Elismerően nyilatkozott Unai Emery Eddie Nketiah-ról, az Arsenal fiatal csatárreménységéről, aki a soron következő szezonban tétmeccseken is bizonyíthatja majd a gólérzékenységét a klub színeiben.

Nketiah a Fiorentina elleni felkészülési mérkőzésen duplázott, és a Bayern München elleni meccsen is eredményes volt. A baszk tréner pedig a csapat hivatalos weboldalának elárulta, pontosan Nketiah miatt nem kért csatárigazolást az előző szezon végén távozó Danny Welbeck helyére.

"Tavaly decemberben azt fontolgattuk, hogy kiküldjük Németországba kölcsönbe. De aztán úgy döntöttünk, hogy maradjon és inkább a mi irányításunk alatt fejlődjön. Ezzel a hozzáállással kezdtük meg a következő szezonra való felkészülést is, hogy Eddie nálunk marad. Az a felfogásom, hogy ha egy játékos fejlődése hozza az elvártakat, akkor meg fogja kapni a lehetőséget is." - mondta Emery.

"Beszéltem vele és a klubbal is erről, ő nem volt biztos abban, hogy melyik a jobb döntés, mert tavaly is voltak játékosaink, akik elmentek és mégsem játszottak eleget."

"Szóval azt mondtam Eddie-nek, hogy koncentráljon a dolgára, mert ha meggyőző lesz, akkor lesz lehetősége a pályán is. De addig is tanulnia kell. És egyelőre az előszezonban pontosan azt hozza, amit várunk tőle."

"Tavaly év kezdetekor itt volt Auba, Lacazette és Danny Welbeck is, és mindannyiuknak volt lehetősége a játékra. Azért nem igazoltunk eddig csatárt, mert Nketiah-nak akarjuk adni a játéklehetőséget."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

5 éve
Nem is kéne csatár, de egy szélső azért elférne. Nelson és Iwobi nem életbiztosítás. Nyilván Auba meg Mkhitaryan is tudnak szélsőt játszani de egyiküknek sem az az igazi posztjuk.

Szólj hozzá