Az Arsenal kedden hivatalosan is bejelentette, hogy korábbi játékosuk, Edu visszatért a klubhoz, és a jövőben technikai igazgatóként fog a csapatnál dolgozni.

A 41 éves játékos - aki korábban tagja volt az Arsenal Veretlen csapatának 2004-ben - a brazil válogatottól érkezik egykori csapatához, amellyel 12 év után először hódították el a Copa Americát. Bár az Arsenal kommünikéből nem derül ki, de fontos tényező Edu visszaigazolásában, hogy a brazil szövetség semmilyen lelépési díjat nem kért az Arsenaltól, hogy idő előtt fel kellett bontaniuk a szakember szerződését.

A csapat tájékoztatása szerint technikai igazgatóként a felnőtt csapat szakmai stábját, az akadémiát és a játékoskiválaszást és rektruálását fogja koordinálni, hogy folyamatos és hatékony legyen a mindenkori keret erősítése.

"Nagyon izgatottak vagyunk, hogy Edu csatlakozik hozzánk. Óriási tapasztalattal bíró szakemberről van szó, akinek komoly technikai tudása van a háttérben zajló dolgokról is, és ami a legfontosabb, hogy egy vérbeli arsenalosról van szó. Ismeri a klubot, tudja, mit jelent ez a csapat a szurkolók millióinak szerte a világon." - mondta Raul Sanllehi, a klub igazgatója.

"Az ő érkezése az egyik legfontosabb végső eleme volt egy olyan vezetői struktúra kirakósának, ami előrelendítheti a klubot. Szorosan együtt fog dolgozni Unai Emery-vel és a felnőtt keret edzőivel, és számottevő szerepet fog vállalni a futballról alkotott szemléletünk megvalósításában minden területen."

"Az Arsenal mindig is külön helyet foglalt el a szívemben, és nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek ide. Erős keretünk van, tele ígéretes fiatal játékossal, és minden szinten remek szakemberrel. Nagyon várom már, hogy hozzátegyem én is a magamét a munkához." - mondta Edu.

Edu játékosként 2001-ben csatlakozott az Arsenalhoz, és öt szezon töltött a csapatnál, a Veretlen 2003/04-es szezonban 30-szor lépett pályára. A tehetséges és csupaszív játékos 22-szer lépett pályára hazája színeiben, és megfordult még a Valenciában és a Corinthiansban is.

Miután 2010-ben visszavonult, a Corinthias szakmai igazgatója lett, majd 2016-ban a brazil válogatott koordinátoraként vállalt munkát. 

Edu azonnal csatlakozik a kerethez, amely csütörtökön utazik az Egyesült Államokba az előkészületek folytatására.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Napokon belül bejelentheti az Arsenal Edu visszatérését - a klub korábbi játékosa technikai igazgatóként fog a csapatnál dolgozni a későbbiekben.

A brazil szakember sokáig a brazil nemzeti válogatott technikai igazgatója volt, ám korábban már jelezte a hazája futball szövetségének, hogy a Copa Americát követően távozni kíván a posztjáról.

Ez meg is történt, Edu az Instagramon köszönte meg a lehetőséget, hogy a válogatottnál dolgozhatott, és hogy egy győztes, hazai szervezésű Copa Americával búcsúzhatott a Selecao-tól.

Az Arsenal már régóta tervezi egy sportigazgatói szerepkör kialakítását, amely poszton Edutól a átékstílus kijelölését, az edzői stáb és az akadémia vezetését várja. Korábban a klubigazgató, Raul Sanllehi Monchi-t is szívesen látta volna ebben a szerepkörben, ám a spanyol szakember végül a Sevillához való visszatérés mellett döntött a Románál töltött időszakát követően.

Edu és az Arsenal effektíve már hetek óta megállapodott egymással, a klub napokon belül bejelentheti a brazul szakember visszatérését. A hírek szerint Edu és Unai Emery, illetve Sanllehi korábban már folytatott informális megbeszéléseket a nyári keretépítést illetően, és valamilyen módon már bele is folyt az eddigi igazolásokba, így Gabriel Martinelli transzferébe is.

A legfrissebb hírek szerint Martinellit William Saliba követheti az átigazoltak sorába, bár a francia védő egy szezonig még a Saint Etienne játékosa marad. A csapat még Kieran Tierney megszerzéséért tárgyal a Celtic-kel, és ambíciózus kísérletet tett Wilfried Zaha leigazolására is.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

5 éve
Gondoltam , hogy elsütik ezt az " ismeri a klubot" szöveget. Nos ő még egy másik Arsenalt ismert , futballt szerető , sikerorientált vezetőkkel . Szembe a mostanival tele pénz emberekkel akiket csak a profit érdekel . Milyen vezető lesz nem tudom , de ő legalább ért a focihoz szembe Gazdissal . Közbe a csapat érdeklődik Lemináért . A vásárlást meg befolyásolni fogják az eladások is .
5 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Salibára max elment ospina meg a másik gyerek ára. Meg azt mondták hogy emerynek 120 misije van abbol simán jön egy cetikes kutya 25 körül egy zaha 70ért meg marad 25 + az eladások egy középpályásra
5 éve
jah meg még akar a klubb még egy középhátvédet meg egy szélsőt meg egy középső középpályást Ornstein szerint,és ezt mind 45 millibol? XD mert sok játékost nem fogunk eladni max tényleg nem auba meg laca megy

Szólj hozzá