Megbízható brazil és angol egybehangzó lapértesülések szerint mégis Edu, az Arsenal korábbi játékosa lesz a klub sportigazgatója a nyártól.

A Guardian szerint Edu lényegében mindenben megállapodott az Arsenallal, és már csak egy végső egyeztetés szükséges ahhoz, hogy a brazil aláírja a szerződését.

Edu megkereséséről legutóbb januárban írtunk, ám akkor a brazil szakember elutasította az Arsenal ajánlatát. Sokáig emiatt úgy tűnt, hogy a Sevilla korábbi sikergyárosa, Monchi lesz a befutó, ám a spanyol az utolsó pillanatban meggondolta magát, és egy kétéves kitérőt követően az AS Románál, visszatért egykori csapatához.

Jelenleg Sanllehi a futballkapcsolatokért felelős vezető szakember az Arsenalnál, olyasfajta szerepkörben, mint amit a csapat korábbi elnökhelyettese, David Dein töltött be a klubnál. Sanllehi viszont a közelgő hetekben szeretne egy szakmai sportigazgatót is kinevezni, aknek többek között az lenne a feladata, hogy támogassa a vezetőedző Unai Emery-t, hogy felügyelje az akadémia működését, és nem utolsósorban az átigazolások terén is tevékenykedne.

A brazil futballszövetség - ahol Edu jelenleg dolgozik - megerősítette a megkeresést. 

"A válogatott koordinátorának, Edu Gasparnak a 2022-es katari világbajnokságig van érvényes szerződése. Edu ugyanakkor megerősítette a szövetségnek, hogy ajánlatot kapott az egyik angol klubtól, ám egyelőre csak a Copa America sorozatra kíván koncentrálni."

Jelen állás szerint Edu lesz az Arsenal sportigazgatója, de csak a nyártól, a Copa America végét követően.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (390)

5 éve
Felkéne még egy kicsit tornászni azt az összeget, 90-100 millióra. Tudom sokat akarok :lol: Viszont úgy már megérné. Talán Pepe vagy Ziyech kijönne, meg padra Haller vagy Maxi Gomez csatárnak. Egyébként csak szerintem játszottunk jobban huzamosabb ideig egy csatárral?
5 éve
Csapatot kell építenünk, nem 80 milliós játékosok után kell leskelődni, pl Gelson Martins, de Lemar is keveset játszott, biztos mozdítható, bár ő min 50 millió lenne.
5 éve
Én értem, hogy miért válnátok meg ennyiért Aubameyangtól. Az a helyzet, hogy a gaboni érkezése kicsit felborította a csapat egyensúlyát, kb. azóta nincs szélsőnk se, és ki tudja milyen lenne a csapat, ha most Auba helyett lenne egy olyan szintű szélső a keretben, mint amilyen szintet képvisel Pierre is a csatárok között. Ezt szoktuk mindig emlegetni, hogy egyszerűen szar a keret felépítése. Hegedűs Henrik mondta azt a hétvégén, hogy nincsenek már olyan igazolások Angliában a nagy csapatoknál, hogy elérhető egy jó játékos, és megveszik, teljesen mindegy, hogy hiányposzt-e, vagy sem. Hát de, nem olyan régen még nálunk voltak. Auba pont ez a kategória, de Özil is gyakorlatilag. Viszont ha meg már itt van Aubameyang, nevetséges lenne eladni, mégis csak a gólkirályunkról beszélgetünk., aki az egyik legjobb játékosunk. Ha Ő és Laca nem lennének... Na mindegy. Egyébként ki tudja milyen szélsőt kapnánk 80 millióért. A Cityben kispadra szorult Sanét sem tudta ennyiért leigazolni a Bayern.
5 éve
Arsenal856: Annyiert en is eladnam, de csak akkor ha talalunk minosegi potlast neki. Amugy a hírek szerint Koscielny is dobbantana...
5 éve
Ha Aubameyang menni akar Kínába, és kapunk érte min 80 milliót, akkor lehet jól járnánk ezzel, persze csak akkor, ha marad Lacazette. Szoboszlairól is vannak pletykák, hatalmas lenne, ha ide szerződne, nekem a játéka De Bruynehez hasonlít, hosszú évek/évtizedek óta a legtehetségesebb magyar.

Szólj hozzá