Lucas Torreira nem gondolkodik az Arsenaltól való távozáson, írja a mértékadó brit Telegraph portál újságírója, Sam Dean, annak ellenére, hogy több hiteles olasz író, köztük Gianluca di Marzio is azt állította, hogy az uruguayi középpályás mindössze egy arsenalos idényt követően visszaigazolna Olaszországba.

A 23 éves játékosnak saját elmondása alapján nehezen ment a beilleszkedés Angliában, mindez pedig alapot ad arra, hogy az AC Milan megpróbálja leigazolni őt a nyár folyamán. Mint ismert, a milánóiak vezetőedzője az a Marco Giampaolo, aki még a Sampdoriánál dolgozott együtt Torreirával. 

"Nem tudnék sok dolgot felsorolni, amit élvezek. Azt gondolom, hogy Olaszországban sokkal jobb volt minden. Anglia egy teljesen más világ, egy nagyon nagy ország." - mondta Torreira, még a Copa Americát megelőzően az Ovacion uruguay-i lapnak.

 

"Az angol nyelv is nagy akadályt jelent, nehéz így beszélgetnem a társakkal. És ott van az időjárás is, nehéz megszoknom, hogy felhős az idő, amikor edzésre megyek, és felhős az idő, amikor végeztünk. Ez egy kicsit furcsa, többen is vagyunk, akik hozzászoktak ahhoz, hogy majdnem mindig süt a nap. Ez betelhet néhány évbe. " - mondta Torreira, akinek állítólag a barátnője is jobb szeretne visszaköltözni a mediterrán országba.

A játékoshoz közel álló források viszont azt nyilatkozták a Telegraph újságírójának, hogy "nonszensz" az a feltételezés, miszerint pusztán az időjárás lenne a fő ok arra, hogy Torreira elhagyja Angliát, a nyelvi akadályokat pedig angolórákkal küzdené le a játékos.

Ennek ellenére azt a Telegraph is megjegyzi, hogy a Milan egyik kiemelt célpontja Torreira, bár jóval többet kellene a játékosért fizetniük  25 millió fontnál, amennyiért az Arsenal megszerezte őt a Sampdoriától tavaly nyáron. 

Az Arsenal kedvező helyzetben van, hiszen az uruguayi játékos tavaly ötéves szerződést kötött a csapattal, és hiába az alacsony átigazolási költségvetés, Unai Emery nem feltétlenül szorul arra, hogy megváljon a klub egyik húzóemberétől.

Az egykori arsenalos vezérigazgatóval, az Ivan Gazidisszel felálló Milan viszont éppen erre apellál, és különböző megoldásokra törekszik: az egyik egy kétéves kölcsönszerződés lenne kb. 7 millió fontért, 30 milliós kötelező vételi záradékkal a második év végén, a másik pedig némi pénzösszeg és Franck Kessié játékjogának átadása lenne - legalábbis az olasz lapok szerint. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá