Az Arsenal csütörtökön hivatalosan is bejelentette, hogy Dani Ceballos kölcsönbe érkezett a Real Madridtól a 2019/20-as idényre.

Bár a csapat kommünikéjéből nem derül ki, Ceballos kölcsönéért mintegy 4 millió eurót fizetett az Arsenal, és átvállalta a középpályás fizetésének teljes egészét - vételi opciója pedig nincs a csapatnak.

"Nagyon izgatottak vagyunk Dani érkezése kapcsán, aki egy tehetséges és technikás játékos, óriási kreativitással és hatékonysággal." - mondta Emery.

Dani a Sevilla akadémiájának neveltje, de az áttörés a Real Betis csapatánál érte el, itt írta alá élete első profi szerződését 2014 februárjában. 2017 júliusában aztán hatéves kontraktust kötött a Real Madriddal, ám az előző idényben csak elvétve játszott, mindösszesen csak 13-szor volt kezdő.

"Nagyon örülök, hogy itt lehetek, büszkeséggel tölt el, hogy az Arsenal mezét viselhetem. Egy nagy múltú csapathoz igazoltam, ráadásul a Premier Ligában fogok játszani, ez egy nagyszerű lépés a karrieremben." - mondta Ceballos.

"Ismerem a Premier Ligát, sokat néztem a bajnokságot Spanyolországban. Nemcsak egy technikás, de egy fizikális ligáról van szó, amihez majd hozzá kell szoknom, de alig várom, hogy elkezdődjön. Nagyon szeretném megismerni az összes csapattársamat, és a lehető leggyorsabban be is akarok illeszkedni."

Cebellos közel állt ahhoz, hogy a Tottenhamhez igazoljon a nyáron - a másik észak-londoni csapattal még a nyári U21-es Eb előtt folytatott megbeszéléseket a középpályás, végül mégis az Arsenal mellett döntött.

"A vezetőedző személye kulcsfontosságú volt a döntésemben. Egy spanyol edzőről beszélünk, aki régóta ismer engem. Unai Emery egy nagyon taktikus edző, aki sokat fog segíteni abban, hogy még jobb legyen a helyezkedésem. Azt gondolom, mindketten azon leszünk, hogy jobb játékossá váljak." 

Ceballos a 8-as számú mezt fogja viselni, amit korábban Aaron Ramsey viselt.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá