Francia és angol lapértesülések szerint közelednek az álláspontok az Arsenal és a Saint-Etienne között William Saliba átigazolását illetően, és vélhetően a francia védő transzfere az utolsó lépéseknél jár.

A Standard Sports megbízható újságírója, James Olley szerint az Arsenal 25 millió fontot sem sajnálna a 18 éves védő megszerzéséért, és jelenleg a díj fizetésének ütemezésén folynak a tárgyalások.

Egy kiemelkedő tényezője még mindig van az átigazolási ügyletnek: a Saint-Etienne mindenképpen meg akarja tartani a játékos kölcsönben a következő idényre. Unai Emery jobb szerette volna, ha Saliba már idén csatlakozna a csapatához, de a klubnál olyannyira nagyra tartják a védőt és a benne lévő potenciált, hogy még ezt a feltételt is elfogadnák a francia csapat részéről.

"William biztosan marad nálunk a következő szezonra. Ez egy elengedhetetlen feltétele bárminemű megállapodásnak is, amit esetlegesen az átigazolásáról hoznánk. Ráadásul ez a játékos kívánsága is." - mondta a Saint-Etienne elnöke, Roland Royemer.

Ennek eredményeképpen az Arsenal azt kéri a Saint-Etiennetől, hogy az átigazolási díj fizetése több ütemű legyen, és az első részlet csak minimális legyen tekintve, hogy a játékos csak 2020-ban csatlakozna effektíve a csapathoz. Így megmaradna az Arsenal 40-45 millió fontra saccolt átigazolási keretének javarésze is.

Ami mindenképpen kelleni is fog, hiszen a csapatnál tárgyalásban állnak a Celtic-kel Kieran Tierney-ért, és optimista manőverbe kezdtek Wilfried Zaha leigazolásáért is a Crystal Palace-szal.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

5 éve
sandre: Mustafi nekem is a bögyömbe van...de kétszer is eladni? Haaaaat jól meggondoltad ezt? Túlzásnak érzem! UI. Özil marad!
5 éve
Penge24: örökre? Túlzásnak érzem. Az idő minden sebet begyógyít! Relax!
5 éve
ha igaz ez a Beilik sztori milan vinni és Emery nem tartja meg biztos megharagszok rá örökre majdnem a legjobb tehetségünk ő is ha elengedi egy lúzer
5 éve
Ja, és amúgy igazi híg fos az idei átigazolási szezon. Ahhoz képest, hogy 4 hét múlva már 3 pontért fognak pályára lépni a csapatok, egyben akkor be is zár nekik a piac (nem vehetnek már játékost, csak eladhatnak külföldre) szinte sehol nincs akkora mozgás. Pedig pénz az van máshol, nem is kevés.
5 éve
Jelenleg 10 védő van a keretben. Takarítani kéne, és nem csak a védők közül. Eladnám Mustafit, Nacho-t (helyére a skót srác jönne), Jenkinsont, Elneny-t, Mkhitaryant, Özilt és Mustafit. Zaha jönne, oké. A többit pedig, úgyis fiatalokkal kell feltölteni. Ramsey helyét pl. Joe Willock-kal, aki nagyon penge volt, amikor beállt az eurépa döntőben. Több foci volt a srácban 15 perc alatt, mint Özilben az egész szezonban.

Szólj hozzá