyanazt a pályát futom be, mint ő. Ők mindhárman komoly példát jelentenek az elefántcsontparti ifiknek, és remélem, ez a jövőben is így marad.

-Adtak neked bármilyen tanácsot?

-Igen, főleg Kolo Touré, aki segédedzőként dolgozott velünk a ANK-n. Sokat mesélt arról, milyen magas itt a szint, hogy ő hogy került az Arsenalhoz, hogy itt mennyire keményen kell dolgoznia az embernek, és minden nap meg kell harcolni ahhoz, hogy a következő szintre kerülj.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá