Szerény büdzsével dolgozhat Unai Emery, az Arsenal vezetőedzője a nyáron azt követően, hogy a spanyol tréner számára nem állt rendelkezésre számottevő forrás a téli erősítésre sem.

Az angol Daily Mail és Daily Mirror úgy tudja, hogy az Arsenal 45 millió fontot tud Emery számára biztosítani a nyári erősítésekre. Bár mindkét lap a bulvár kategóriába tartozik, hasonló adatokkal számol az Arsenal Szurkolói Egyesület (Arsenal Supporters' Trust - AST) is a klub pénzügyeivel kapcsolatos prognózisában, ami nagyon is megbízhatónak bizonyult az Arsenal félévi gazdasági jelentésében közzétett adatok alapján.

A 45 millió fontos költségvetés azonban valamelyest emelkedhet, ha az Arsenal bejut a Bajnokok Ligájába a következő idényre nézve, ehhez Emeryéknek vagy a bajnokság első négy helyének egyikén kell végezniük, vagy meg kell nyerniük az Európa Ligát.

További terheket gördíthet le a klub a jelenleg rekordmagas fizetési listájukról, ha nem lesz hosszabbítás néhány játékosukkal (Cech, Ramsey, Welbeck, Lichtsteiner szerződése lejár a klubbal a szezon végén), illetve ha sikerülne túladni néhány olyan játékoson, akiknek a teljesítménye nem üti meg Emery mércéjét (Mustafit nevesíti a Mirror), vagy akik mellőzöttek a baszknál (Özil, Elneny).

Ugyancsak nem mindegy, hogy az Arsenal miként tárgyal a kiszemelt játékos klubjával, mennyit kell az átigazolási díjból egyösszegben, azonnal kifizetni, és mennyit lehet részletekben. Mint ismert, Lucas Torreiráért 5 millió euróval többet fizetett a klub a Sampdoriának, mint az uruguayi szerződésében lévő 25 milió eurós kivásárlási záradék, viszont sikerült úgy megállapodni a kluboknak, hogy az Arsenal három éven át évi 10 millió eurót fizet a középpályásért.

A Daily Mail megjegyzi, az Arsenalnál továbbra is dolgoznak a sportigazgatói szerepkör felállításán. Az angol klub elsődleges kiszemeltje Monchi lenne, aki jelenleg a Roma szakembere, korábban viszont már dolgozott együtt Emery-vel a Sevillánál. Monchi alternativájaként a csapat korábbi játékosa, Marc Overmars szerepel, aki hat éve dolgozik az Ajaxnál sportigazgatóként, de az Arsenalnál úgy vélik, meg nem feltétlenül elég tapasztalt ahhoz, hogy az angol klubnál is betöltse ezt a szerepet. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (124)

5 éve
Törölt felhasználó
A hivatalos sérült listán mondjuk nincs fent, de gondoltam, h sérült vsz.
5 éve
Törölt felhasználó
Xhaka sérült, őt amúgy is imádja Emery.
5 éve
Törölt felhasználó
Ramsey-vel és Özil-el nem példát akar statuálni Emery. Egyszerűen nem számol velük, Ramsey lép, Özillel mi lesz, az talány.
Neki egyértelműen Guenduozi-Torreira a kp csapata, nem poénból játszatja őket. Kérdés, h Xakaval mi van.
5 éve
Törölt felhasználó
Ezt a 3 védős faszságot hanyagoljuk könyörgöm! Nem válik be! A csapat egész meccsen bekkel, csak az a baj, hogy nem tud! Álljunk át 4 védőre és kész! Amúgymeg érdekes dolog ez a szép játék. Mi, Arsenal szurkolók el voltunk kényeztetve, az egyik legszebb focit játszotta a csapat. Most meg sírunk, hogy nem szép, de nem olyan rossz szerintem. Az előzőhöz képest lehet hogy szarabb, de lesz majd jobb is! Mit szóljanak az Atlético drukkerek? Vagy MU, Sp*rs, Juve, Real szurkolók? Szerintem ezek a csapatok az utóbbi években kurvaunalmasan játszanak (összességében)!
5 éve
Ebből a 400-ból jó ha a fele ha odacsöppen neki...digóknál szétvannak adóztatva. Szvsz 230 ez max kb., ott ahol mi adtuk volna neki. Kurvára nem érdekel mi lesz vele...azzal foglalkozzunk aki nem hagyja el a süllyedő hajót!

Csütörtökön remélem hazai pályán bedaráljuk ezt a nulla klubbot aki szembe jön aztán a vissza vágóra mehetnek a 12 évesek. Nincs most arra szükség hogy 1-0-zunk mint a balfaszok!

Emery vmit intézzé, hogy leszálljon a tököd! (mi lenne ha most kivételesen 9 helyett csak 6 vkp-t baszná fel?:D)

Szólj hozzá