Csütörtök délután az Arsenal hivatalosan is bejelentette Nicolas Pepe érkezését a Lille-től. A klub tájékoztatásában noha pontos kivásárlási összeg nem szerepel, az angol csapat annyit elárult, hogy rekordigazolást hajtott végre. Pepe vételára a megbízható sajtóbecslések szerint 80 millió euró (72 millió font) volt, amit részletekben fizet ki a csapat a Lille-nek.

A 24 éves Pepe tavaly robbant be a köztudatba a parádés szezonját követően, amelyben 22 gólt rúgott a Lille-ben és további 11 gólpasszt adott, ezzel a kanadai táblázaton egyedül Kylian Mbappé tudta megelőzni.

Pepét számos klub le akarta volna igazolni, kisebb-nagyobb érdeklődést mutatott iránta a Bayern München, a Liverpool, a Manchester United vagy az Inter is, a legközelebb viszont a Napoli járt hozzá, az olasz klubbal a múlt hétvégén már előrehaladott tárgyalásokat folytatott Pepe ügynöke, ám az utolsó pillanatban az Arsenal közbelépett.

Nem hivatalos források szerint Raul Sanllehiék az európai futball egyik legkiemelkedőbb - és leghírhetebb - sztárügynökét, Jorge Mendest bízták meg azzal, hogy járjon el az Arsenal nevében a tárgyalások során, állítólag ez is aktívan közrejátszott abban, hogy Pepe az angol csapathoz igazolhatott.

"Nicolas az egyik legtehetségesebb és legmagasabban jegyzett játékos Európában, akit nagyon sok klub szeretett volna a soraiban tudni. Egy ilyen világklasszis játékos leigazolása az egyik legfőbb célunk volt ezen a nyáron, szóval nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozik hozzánk. Nico bebességet, erőt és kreativitást fog a csapatunkhoz adni, így bízunk abban, hogy még több gólt fogunk majd szerezni az előttünk álló szezonban." - mondta Unai Emery vezetőedző.

Nicolas Pepe első arsenalos interjúját hamarosan publikáljuk.

A játékos a 19-es mezszámot fogja viselni az Arsenalnál.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá