Arséne Wenger úgy nyilatkozott Mesut Özil mellőzött helyzetéről, hogy a német bennragadhatott a komfortzónájában azt követően, hogy az irányító tavaly télen új szerződést írt alá a csapattal.

A 30 éves Özil látványosan kegyvesztetté vált Unai Emery csapatában, a spanyol edző többször is egyértelműen megnevezte, hogy Özil taktikai okokból hiányzik elsősorban az idegenbeli meccsekről. Állítólag Emeryt Özil edzésmunkájának gyenge minősége és a meccseken a kevés védekezési szerepvállalása zavarja a leginkább.

Az Arsenaltól tavaly nyáron távozott Arséne Wenger a Laureus idei gáláján nyilatkozott Özilről.

"Normál esetben azt gondolhatnánk, hogy a szerződés időtartamának semmi köze nincs a csapat felállításához. De néha vannak kivételek. Az esetek többségében úgy véljük, hogy azért igazolunk le egy játékost öt évre, hogy öt évre legyen egy nagyszerű játékosunk. De ez a gyakorlatban nem mindig jelenti azt, hogy a legjobb szinten játszanak, mert bennragadhatnak a komfortzónájukban."

"Szóval adott a szerződése, másfelől viszont egy ilyen jellegű játékosért 100 millió fontot kellene fizetni. És ahhoz, hogy megmaradjon a játékos értéke, meg kellett hosszabbítania a szerződését.Így néz ki jelenleg a futball."

"Tehát azt a kérdést kellett anno feltennünk magunkban, hogy hosszabbítsunk-e a játékossal, ami nem kerül semmibe, vagy pedig van-e elég pénzünk, hogy vegyünk a helyére egy új játékost?"

Arséne Wenger a Laureus idei díjátadóján életműdíjat nyert, amihez innen is gratulálunk!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (29)

5 éve
Sotontól annyira nem kell félni szerintem . Kötelező győzelem kategoria . Bournemouthra viszont fell kell szívni magunkat.
5 éve
Törölt felhasználó
Ja, hát továbbment a csapat, ami örömteli, de a játék képe az elmúlt hetekben megszokott vergődés volt, ami most elég volt, mert egy fehérorosz csapat volt az ellenfél. A kieső jelölt Southampton ellen pl már valószínűleg ez nem lesz elég. Abban szerintem egyetérthetünk, hogy mind az EL megnyeréséhez, mind a PL 4. helyéhez (lol) nagyon fel kéne javulni, és nem csak egy-egy jól sikerült meccsre hazai pályán (ez nem volt az!!), hanem konstans. Ha jól tudom, az Arsenalnak a BL-be jutás a célja.
5 éve
Törölt felhasználó
Nem tudom, mi volt ezen annyira borzasztó! Nyertünk 3-0-ra, továbbjutottunk, kész! Amúgy meg az EL tavaly is dögunalom volt, most is az, nem értem a problémát! Domináltuk a meccset, volt 22 lövésünk, rengeteg helyzetet alakitottunk ki. Akinek semmi sem jó, az menjen Juve meccseket nézni!
5 éve
Törölt felhasználó
Újabb rém gyenge performansz, nem is tudom, hogy sikerült-e akcióból eljutni a BATE kapujáig.
Nagyon lassú az egész csapat, semmi elképzelés, ötlet, kreativitás, sose várható semmi váratlan megoldás senkitől. Kiábrándító erőlködés és kiszámítható passzolgatás megy, amibe ráadásul sokszor hiba is csúszik.
Nagyon rossznak tűnik az irány, a fejlődés szikrája se fedezhető fel.
A szokásos bénázás a védelemben is megvolt persze..
5 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Lényeg a továbbjutás és reméljük kapunk egy bate 2őt mert elég éles csapatok vannak bent amugy sokkal szarabb a csapat mint tavaly volt amikor a milánt aláztuk pl.

Szólj hozzá