Az Arsenal hivatalosan is bejelentette, hogy a sajtóhíreknek megfelelően Freddie Ljungberg és Steve Bould helyet cserélnek egymással, azaz a svéd az U23-asok edzői posztjáról Unai Emery másodedzőjévé lép elő, míg Bould visszatér egykori szerepkörébe, azaz ő lesz az utánpótlás csapat vezetőedzője.

Mint a közleményből kiderül, a klub célja, hogy a lehető legkönnyebbé tegye a fiatal játékosok számára az átmenetet a korosztályos csapatokból a felnőtt keretbe, ami a legtöbb kihívást igénylő lépés a játékos karrierje során. A csapatnál azon dolgoznak, hogy egy tiszta keretrendszert alakítsanak ki, hogy az akadémián pallérozódó játékosok a legmagasabb szinten is beteljesedhessenek.

Steve Bould, aki az előző szezonban másodedző volt Emery mellett az U23-as és U18-as programokat fognak felügyelni az akadémia vezetője, Per Mertesacker mellett. 

A felnőtt csapat kapusedzője, Sal Bibbo is kiegészítő feladatkört kapott: az akadémián feltörekvő fiatal kapusokat ő fogja felkészíteni a felnőtt keret elvárásaira.

Az Arsenalnál ráadásul az elmúlt évben létrehoztak egy új szerepkört is, amelyet Ben Knapper tölt be, ő tesz ajánlásokat az edzői stábnak, hogy melyik fiatal játékost melyik klubhoz érdemes kikölcsözöni a lehető legtöbb játékmennyiséget tekintve. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (34)

5 éve
Roszko jól összefoglalta mit is tud Tierney. Szerintem nagy szükség van rá, ugye voltak olyan kósza pletykák is, hogy Emery visszatérne a 4 védős rendszerhez. Ahhoz Kola alapból gyenge, Monreal meg jócskán megkopott, őt csak a baloldali CB poszton tudnám elképzelni, úgyhogy pénzzé is tenném, amíg lehet. Egyébként Emery csapataiban mindig nagy szerep hárult a szélsővédőkre, nem véletlen, hogy ameddig volt Bellerin és Kola beadásai is embert találtak, addig szárnyaltunk szinte.
5 éve
Ez , hogy melyik oldalra kellene jobban védő , nagyon jó kérdés . Talán én is annyiban hajlok a bal back felé , hogy Monreal jövőre ingyen távozna ,míg Niles lehetőséghez jut Bello mögött . A másik ok pedig , hogy az eddigi nevek közül akikkel szóba hoztak minket, magasan Tierney tetszik a legjobban . Önmagában , hogy a Celticben ilyen fiatalon fix kezdő tudott lenni már árulkodó , de tovább megyek meghatározó játékossá nőtte ki magát . Egy eszméletlen robbanékony , melós játékosról van szó aki korát meghazudtoló módon érett játékkal rendelkezik. Nagyon összetett és kiegyensúlyozott védő, támadás és védekezésben is erős . Technikás játékos , jó labdái vannak és 1v1-ven is erős . Játékstílusra Robertsonhoz szokták hasonlítani annyi , hogy Tierney 1v1-be jóval erősebb. Ami miatt még nagyon adnám a srácot , hogy hamar betudna illeszkedni skót liga elég fizikális , nem érné sókként am a PL-be várna rá . Sead komoly riválist kapna az ő személyében :)
5 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Szerintem nagy névre nincs esély a pénz miatt. De ha érkezne, Tierney,Saliba,Nkunku,Maurice jött nelson,rowe chambers. Egy elben szereplő csapatnak nem kell több. Amenyiben eladnánk Mustafit,Kosit,monrealt, esetleg végre özilt vagy Mikit akkor lehetne hozni jobb befutott szélsőt és Cbt is.
5 éve
Törölt felhasználó
Azert Kola beadasaibol szuletett igy is a legtobb gol, ha a szelsovedoinket nezzuk. Lehet Monreal erre az 1 evre behuzodik kozepre es akkor jobb hogy jon Tierney, vagy pedig megprobaljuj penzze tenni, amig lehet.

Kozepre azert van egy ket pletyka, Saliba, Andersen, Kimpempe. Most elv ujra felerosodtek az Nkunkus pletykak is. O elv 13 millio korul hozhato is.

Dani Alves nekem is eszembe jutott ingyen, de nem jonne ide, mert a PSG-vel is az a baja, hogy nem tudott BL-t nyerni, neki pedig minden vagya lenne. Ha mar Brazilia, akkor kosza pletykak voltak Evertonrol is, hogy johet hozzank, de a MU MC duo is bejelentkezett erte, ugyhogy tuti nem mi nyernenk meg a verseny futast erte, aztan lehet csak igy probaljak felnyomni az arat! Pedig a Copa nagy felfedezettje, hatha Edu segitsegevel el lehet csabitani ;)
5 éve
Törölt felhasználó
Jöjjön csak Tierney, Kolasinac borzasztó! Rengeteg gólt kaptunk miatta (is), egy jó balhátvéd elférne, aki tud is beadni!!!

Szólj hozzá