A Barcelona csapata hivatalosan is bejelentette, hogy játékosuk, Denis Suarez új szerződést írt alá a klubbal, egyúttal pedig a szezon végéig az Arsenalhoz került kölcsönbe.

Bár a bejelentés csak pár percig volt elérhető a katalán csapat weboldalán, a közleményből több részlet is megtudható. Az egyik, hogy az Arsenal fogja teljes egészében állni a játékos fizetését, a másik pedig, hogy az angol csapatnak csak opciós joga lesz végleg megvenni a középpályást a szezon végén, nem kell kötelezően átvenniük a játékjogát a Barcelonától.

A 25 éves játékos a Celta Vigonál kezdte profi pályafutását, két évig pedig Angliában is megfordult, ahol a Manchester City játékosa volt. Innen a Barcelonához vezetett az útja, de nem tudott megragadni a katalánok felnőtt csapatában, így kikölcsönözték őt a Sevillához egy évre, ahol együtt dolgozhatott az Arsenal jelenlegi vezetőedzőjével, Unai Emery-vel.

A sevillás kölcsön után Suarezt a Villarreal vette meg végleg, ahol olyan jól teljesített, hogy a Barcelona aktiválta a visszavásárlási záradékot, így 2016-ban ismét a katalánoknál folytatta a pályafutását a játékos. Ennek ellenére Suarez a második barcelonás időszaka alatt sem tudott bejutni a kezdőbe, végül Kevin-Prince Boateng téli érkezésével kiszorult a bő keretből is. 

Az Arsenal érdeklődése már január elején is jelen volt, ám a Barcelona akkor még ragaszkodott ahhoz, hogy az Ágyúsok vállalják a játékos kötelező átigazolását a nyáron, amibe pedig Emeryék nem mentek bele. Végül megszületett a köztes megoldás: Suarez végül aláírta az egyéves szerződéshosszabbítását, így az értéke nem csökken számottevően az elkövetkezendő egy évben - ez a Barcelonának kulcsfontosságú egy jövőbeli eladást tekintve.

Az Arsenalnak opciós joga viszont lesz a végleges megvételre: Emeryéknek 15-20 millió euró közötti összeget kell majd fizetniük Suarezért a nyáron.

Suarez ma esett át az orvosi vizsgálatokon Londonban, várhatóan az Arsenal is hamarosan bejelenti az átigazolást. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (90)

5 éve
Törölt felhasználó
Szerintem se vészesen gyenge, főleg idén. Ha jövőre összeállna egy stabil Sokratis (Mavropanos ??)-Holding kettős középen, backupnak tökéletes Mustafi.
5 éve
Törölt felhasználó
Nem igazán értem most ezt a nagy Mustafi utálatot.
Mintha egyedül ő tehetne arról, hogy ilyen rossz helyen állunk.
Az egész védelem kompletten szart se ér. Hiába hangzanak névre jól meg hiába jó képességűek egyszerűen nincs csapatszintű védekezés.
És én továbbra is tartom, hogy idén Mustafi egyáltalán nem lóg ki lefelé ebből a védelemből.
Koscielny, Sokratis, Monreal is ugyanúgy elkövet hibákat minden meccsen.
Kicsit túl van tolva most ez a Mustafi utálat.
Én is tudom hogy egyáltalán nem elit védő, de a mi csapatunkban még mindig nem lóg ki lefelé. Legalábbis idén.
5 éve
Mustafi nagyon rossz. Minden meccsen benne van egy olyan brutális kihagyása, amivel rengeteg ember rengeteg munkáját tönkrebassza. Világbajnok lett a németekkel, hogy játszott 1-2 meccset, a Valencia kapva kapott az alkalmon, hogy orbitális pénzért eladja a játékjogát. Megint ki volt az a suttyócsapat, aki ezt bevette? Hát persze hogy mi!!
5 éve
Törölt felhasználó
ez a Liverpool milyen kurva szar, te jó isten. kb mintha az Asrenalt látnám egy rosszabb napon.. ennyit a bajnoki címről kb.
5 éve
Törölt felhasználó
Nekem is eszembe jutott, h bizony Giroud baromira elférne a padon ebben a szezonban, szokás szerint vsz sok pontot hozott volna a padról beszállva (ahogy tette mindig is).

Szólj hozzá